Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Δημήτρης Παπαγελόπουλος: «Προσπάθησαν να με εξοντώσουν, απέτυχαν» δήλωσε, μετά την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου

Δημήτρης Παπαγελόπουλος: «Προσπάθησαν να με εξοντώσουν, απέτυχαν» δήλωσε, μετά την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου

Την αμετάκλητη απόφαση του για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την Ελένη Τουλουπάκη ανακοίνωσε λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα του Σαββάτου (04.03.2023) το Ειδικό Δικαστήριο.  

Για προσπάθεια εξόντωσης του κάνει λόγο ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος μετά την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου με την οποία καταδικάστηκε για δύο πράξεις παράβασης καθήκοντος. «Για πέντε ολόκληρα χρόνια προσπάθησαν να με εξοντώσουν και να με κλείσουν φυλακή για να ξεπλύνουν το τεράστιο σκάνδαλο της Novartis» αναφέρει ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης.

«Απέτυχαν. Η Novartis αποδείχτηκε το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους και εγώ καταδικάστηκα για δύο γελοίες, ανύπαρκτες, κατασκευασμένες και άσχετες με το σκάνδαλο της Novartis περιπτώσεις ενός πλημμελήματος, με οριακή πλειοψηφία μόνο σε χρηματική ποινή.

Νιώθω σφόδρα προσβεβλημένος που το τομάρι μου κάποιοι απαίτησαν να γδάρουν, κοστολογήθηκε τόσο φθηνά.

Ο ελληνικός λαός έχει καταλάβει και συνεχίζει να θλίβεται. Αυτά προς το παρόν» τονίζει ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στη γραπτή δήλωση του.

Από την πλευρά του, οι δικηγόροι του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, Μανώλης Ροδουσάκης και Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, αναφέρουν: «Η σημερινή απόφαση του ειδικού δικαστηρίου έρχεται να ενταφιάσει οριστικά και αμετάκλητα το σαθρό κατηγορητήριο σε βάρος του εντολέως μας ένα κατηγορητήριο που συντάχθηκε από μία ομάδα σκευωρών  που ενοχλείται όταν ελέγχεται. Η απόφαση του δικαστηρίου επέβαλε μόνον χρηματική ποινή εξευτελίζοντας το νόημα της οποιασδήποτε απαξίας των δύο περιπτώσεων για τις οποίες κάτ’ οριακή πλειοψηφία ο εντολέας μας κρίθηκε ένοχος. Εκρίθη ομόφωνα αθώος για την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε κακουργηματική πράξη κατάχρησης εξουσίας εκρίθη αθώος για τις τέσσερις από τις έξι συνολικά υποπεριπτώσεις του ενός πλημμελήματος στις δύο που κριθεί ένοχος αναγνωρίστηκαν δύο ελαφρυντικά και εν τέλει επιβλήθηκε  μόνον χρηματική ποινή». 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις