Πολιτική

Δημήτρης Μάντζος για τις παρακολουθήσεις: Από ποιους να ενημερωθεί ο Ανδρουλάκης; Από αυτούς που δεν είπαν την αλήθεια;

Στη «σκληρή» γραμμή μετά τις αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις παραμένει το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής. «Δεν στεκόμαστε στο κομματικό όφελος. Το κάνουμε γιατί είναι το ελάχιστο καθήκον μας απέναντι στη Δημοκρατία, στο κράτος δικαίου», επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος, Δημήτρης Μάντζος.

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ για τις παρακολουθήσεις ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος σημείωσε ότι στην παράταξη παραμένουμε πιστοί στον τρόπο που έχουμε επιλέξει ως ελεύθεροι άνθρωποι να ζούμε σε αυτήν τη χώρα.

Ερωτηθείς για την ταύτιση με τον ΣΥΡΙΖΑ την οποία καταλογίζει στο ΠΑΣΟΚ η κυβέρνηση ο κ. Μάντζος την χαρακτήρισε «εσφαλμένη και εντελώς υποδηλωτική της ταραχής και του πανικού στον οποίον βρίσκεται η Κυβέρνηση», καλώντας τη «να ανατρέξει στο τι έχουμε πει και έχουμε κάνει όλη την περασμένη περίοδο και, αν θέλει, για τη δική της χρήση, ας κάνει και τις δέουσες συγκρίσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Εμείς κάνουμε μία θεσμική, πολύ προσεκτική και με ιδιαίτερη αξιοπρέπεια και σοβαρότητα προσπάθεια να καταδείξουμε τη γύμνια της κυβέρνησης, την ανεπάρκεια και την επικινδυνότητά της για τη Δημοκρατία και το κράτος δικαίου. Δεν επιτρέπεται ούτε η Κυβέρνηση ούτε η Αξιωματική Αντιπολίτευση να “εργαλειοποιούν” την υπόθεση αυτή για να εξαγάγουν παραπολιτικά συμπεράσματα για μικροκομματικό όφελος. Ούτε πρόκειται να μεταφέρουν τη σημασία από το βασικό διακύβευμα: την απόπειρα παγίδευσης και την παρακολούθηση ενός ευρωβουλευτή και αρχηγού του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος», πρόσθεσε ο Δημήτρης Μάντζος.

Μάντζος για κομματική εκμετάλλευση της υπόθεσης 

Σχετικά με τη μομφή της κυβέρνησης για «εργαλειοποίηση» του ζητήματος από τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι «συνηθίζεται παγκοσμίως από κυβερνήσεις που είναι υπεύθυνες για τέτοιου είδους παρακολουθήσεις να προσπαθούν να δείξουν προς την πλευρά του θύματος ως τον φταίχτη και πως αυτός τελικά έχει το βάρος να βγει στους πολίτες και να τους πει τι έχει κάνει. Ε, λοιπόν, εμείς λέμε ότι δεν στεκόμαστε στο κομματικό όφελος. Το κάνουμε γιατί είναι το ελάχιστο καθήκον μας απέναντι στη Δημοκρατία, στο κράτος δικαίου και στον τρόπο που έχουμε επιλέξει ως ελεύθεροι άνθρωποι να ζούμε σε αυτήν τη χώρα».

Ο Εκπρόσωπος Τύπου υπενθύμισε ότι στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας «ο τότε διοικητής της ΕΥΠ, που αποδεδειγμένα γνώριζε, αλλά και οι υπουργοί που τον συνόδευσαν δεν είπαν την αλήθεια στη Βουλή». «Ποιοι του ζητούν σήμερα να τον ενημερώσουν; Ο Υπουργός Επικρατείας που ήταν ένας από εκείνους που αρνήθηκαν να πουν την αλήθεια; Τι εμπιστοσύνη μπορεί να έχει απέναντι σε αυτά τα πρόσωπα ο αρχηγός μίας παράταξης που ολόκληρη παρακολουθήθηκε;», διερωτάται ο κ. Μάντζος, επισημαίνοντας πως «στην πράξη παρακολουθήθηκε μια ολόκληρη παράταξη, πρώην πρωθυπουργοί, πρώην υπουργοί, βουλευτές, μέλη και στελέχη του Κινήματος!».

Ο Εκπρόσωπος Τύπου επανέλαβε το αίτημα του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής να έρθει ξανά η υπόθεση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, καθώς τα ερωτήματα «δεν απαντώνται στο αυτί ή σε κλειστούς διαδρόμους και γραφεία». Κλείνοντας, ο Δημήτρης Μάντζος εξέφρασε τον φόβο του Κινήματος ότι «η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας δεν θα προτιμηθεί χρονικά από την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Ολομέλεια. Υπάρχει μία άλλη πρόσληψη των πραγμάτων από την Κυβέρνηση. Προτιμούν να πάνε σε μία μάχη εντυπώσεων παρά στην ουσία και στην παροχή των ουσιαστικών εξηγήσεων και διευκρινίσεων στους πολίτες. Εμείς επιμείναμε και θα επιμείνουμε στον Πρόεδρο της Βουλής να γίνει δεκτό το αίτημά μας. Και αύριο το πρωί θα πηγαίναμε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Παραδόθηκε στον πρόεδρο της Βουλής το πόρισμα
Το επέδωσαν στον Νικήτα Κακλαμάνη ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανδρέας Νικολακόπουλος και η γραμματέας Ιωάννα Λιτρύβη - Θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του κοινοβουλίου και θα διανεμηθεί στους βουλευτές
Πόρισμα Εξεταστικής ΟΠΕΚΕΠΕ σε Νικήτα Κακλαμάνη
Αφροδίτη Λατινοπούλου για 43χρονο που την απειλούσε: Η ανοχή στα αριστερά σκουπίδια δεν περνάει πλέον
Η πρόεδρος της «Φωνής Λογικής» έκανε λόγο για δημόσια προτροπή σε δολοφονία και ζήτησε αυστηρότερη αντιμετώπιση, θέτοντας και ζήτημα στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων σε περίπτωση καταδίκης
Αφροδίτη Λατινοπούλου
Νικήτας Κακλαμάνης για Γλυπτά του Παρθενώνα: Η διεκδίκηση θα συνεχιστεί «μέχρι την τελική δικαίωση»
Σε εκδήλωση της Επιτροπής Νέων για την Επανένωση των Γλυπτών (Remble Greece) στο Αρσάκειο Ψυχικού, ο πρόεδρος της Βουλής επανέλαβε τη γραμμή της διακρατικής διεκδίκησης απέναντι στο Ηνωμένο Βασίλειο και το Βρετανικό Μουσείο
Γλυπτά του Παρθενώνα