Δευτέρα, 29 Απρ.
24oC Αθήνα

Δημήτρης Αβραμόπουλος: Δημοσίευμα τον θέλει να συναντούσε αξιωματούχους ενώ πληρωνόταν από ΜΚΟ

Δημήτρης Αβραμόπουλος: Δημοσίευμα τον θέλει να συναντούσε αξιωματούχους ενώ πληρωνόταν από ΜΚΟ

«Καίει» τον Δημήτρη Αβραμόπουλο κείμενο της ιστοσελίδας Euobserver. Σύμφωνα με αυτό, ο πρώην Επίτροπος της Ελλάδας το διάστημα που αμειβόταν από τη ΜΚΟ Fight Impunity, έβλεπε αξιωματούχους, κάτι που θεωρείται ασύμβατο με την ιδιότητα που κατείχε.

Πιο συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα Euobserver επισημαίνει ότι ο Έλληνας πρώην Επίτροπος, Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε επαφές κατά τη διάρκεια της διετούς περιόδου που δεν επιτρέπεται να κάνει «lobbying» για λογαριασμό ΜΚΟ. Δηλαδή ότι συναντούσε αξιωματούχους ενώ πληρωνόταν από τη Fight Impunity.

Ειδικότερα, ο κ. Αβραμόπουλος είχε συναντήσεις με τους αντιπροέδρους της Κομισιόν σε μία περίοδο που ελάμβανε αμοιβή από τη συγκεκριμένη οργάνωση, που συνδέεται με τις καταγγελίες κατά του Κατάρ για διαφθορά, γράφει η Euobserver.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, είχε, επίσης, συναντήσεις με αντιπροέδρους της Επιτροπής τον Νοέμβριο του 2021, πριν δηλαδή από τη λήξη της διετούς περιόδου «cooling-off» την 1η Δεκεμβρίου 2021, οπότε απαγορεύεται να ασκεί πίεση («lobbying») στους Ευρωπαίους Επιτρόπους για λογαριασμό ΜΚΟ και για θέματα για τα οποία ήταν υπεύθυνος κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Αλλά και οι επαφές που σχετίζονται με την πολιτική της ΕΕ, επισημαίνει η Euobserver, μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο εάν οι «λομπίστες» βρίσκονται στο ευρωπαϊκό μητρώο διαφάνειας, μία ηλεκτρονική βάση δεδομένων ομάδων ειδικών συμφερόντων και η ΜΚΟ Fight Impunity είναι εκτός.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις