Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Δημήτρης Κουτσούμπας: Το τσάμικο στην Κρήτη και οι συναντήσεις με σεισμοπαθείς στο Αρκαλοχώρι

Δημήτρης Κουτσούμπας: Το τσάμικο στην Κρήτη και οι συναντήσεις με σεισμοπαθείς στο Αρκαλοχώρι

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας παραμένει στην Κρήτη, με τις εικόνες από το τσάμικο που χόρεψε να κάνουν τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου…

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας που βρέθηκε στα Χανιά με αφορμή τα εγκαίνια των νέων γραφείων του ΚΚΕ μίλησε σε συνεστίαση που έγινε σε κέντρο της πόλης και δεν παρέλειψε να χορέψει και ένα τσάμικο.  Στις φωτογραφίες του kriti360.gr, o Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε του ΚΚΕ φαίνεται πάνω στην πίστα να το απολαμβάνει.

Το πρωί επισκέφθηκε το Αρκαλοχώρι που έχει υποστεί εκτεταμένες καταστροφές από το σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου. Ο κ. Κουτσούμπας, συνοδευόμενος από το βουλευτή Ηρακλείου του ΚΚΕ Μανώλη Συντιχάκη, αλλά και στελέχη του κόμματος, βρέθηκε στους οικίσκους που φιλοξενούν τους πρώτους από τους πληγέντες, οι οποίοι είπαν στον γ.γ. του ΚΚΕ ότι χρειάζονται ουσιαστική στήριξη από την Πολιτεία, για να μπορέσουν να ορθοποδήσουν.

Τον κ. Κουτσούμπα υποδέχθηκε ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος Μανωλης Φραγκάκης ο οποίος αμέσως μετά την επίσκεψη στους οικίσκους, έδειξε από κοντά στον γ.γ. της Κ.Ε του ΚΚΕ, μέρος των καταστροφών σε τμήματα του Αρκαλοχωρίου, ενημερώνοντάς τον για τα μέτρα που έχουν ληφθεί.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη σε πληγέντα σημεία του Αρκαλοχωρίου, ο κ. Κουτσούμπας κατέθεσε λουλούδια στο μνημείο του Ναπολέοντα Σουκατζίδη, ο οποίος εκτελέστηκε την Πρωτομαγιά του 1944 στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, ενώ αμέσως μετά, σε εκδήλωση με πρωτοβουλία της τομεακής επιτροπής Ηρακλείου του ΚΚΕ, είχε τη δυνατότητα να ακούσει φορείς και κατοίκους, για την εξέλιξη της διαχείρησης μετά τις καταστροφές.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι η περιοχή και οι κάτοικοι χρίζουν ουσιαστικής ενίσχυσης, καλώντας τους να είναι σε «αγωνιστική επαγρύπνηση» και διεκδίκηση των αιτημάτων τους. «Ενάμιση μήνα μετά σεισμό, τα πράγματα δεν πηγαίνουν ‘ρολόι’ όπως προσπαθεί να ορίσει η κυβέρνηση. Ούτε οι πολίτες, αλλά ούτε εμείς πειθόμαστε – και βγάζουμε συμπεράσματα από τα στοιχεία και όχι από όσα λένε, γιατί η πραγματικότητα είναι η σκληρή πραγματικότητα που ζουν οι πληγέντες» είπε ο κ. Κουτσούμπας.

Στον τάφο του Μίκη Θεοδωράκη

Λουλούδια στον τάφο του Μίκη Θεοδωράκη στο κοιμητήριο του Γαλατά Χανίων κατέθεσε το πρωί ο Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο κ. Κουτσούμπας συνοδευόταν από στελέχη του κόμματός του, ενώ στο κοιμητήριο τον υποδέχθηκε ο πρόεδρος του παγκρητίου συλλόγου «Φίλων Μίκη Θεοδωράκη», Γιώργος Αγοραστάκης. Ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ βρέθηκε και στον οικογενειακό τάφο της οικογένειας Θεοδωράκη στο ίδιο κοιμητήριο όπου «αναπαύονται» οι γονείς του Μίκη και ο αδελφός του Γιάννης.

Αμέσως μετά δήλωσε: «Βρισκόμαστε εδώ για λίγα λουλούδια , στο μέρος που «αναπαύεται», ο Μίκης, εκεί που ήθελε, στον Γαλατά Χανίων, δίπλα στην οικογένεια του, στους αγαπημένους του. Ο Μίκης είναι αθάνατος. Η μουσική του, τα τραγούδια του, η παρακαταθήκη που άφησε θα μας συντροφεύουν, θα συνοδεύουν τους καθημερινούς αγώνες αλλά και τους μελλοντικούς αγώνες του λαού μας, της νεολαίας μας. Αθάνατος».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις