Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Δημήτρης Στρατούλης: Ήμουν νεφροπαθής τελικού σταδίου – Η ανάρτηση του πρώην βουλευτή

Δημήτρης Στρατούλης: Ήμουν νεφροπαθής τελικού σταδίου – Η ανάρτηση του πρώην βουλευτή
Intime

Σε μία συγκλονιστική ανάρτηση για την υγεία του προέβη ο Δημήτρης Στρατούλης. Με αφορμή την πανελλήνια ημέρα δωρεάς οργάνων, ο πρώην βουλευτής αποκαλύπτει ότι ήταν νεφροπαθής τελικού σταδίου και επέζησε χάρη σε μεταμοσχεύσεις.

Στην ανάρτησή του για τη μάχη ζωής που έδωσε και βγήκε νικητής ο Δημήτρης Στρατούλης αναφέρει: «Σήμερα (σ.σ. 01.11.2021) είναι η πανελλήνια ημέρα δωρεάς οργάνων. Ήμουν νεφροπαθής τελικού σταδίου. Έχω δεχτεί δύο φορές αυτό το δώρο ζωής, έκανα δύο μεταμοσχεύσεις νεφρού και τώρα είμαι καλά.

Σας καλώ να συμμετέχετε μαζικά στη δωρεά οργάνων, που είναι η βασική προϋπόθεση για να γίνονται μεταμοσχεύσεις, που βοηθούν ασθενείς συνανθρώπους μας να «ξαναγεννηθούν».

Η Δωρεά Οργάνων είναι μια απόφαση μεγάλης ηθικής αξίας. Είναι η απόφαση να προσφέρεις, χωρίς οικονομικό ή άλλο αντάλλαγμα, ένα μέρος του σώματός σου για την υγεία και τη ζωή ενός άλλου ανθρώπου.

Αποτελεί ύψιστη μορφή εθελοντικής προσφοράς, αλληλεγγύης, ανθρωπισμού, αγάπης για τον πάσχοντα συνάνθρωπο, ανιδιοτέλειας και αλτρουισμού. Μετατρέπει τον πόνο για την απώλεια αγαπημένου μας προσώπου σε δώρο ζωής για άλλους συνανθρώπους μας.

Από έναν αποβιώσαντα δότη οργάνων, μπορούν να σωθούν έως και 8 ασθενείς, που χρήζουν μεταμόσχευσης οργάνων. Από τη δωρεά ιστών από ένα δότη μπορεί να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής ή ακόμη και να σωθούν έως και 100 ασθενείς».

Δείτε την ανάρτηση του Δημήτρη Στρατούλη στο Facebook:

 

Ο Δημήτρης Στρατούλης είχε εκλεγεί βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, στην εκλογική περιφέρεια Β’ Αθηνών, στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012, της 17ης Ιουνίου 2012, καθώς και του Ιανουαρίου του 2015.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις