Σάββατο, 11 Μαΐ
16oC Αθήνα

Δημήτρης Κουτσούμπας: Το «παρασκήνιο» της ομιλίας στα γαλλικά και η αντίδρασή του σε βίντεο με τις ατάκες του

Δημήτρης Κουτσούμπας: Το «παρασκήνιο» της ομιλίας στα γαλλικά και η αντίδρασή του σε βίντεο με τις ατάκες του

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσε ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στο MEGA.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας μίλησε για τις θέσεις του ΚΚΕ και για τις εκλογές, αλλά και για… τα γαλλικά που «τρέλαναν» το ίντερνετ, είδε και βίντεο με τις ατάκες του που έχουν γνωρίσει τεράστια δημοφιλία.

Σχετικά με την ομιλία του στα Γαλλικά μπροστά στους απεργούς στο Παρίσι, ο Δημήτρης Κουτσούμπας είπε πως όταν πήγε το πρωί εκείνο στην συγκέντρωση ξεκίνησε να μιλά ελληνικά και μετέφραζε κάποιος άλλος, αλλά διαπίστωσε πως η επαφή με το κοινό έτσι δεν ήταν τόσο δυνατή.

Άρχισε λοιπόν να μιλά γαλλικά και αμέσως υπήρξε ενθουσιασμός και ο κόσμος φώναζε συνθήματα. Στην επόμενη συγκέντρωση που πήγε λοιπόν στην πλατεία της Βαστίλλης, ξεκίνησε κατευθείαν να μιλά στα γαλλικά.

Οι ατάκες «φωτιά» και οι λαμπάδες

Οι παρουσιαστές του «Κοινωνία ώρα Μέγκα» έδειξαν στον Δημήτρη Κουτσούμπα και το βίντεο για τον φετινό ημιμαραθώνιο Κρήτης που έχει… άρωμα εκλογών. Σε αυτό χρησιμοποιούνται δύο viral ατάκες του, το «Αυτοί Είστε» και το «Που τα βρήκατε αυτά τα φυντάνια;».

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ έδειξε να απολαμβάνει το βίντεο και γελούσε με την ευφάνταση δημιουργία. Σχετικά με τις λαμπάδες «κουτσουμπίνια», τις οποίες φτιάχνει η Πέννυ Καλογεροπούλου στην Κρέστενα Ηλείας, είπε ότι έχει και αυτός μια, καθώς του τις έστειλαν.

Οι «σουλουπωμένοι» του debate

Φυσικά αναφέρθηκε και στο debate της Τετάρτης. Είπε πως «είναι ασφυκτικά τα χρονικά όρια που αποφάσισε η διακομματική επιτροπή και στα λίγα δευτερόλεπτα, επί της ουσίας, δεν είναι δυνατό να αναπτυχθούν οι θέσεις του κόμματος, να δοθούν κάποια στοιχεία και επιχειρήματα, καθώς υποτίθεται ότι γίνεται για να ενημερωθεί ο λαός, να κρίνει και να αποφασίσει».

Υπενθύμισε, ότι το ΚΚΕ είχε κάνει πρόταση στη διακομματική επιτροπή, που δεν έγινε δεκτή από τα άλλα κόμματα, να αλλάξει το στυλ και του ασφυκτικού χρόνου και των παράλληλων μονόλογων και να γίνει ελεύθερη συζήτηση και να δίνεται η δυνατότητα ο ένας αρχηγός κόμματος να απαντά στον άλλο, αλλά και να τον ερωτά.

Αναφέρθηκε και στην ατάκα του «είμαστε όλοι μαζί να είμαστε και σουλουπωμένοι», ενώ ανέφερε και πως φορά γενικά γραβάτες.

«Κάντε το όπως οι φοιτητές»

Σε ερώτηση για τη νέα πρωτιά της Πανσπουδαστικής στις φοιτητικές εκλογές, είπε χαρακτηριστικά προς τους νέους που θα ψηφίσουν «κάντε το όπως οι φοιτητές, δυνατό ΚΚΕ για να είναι δυνατός ο λαός».

Πρόσθεσε ότι οι φοιτητικές εκλογές «έστειλαν ένα σπουδαίο μήνυμα με την πρωτιά της «Πανσπουδαστικής ΚΣ» με περισσότερες ψήφους και ποσοστό, ενώ φέτος ψήφισαν πολύ περισσότεροι φοιτητές».

«Το ΚΚΕ δε δίνει ούτε στήριξη ούτε ανοχή»

«Το ΚΚΕ δεν δίνει ούτε στήριξη ούτε ανοχή σε καμία αντιλαϊκή κυβέρνηση στο πλαίσιο αυτού του συστήματος», σημείωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας και πρόσθεσε πως «όταν ο λαός αποφασίσει να ενισχύσει το ΚΚΕ και να είναι μαζί του στους δρόμους για μια άλλη πορεία ανάπτυξης, για μια άλλη πορεία, για να φύγουμε από το καπιταλιστικό σύστημα, τότε το ΚΚΕ θα είναι στη διακυβέρνηση».

«Σήμερα», σημείωσε, «που δεν υπάρχουν αυτές οι προϋποθέσεις, χρειαζόμαστε ένα δυνατό ΚΚΕ στους αγώνες και στη Βουλή να εμποδίζει αντιλαϊκά μέτρα και να υπάρχουν κατακτήσεις», υπενθυμίζοντας ότι το κόμμα έχει καταθέσει πολλές προτάσεις νόμου και τροπολογίες για την επίλυση λαϊκών προβλημάτων.

Ανέφερε ότι «υπάρχουν επιμέρους διαφορές μεταξύ ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, αλλά συμφωνούν στα βασικά ζητήματα» και ότι «υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να προκύψει κυβέρνηση μετά τις εκλογές στις 21 Μαΐου από τα κόμματα που κινούνται στην ίδια κατεύθυνση».

Πρόσθεσε ότι «η επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση θα πρέπει να ψηφίσει περίπου 350 αντιλαϊκά προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης, με το οποίο συμφωνούν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ και μαζί ψήφισαν στο Ευρωκοινοβούλιο νέα χαράτσια για τον λαό».

«Υπάρχουν και ποινικές ευθύνες για τις υποκλοπές»

Σχετικά με τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής στη Βουλή για τις υποκλοπές, απάντησε ότι «το ΚΚΕ γενικά ψηφίζει υπέρ», αλλά όπως τόνισε «ποτέ έως τώρα δεν έβγαλαν κάτι».

Ανέφερε ότι «πρέπει να υπάρχουν και ποινικές ευθύνες» και ότι κυρίως είναι πολιτικές οι ευθύνες, προσθέτοντας πως «είναι αδιανόητο να μην ήξερε ο Κ. Μητσοτάκης για τις παρακολουθήσεις, όπως και ο Αλ. Τσίπρας για τις υποκλοπές στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ που άρχισαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».

Δείτε όλη τη συνέντευξη

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις