Πολιτική

Δήλωση γρίφος του Σταθάκη για το χρέος: “Εάν δεν κλείσει μέχρι τα Χριστούγεννα δεν υπάρχει άλλος τρόπος” – Πως κάλυψε τον Κώστα Καραμανλή

- Ο Γ. Σταθάκης δεν διευκρίνισε εάν η φράση “δεν υπάρχει άλλος τρόπος” αφορά το χρέος ή πιθανές πολιτικές εξελίξεις
- Δήλωσε πως η χώρα είναι σε κομβικό σημείο για τον υπολογισμό της βιωσιμότητας του χρέους
- Δήλωσε πως μέχρι τα Χριστούγεννα θα πρέπει να έχει κλείσει και η ανάλυση χρέους από το ΔΝΤ
- Για την εκτίναξη του χρέους επί κυβερνήσεων Καραμανλή δήλωσε πως ήταν αναγκαίο λόγω παλαιότερου δανεισμού

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μία δήλωση γρίφο έκανε ο υπουργός Ανάπτυξης, Γιώργος Σταθάκης η οποία όχι μόνο προκαλεί σοβαρά ερωτήματα, αλλά και δημιουργεί την αίσθηση πως έρχονται ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις πάντα σε συνδυασμό με τις αποφάσεις για το χρέος.

Μιλώντας στην υποεπιτροπή της Βουλής, ο Γιώργος Σταθάκης ξεκαθάρισε πως “είμαστε σε ένα κομβικό σημείο” αναφορικά με τον υπολογισμό της βιωσιμότητας του χρέους, λέγοντας πως πρέπει να παρθούν αποφάσεις και με βάση την ανάλυση του χρέους που αναμένεται από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

“Αυτά πρέπει να κλείσουν τα Χριστούγεννα για να έχουμε μία σαφή στρατηγική που θα καθιστά βιώσιμο το χρέος” και συνέχισε προκαλώντας την έκπληξη σε όλους: “διαφορετικά δεν υπάρχει άλλος τρόπος”.

Ωστόσο, έμεινε σε αυτό ο υπουργός Ανάπτυξης και δεν διευκρίνισε τι ακριβώς εννοεί με τη φράση “δεν υπάρχει άλλος τρόπος”. Δεν διευκρίνισε δηλαδή εάν δεν υπάρχει άλλος τρόπος για τη ρύθμιση του χρέους ή εάν εννοούσε πως χωρίς ρύθμιση του χρέους μέχρι τα Χριστούγεννα δεν υπάρχει άλλος τρόπος για την κυβέρνηση, κάτι που έχει πολλές αναγνώσεις, μέχρι και εκείνη των εκλογών.

Σε άλλη παρατήρησή του αναφορικά με το χρέος, ο κ. Σταθάκης παραδέχθηκε πως το χρέος δημιουργήθηκε κυρίως από το 1980 και μετά, αλλά εκεί ήρθε άλλη μία έκπληξη, όταν ο υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κάλυψε την περίοδο διακυβέρνησης από τον Κώστα Καραμανλή όπου παρατηρήθηκε εκτίναξη του χρέους.

Ο κ. Σταθάκης τόνισε πως αυτή η εκτίναξη επί της κυβερνήσεως Καραμανλή έγινε, προκειμένου να καλυφθεί ο παλαιότερος δανεισμός.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το ΚΥΣΕΑ εγκρίνει σήμερα εξοπλιστικό πρόγραμμα «μαμούθ» ύψους 4,3 δισεκ. ευρώ – Τι περιλαμβάνει η «Ασπίδα του Αχιλλέα»
Είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πολυσύνθετα εξοπλιστικά πακέτα των τελευταίων ετών που καλύπτει όλο σχεδόν ολόκληρο το φάσμα των σύγχρονων στρατιωτικών επιχειρήσεων
Μέγαρο Μαξίμου 39
Νέο «χτύπημα» Βλάχου: Κατέθεσε ερώτηση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την ανακύκλωση
Σχεδόν ένα 24ωρο μετά τις δηλώσεις για τον δύσκολο στόχο της αυτοδυναμίας και τα ανοίγματα στη συζήτηση περί μετεκλογικών συνεργασιών, ο βουλευτής της ΝΔ επανέρχεται με παρέμβαση προς τον πρωθυπουργό
Γιώργος Βλάχος
ΠΑΣΟΚ κατά Γεωργιάδη για καταγγελίες Σαλμά: «Κάνει πως δεν κατάλαβε, οφείλει να δώσει τεκμηριωμένες απαντήσεις»
Η Χαριλάου Τρικούπη επιμένει ότι ο υπουργός Υγείας δεν μπορεί να παραμένει στη θέση του χωρίς «καθαρές και τεκμηριωμένες απαντήσεις» για την υπόθεση Novartis
Τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη 9
Νέα σφοδρή σύγκρουση Κωνσταντοπούλου με το ΚΚΕ: «Επαγγελματίες του κομμουνισμού με μισθό» – «Το τέλος του κατήφορου είναι ο βούρκος»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας κατηγόρησε τον Περισσό ότι στηρίζει τη ΝΔ όταν «βρίσκεται σε δύσκολη θέση» - «Τερατώδη ψέματα», απάντησε ο Νίκος Καραθανασόπουλος
Καραθανασόπουλος και Κωνσταντοπούλου
11