Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

Δήμαρχος Αθηναίων ο Χάρης Δούκας – Κέρδισε τον Κώστα Μπακογιάννη – Το who is who του «αουτσάιντερ» των εκλογών

Δήμαρχος Αθηναίων ο Χάρης Δούκας – Κέρδισε τον Κώστα Μπακογιάννη – Το who is who του «αουτσάιντερ» των εκλογών

Ο Χάρης Δούκας επιβεβαίωσε τον χαρακτηρισμό του υποψηφίου έκπληξη που του είχαν δώσει στον α γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Είναι ο νέος δήμαρχος Αθηναίων κερδίζοντας με μεγάλη διαφορά στον β γύρο τον νυν δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη

Ο κ. Χάρης Δούκας με καταμετρημένο το 98% των ψήφων έλαβε 56,01% έναντι του Κώστα Μπακογιάννη ο οποίος έλαβε το 43,99% που πήρε ο Κώστας Μπακογιάννης για τον δήμο Αθηναίων.

Το αουτσάιντερ της κούρσας για τον Δήμο της Αθήνας θα καθίσει στην καρέκλα του δημάρχου από την 01/01/2024.

Ποιος είναι ο Χάρης Δούκας

Γεννήθηκε το 1980 στην Αθήνα, είναι Μηχανολόγος Μηχανικός και Καθηγητής Ενεργειακής Πολιτικής και Διοίκησης στη Σχολή των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην Ελλάδα. Στόχος του να κάνει την πρωτεύουσα μια ανθεκτικά βιώσιμη πόλη που να αποτελέσει αλλαγή παραδείγματος για όλη τη χώρα.

Σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στο ΕΜΠ, με θέμα τα συστήματα αποφάσεων για την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ασχολείται με την ανάπτυξη πολιτικών και στρατηγικών, με τον άνθρωπο στο επίκεντρο.

Η ενέργεια και το περιβάλλον αποτελούν βασικά πεδία της δραστηριότητάς του, υποστηρίζοντας την χάραξη βιώσιμων ενεργειακών και κλιματικών πολιτικών, με όρους συμμετοχής και συνδιαμόρφωσης, ώστε η σχεδιαζόμενη παρέμβαση να γίνεται «κτήμα» όλων των πολιτών.

Τα μοντέλα πολιτικής που έχει αναπτύξει, έχουν τύχει σημαντικής αποδοχής από την επιστημονική κοινότητα, έχουν δημοσιευτεί σε κορυφαία επιστημονικά περιοδικά και έχουν χρησιμοποιηθεί σε πλήθος εφαρμογών βιώσιμων πολιτικών σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Τα τελευταία χρόνια συγκαταλέγεται στο 2% των περισσότερο διαδραστικών επιστημόνων όλων των ειδικοτήτων σε παγκόσμιο επίπεδο, με βάση τις αξιολογήσεις του Harvard.

Έχει συνεργαστεί με πολλούς δήμους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αναπτύσσοντας σχέδια δράσης και παρεμβάσεις για την ενέργεια και το κλίμα, την ενεργειακή αποδοτικότητα και την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθώς και την ενσωμάτωση τεχνολογιών πληροφορικής, επικοινωνιών και διαδικτύου. Τα συστήματα που αναπτύσσει υποστηρίζουν την χάραξη πολιτικών κινητοποίησης της κοινωνίας και την υλοποίηση βιώσιμων δράσεων, που στηρίζουν συμμετοχικά σχήματα και μπορούν να δημιουργήσουν πολιτισμικό, κοινωνικό και οικονομικό πλούτο που να μας αφορά όλους.

Για τη δράση και το έργο του έχει βραβευτεί από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, το ΕΜΠ, το ΑΠΘ, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, την Ελληνική Εταιρεία Επιχειρησιακών Ερευνών και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις