Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Δημήτρης Καιρίδης για το αμετάφραστο Republika Makedonjia: Fake news του ΣΥΡΙΖΑ

Δημήτρης Καιρίδης για το αμετάφραστο Republika Makedonjia: Fake news του ΣΥΡΙΖΑ

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε σχολιάζοντας μια δήλωσή του από τον Ιούνιο του 2018, εξαπέλυσε ο Δημήτρης Καιρίδης, υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία.

Ο Δημήτρης Καιρίδης κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ πως «έκοψε, έραψε και κυκλοφόρησε ένα βίντεο 20 δευτερολέπτων με το οποίο διαστρεβλώνει πλήρως μια δική μου πολύ επικριτική προφορική τοποθέτηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών». Πρόκειται για μια τοποθέτηση που είχε κάνει ο νυν υποψήφιος ευρωβουλευτής σε εκπομπή του Action 24, στις 12 Ιουνίου 2018.

Μάλιστα, στην ανακοίνωσή του, ο Δημήτρης Καιρίδης δίνει και την απομαγνητοφώνηση των όσων είχε πει για το θέμα της ονομασίας της (νυν) Βόρειας Μακεδονίας.

Όλη η ανακοίνωση του Δημήτρη Καιρίδη

Μέσα στην αγωνία του ο Σύριζα επιλέγει να επιτεθεί στο πρόσωπό μου, ακολουθώντας τις γνωστές μεθόδους της παραποίησης και της διαστροφής. Την περασμένη Πέμπτη, μια μέρα μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας μου για την Ευρωβουλή, μου επιτέθηκε πρώτη η Αυγή. Την Παρασκευή, σειρά πήρε το Documento. Και στα δυο απέστειλα εξώδικες οχλήσεις για να ανασκευάσουν, χωρίς, μέχρι στιγμής, να το πράξουν. Χθες, Κυριακή, ακολούθησε ο ίδιος ο Σύριζα και τα συνεργαζόμενα ΜΜΕ του, όπως η ΕΡΤ 1.

Η μισή αλήθεια φωτίζεται πάντα από την άλλη μισή κρυμμένη αλήθεια. Με επιλεκτικό τρόπο, αποσπασμένα και αποσπασματικά, ο Σύριζα έκοψε, έραψε και κυκλοφόρησε ένα βίντεο 20 δευτερολέπτων, με το οποίο διαστρεβλώνει πλήρως μια δική μου πολύ επικριτική προφορική τοποθέτηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία έκανα στην εκπομπή «Evening Report» του Γιώργου Κουβαρά, στο Action 24 TV, στις 12 Ιουνίου 2018, όταν και μόλις είχε διαρρεύσει μέρος της συμφωνίας.  Ψαλιδίζοντας την αλήθεια, ο Σύριζα επιχειρεί να μου αποδώσει πράγματα που δεν πιστεύω.

Το βίντεο της συγκεκριμένης τοποθέτησής μου, που ακολουθεί μια σειρά από επιχειρήματά μου ενάντια στη συμφωνία, είναι το ακόλουθο:

Δημήτρης Καιρίδης: Φαίνεται ότι πέσαμε (η Ελλάδα λόγω του ΣΥΡΙΖΑ) στη μεγάλη παγίδα των Σκοπιανών. Οι οποίοι από τη μια μας εξώθησαν να επικεντρωθούμε στο ακραίο, στο γελοίο, σε αυτό που κανείς δεν μπορεί να πιστέψει, ότι οι σημερινοί Σλάβοι των Σκοπίων είναι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου για να δεχτούμε τι; Αυτό που πριν από  δυο εβδομάδες καταγγείλαμε: τo Ίλιντεν. Διότι ερχόμαστε εμείς (ο ΣΥΡΙΖΑ) και δίνουμε τον όρο «Μακεδονία», «μακεδονικό» έθνος, «μακεδονική» γλώσσα, «μακεδονική» ταυτότητα στους Σκοπιανούς, ακυρώνοντας όλη την ελληνική επιχειρηματολογία των τελευταίων 30-40 χρόνων.

Και ερωτώ: Γιατί δεν κάναμε αυτό που έκαναν οι Βούλγαροι; Οι Βούλγαροι να θυμίσω αναγνωρίζουν το κράτος, δεν έχουμε πρόβλημα με το κράτος. Δεν θα είχαμε πρόβλημα ενδεχομένως με το Republika Makedonjia αμετάφραστο. Αλλά δεν αναγνωρίζουν εθνότητα (οι Βούλγαροι), διότι η εθνότητα είναι το μεγάλο πρόβλημα και το μεγάλο ζήτημα.

Αυτή τη στιγμή πάμε και λέμε «Βόρεια Μακεδονία». Προσέξτε τώρα τον κίνδυνο: Υπάρχει Βόρεια Κορέα, Νότια Κορέα, αλλά ένα κορεατικό έθνος. Έτσι, ερχόμαστε εμείς και λέμε υπάρχει η Βόρεια Μακεδονία, άρα, κατ’ αντιδιαστολή, υπάρχει και μια Νότια Μακεδονία, και με ελληνική υπογραφή (του ΣΥΡΙΖΑ) υπάρχει «μακεδονικό» έθνος, με αστερίσκο σλαβικό αλλά δεν έχει σημασία, «μακεδονικό» έθνος με «μακεδονική» ταυτότητα, «μακεδονικό πολιτισμό» και «μακεδονική γλώσσα». Το οποίο κατοικεί και στη Νότια Μακεδονία; 

Άρα αντί να αποκόψουμε τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων τον παραδοσιακό…

Γιώργος Κουβαράς: Εσείς λέτε ότι τον κάνουμε τον ενισχύουμε δηλαδή…

Δημήτρης Καιρίδης: …του 19ου και 20ου αιώνα, όχι τον αλυτρωτισμό Γκρουέφσκι, τον αλυτρωτισμό του Ίλιντεν, τον παραδοσιακό τους αλυτρωτισμό (τον επιβεβαιώνουμε). Γιατί δεν λύσαμε το πρόβλημα επί Γκλιγκόροφ, κύριε Κουβαρά; Ο Γκλιγκόροφ επικαλούνταν τον Μ. Αλέξανδρο; Όχι. Το Ίλιντεν επικαλούνταν ο Γκλιγκόροφ και, πριν τον Γκρουέφσκι, οι παραδοσιακοί εθνικιστές των Σκοπίων.

Προσπαθεί η κυβέρνηση να καταφύγει σε ένα ψεύδος, ότι αναγνωρίσαμε «μακεδονική» γλώσσα από το ’77. Είναι προφανές ότι βρίσκεται σε πανικό και ψευδολογεί ασύστολα. Εγώ που παρακολουθώ το θέμα εδώ και 30 χρόνια τουλάχιστον σας πληροφορώ ότι η ελληνική διπλωματία επί 30 χρόνια αδιαλείπτως, σε όλα τα επίπεδα, από τον τελευταίο υπάλληλο του Υπουργείου Εξωτερικών μέχρι τον Υπουργό Εξωτερικών έχει δώσει μάχες διεθνώς ποτέ να μην αναγράφεται ο όρος «μακεδονική» γλώσσα, «μακεδονική» ταυτότητα, «μακεδονικό» έθνος. Ποτέ. Και σε πάρα πολλές περιπτώσεις τα κατάφερε για αυτό και στα επίσημα έγγραφα, φερ’ειπείν στα reports για την ενταξιακή τους πορεία και πού βρίσκονται τα Σκόπια δεν υπάρχει πουθενά αναφορά. Υπάρχει η γλώσσα του κράτους, η ταυτότητα του κράτους. Ποτέ οι Έλληνες, η ελληνική διπλωματία δεν αναγνώρισε αυτό το έθνος (το «μακεδονικό»).

Ερχόμαστε τώρα και το κάνουμε (αναγνωρίζουμε «μακεδονικό» έθνος), όμως κάποιοι εντός Ελλάδας, γιατί τώρα τα πράγματα γίνονται πάρα πολύ σοβαρά, μας πάνε πίσω σε εμφύλιους πολέμους, σε μεσοπολέμους, στη σύνδεση της Αριστεράς με τον «μακεδονικό» αλυτρωτισμό, «Μακεδονία για τους Μακεδόνες», «όλη η Μακεδονία στους Μακεδόνες» που ήταν η θέση της Κομουνιστικής Διεθνούς. Και υπάρχει το ερώτημα, οι τωρινοί αριστεροί έρχονται να κάνουνε αυτό, που δεν κατάφεραν να κάνουν οι πρόγονοί τους, με την ψήφο και την ανοχή και την υποστήριξη ενός υποκριτή εθνικο-λαϊκιστή τύπου Καμένου και τίθενται πάρα πολλά ζητήματα.”

Το πλήρες βίντεο της τοποθέτησής μου βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα του σταθμού (www.action24.gr).

Εν κατακλείδι, η Συμφωνία των Πρεσπών είναι κακή και εθνικά επιζήμια για μια σειρά από λόγους, όπως από την πρώτη στιγμή υποστήριξα, μίλησα δημόσια και αρθρογράφησα σχετικά.

Δημήτρης Καιρίδης
Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων
Υποψήφιος Ευρωβουλευτής
Νέα Δημοκρατία

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις