Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Δημήτρης Καμμένος: Θα παραιτηθεί από Αντιπρόεδρος της Βουλής ή θα τον “διώξουν” με πρόταση μομφής

Δημήτρης Καμμένος: Θα παραιτηθεί από Αντιπρόεδρος της Βουλής ή θα τον “διώξουν” με πρόταση μομφής

Μετά την διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ γιατί ψήφισε την πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ο Δημήτρης Καμμένος θα πρέπει είτε να παραιτηθεί ο ίδιος από την θέση του Αντιπροέδρου της Βουλής που κατέχει, είτε θα πρέπει να γίνει μομφή για να χάσει το αξίωμά του.

Μέχρι τότε, ο Δημήτρης Καμμένος διατηρεί το αξίωμα του Αντιπρόεδρου της Βουλής ενώ ο ίδιος σε τηλεοπτική συνέντευξη . Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, ήδη οι ΑΝΕΛ φέρεται να είναι έτοιμοι να κινήσουν τις διαδικασίες σε περίπτωση που ο ίδιος ο Δημήτρης Καμμένος δεν παραιτηθεί καθώς η ανάδειξη των Αντιπροέδρων της Βουλής ορίζεται με τρόπο τέτοιο ώστε το Προεδρείο της Βουλής να είναι αναλογικό και να εκπροσωπούνται όλα τα κόμματα.

Το άρθρο 150 του ΚτΒ  σε ότι αφορά την πρόταση μομφής κατά του Προέδρου ή μέλους του Προεδρείου προβλέπει τα εξής:

Να υπάρχει γραπτή πρόταση που να υπογράφεται από  τουλάχιστον 50 βουλευτές. Αυτό σημαίνει ότι την πρόταση θα πρέπει να την συνυπογράψουν και άλλοι βουλευτές εκτός των ΑΝΕΛ προφανώς και από τον ΣΥΡΙΖΑ, που θα εκφράζουν μομφή στο πρόσωπό του.

Η πρόταση πρέπει να υποβληθεί κατά την διάρκεια συνεδρίαση της Ολομέλειας. Σε αυτή πρέπει να αναφέρετε ακριβώς ο λόγος της μομφής. Ορίζεται ημέρα συζήτησης της πρότασης στην Ολομέλεια και η σχετική συζήτηση πρέπει να  διαρκέσει μια ήμερα.

Πέντε βουλευτές που υπογράφουν την πρόταση  κατά τη συζήτηση θα οριστούν να την υποστηρίξουν  και άλλοι πέντε που δεν την υπογράφουν να την αντικρούσουν. Ο εγκαλούμενος μπορεί να αναπτύξει την άποψή του μέχρι και για μια ώρα.

Η  πρόταση μομφής για να γίνει δεκτή θα πρέπει να ψηφιστεί από τον απόλυτο αριθμό των βουλευτών δηλαδή με 151 ψήφους.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις