Πολιτική

Δημήτρης Κουτσούμπας: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μοιράζουν τις ίδιες κάλπικες υποσχέσεις

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ευθείες βολές κατά της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι μοιράζουν τις ίδιες κάλπικες υποσχέσεις, εξαπέλυσε απόψε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στα Χανιά ο γ.γ. της Κ.Ε του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας κάλεσε τους πολίτες να συμπορευθούν με το ΚΚΕ του και να ακολουθήσουν την πολιτική του πρόταση σε ένα σχέδιο για την ανατροπή, τη νέα κοινωνία και το σοσιαλισμό.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «οι πολίτες βλέπουν πως σήμερα η ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ μοιράζουν τις ίδιες κάλπικες υποσχέσεις, ότι η εφαρμογή της πολιτικής της “πράσινης” μετάβασης, του “πράσινου New Deal” που εφαρμόζεται στην ΕΕ και τις ΗΠΑ δήθεν θα φέρει καλύτερες μέρες για τον λαό. Μοιράζουν τις ίδιες κάλπικες υποσχέσεις ότι δήθεν η καπιταλιστική ανάπτυξη μπορεί να είναι για όλους, μπορεί να είναι δίκαιη, να μοιράζει κέρδη στους ομίλους που θα κάνουν “πράσινες” μπίζνες με πρόσχημα την προστασία του περιβάλλοντος και από την άλλη οι εργαζόμενοι θα ευημερούν». Χαρακτήρισε, δε, το Ταμείο Ανάκαμψης υπερμνημόνιο-θηλιά όπως είπε στον λαιμό του λαού.koutsoubas ania

«Να μην εφαρμοστεί ο νόμος Χατζηδάκη»

Από τα Χανιά ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε την ανάγκη να μην εφαρμοστεί ο νόμος Χατζηδάκη για τα εργασιακά, ενώ έκανε λόγο για εμπορευματοποίηση του δημόσιου συστήματος υγείας με το “νέο ΕΣΥ”, όπως το χαρακτήρισε, του Κυρ. Μητσοτάκη και μάλιστα σε συνθήκες πανδημίας.

Ζήτησε την ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας κατηγορώντας την κυβέρνηση για λάθος χειρισμούς στην αντιμετώπιση της πανδημίας καθώς, όπως είπε , «κόστος είναι για την κυβέρνηση μια επιστημονικά τεκμηριωμένη ενημερωτική εκστρατεία για τον μαζικό εμβολιασμό που μπορούσε να ακουμπά στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, που θα εξασφαλίζει καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού με όλα τα αποτελεσματικά και ασφαλή εμβόλια. Με αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων φαρμάκων, με δωρεάν πλήρη προληπτικό ιατρικό έλεγχο πριν τον εμβολιασμό. Με σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων για έγκαιρη παρέμβαση σε τυχόν παρενέργειες, με επιστημονική καταγραφή των αποτελεσμάτων του εμβολιασμού. Με μια εμβολιαστική εκστρατεία με ευθύνη του κράτους».

Κατά την ομιλία του ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε στην εναλλαγή των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια, υποστηρίζοντας ότι «κάθε νέα κυβέρνηση έπαιρνε τη σκυτάλη και συνέχιζε από εκεί που σταμάτησαν οι προηγούμενες». Συμπλήρωσε ακόμη ότι από κάθε κυβερνητική θητεία η λαϊκή πλειοψηφία έβγαινε με λιγότερα δικαιώματα και με περισσότερα βάρη στις πλάτες της.koutsoubas ania

«Πρωτοπαλίκαρο των ΗΠΑ ο ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζει η ΝΔ»

Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στις σχέσεις της χώρας με το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ και στα θέματα των εξοπλισμών λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το συνέχισε η ΝΔ από κει που το άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ, το πρωτοπαλίκαρο των ΗΠΑ που διαπραγματεύτηκε και προετοίμασε μια συμφωνία που φτιάχνει νέες Σούδες σε όλη τη χώρα. Δεν έφτανε η βάση της Σούδας στην Κρήτη που χρόνια τώρα είναι το ορμητήριο των Αμερικάνων σε όλη την περιοχή. Τώρα νέα Σούδα γίνεται το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και ακολουθούν κι άλλες περιοχές, γιατί τρώγοντας ανοίγει η όρεξη των ιμπεριαλιστών». Επιπλέον, αρακτήρισε κοροϊδία την άποψη, ότι οι νέες αμυντικές συμφωνίες θωρακίζουν την εδαφική ακεραιότητα της χώρας απέναντι στην Τουρκία,

Αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις ο Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε ότι κάποιοι όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και ορισμένοι από το ΚΙΝΑΛ ονειρεύονται μία δήθεν«προοδευτική» κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι, «η δήθεν “προοδευτική” διακυβέρνηση φαίνεται πως θα γίνει το πλυντήριο για να ξεπλυθούν πολλοί, όχι μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και πρώην υπουργοί και πρωθυπουργοί του ΠΑΣΟΚ. Ώρα είναι να μας πουν πως τα μνημόνια ήταν πρόοδος».

«Πάει πολύ, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει ψηφίσει πάνω από τα μισά νομοσχέδια της ΝΔ, που στήριξε το Ταμείο Ανάκαμψης, που συμπλέει με τα επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ να εμφανίζεται με το φωτοστέφανο της “προόδου”. Χώρια που η κυβερνητική του θητεία δεν αφήνει καθόλου περιθώρια για αυταπάτες κι αυτό το αντιλαμβάνεται σήμερα ο ριζοσπαστικός, αριστερός κόσμος που αναζητά πραγματικά διέξοδο και προοπτική», συμπλήρωσε.

Το πρωί της Κυριακής ο Δημήτρης Κουτσούμπας θα καταθέσει λουλούδια στον τάφο του Μικη Θεοδωράκη στον Γαλατά και στη συνέχεια θα επισκεφθεί την σεισμόπληκτη περιοχή του Αρκαλοχωρίου στο Ηράκλειο.koutsoubas ania koutsoubas ania

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κύκλοι Καρυστιανού κατά Λιάγκα: Στην εκδήλωση της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία» είδε μόνο γραφικούς και ψεκασμένους
«Θα τον συμβουλεύαμε να μην αναφέρει στον αέρα ότι παρακολούθησε μόλις για ένα τέταρτο, μία δίωρη πολιτική εκδήλωση, την οποία σχολίαζε επί μισή ώρα στο πρωϊνάδικό του»
Μαρία Καρυστιανού 51
Μαρία Γρατσία: «Υπάρχουν γονείς και τραυματίες των Τεμπών οι οποίοι υπέγραψαν ως ιδρυτικά μέλη του κόμματος της Καρυστιανού»
«Οι αναφορές οι οποίες κάνουν μνεία ακραίων προσεγγίσεων είναι άτοπες και καθόλα αβάσιμες, κριτήριο λοιπόν δεν είναι ούτε το Δεξιά ούτε το Αριστερά», είπε η δικηγόρος
Γρατσια
«Κανένας αιφνιδιασμός της Κοβέσι» - Η απάντηση του υπουργείου Δικαιοσύνης στην επιστολή διαμαρτυρίας για την τροπολογία για τα πολιτικά πρόσωπα
Η απάντηση του υπουργείου ήρθε μετά την επιστολή που έστειλε η Εισαγγελέας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταγγέλλοντας «σοβαρές αμφιβολίες» για τη συνεργασία των ελληνικών αρχών
Λάουρα Κοβέσι 11
Ειρήνη Αγαπηδάκη: Το «ευχαριστώ» σε γιατρούς και νοσηλεύτριες μετά την αδιαθεσία που αισθάνθηκε στη Βουλή – «Τίποτε σοβαρό, λίγη ξεκούραση»
«Ευγνώμων στις νοσηλεύτριες, τους γιατρούς που μας φροντίζουν. Σας ευχαριστώ από καρδιάς για τις αμέτρητες ευχές. Τίποτε σοβαρό, λίγη ξεκούραση και συνεχίζουμε τη δουλειά, για όσα οφείλουμε στους πολίτες»
Η Ειρήνη Αγαπηδάκη
Νέα ανάρτηση Τσίπρα για το κόμμα του με σύνθημα του Ανδρέα Παπανδρέου - «Στο ραντεβού με την Ιστορία, ας είμαστε όλοι εκεί»
«Στο ραντεβού με την ιστορία, ας είμαστε όλοι εκεί» γράφει ο Αλέξης Τσίπρας στην ανάρτησή του. Μια φράση που αγαπούσε να χρησιμοποιεί ο ιστορικός ηγέτης του ΠΑΣΟΚ
Αλέξης Τσίπρας 41
Μαρία Καρυστιανού: «Στελέχη του κινήματός μας είναι αποκλειστικά και μόνο πρόσωπα που θα δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα μας»
Σε διευκρινίσεις για τα στελέχη του προχώρησε το κόμμα της Μαρίας Καρυστιανού κάνοντας λόγο για «δημοσιεύματα, που επιχειρούν να διαστρεβλώσουν και να παρουσιάσουν θέσεις μεμονωμένων υποστηρικτών του Κινήματος ως θέσεις του ίδιου του Κινήματος»
Η Μαρία Καρυστιανού 17
Αλέξης Τσίπρας: Η εκδήλωση για το νέο κόμμα την Τρίτη στο Θησείο και ο οδικός χάρτης για την επόμενη ημέρα
Με την επίσημη ανακοίνωση του κόμματος την Τρίτη στο Θησείο ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για μια σειρά δημόσιες παρεμβάσεις, περιοδείες, εκδηλώσεις και δράσεις που θα κλιμακωθούν το επόμενο χρονικό διάστημα
O Αλέξης Τσίπρας 18
Επιστολή Κοβέσι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την τροπολογία Φλωρίδη: «Σοβαρές αμφιβολίες» για τη συνεργασία των ελληνικών αρχών
Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία καταγγέλλει αρνητικές επιπτώσεις στην ανεξαρτησία και τη λειτουργία της στην Ελλάδα - Στο στόχαστρο οι αλλαγές στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας
Λάουρα Κοβέσι και Γιώργος Φλωρίδης 19