Κυριακή, 25 Φεβ.
17oC Αθήνα

Δημήτρης Τσιόδρας για ομόφυλα ζευγάρια και παρένθετη μητέρα: Οι γυναίκες δεν είναι σκεύη για να γεννούν παιδιά

Δημήτρης Τσιόδρας για ομόφυλα ζευγάρια και παρένθετη μητέρα: Οι γυναίκες δεν είναι σκεύη για να γεννούν παιδιά

Στην εκπομπή «Live News» και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας, για το νομοσχέδιο που αφορά τον γάμο και την τεκνοθεσία για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Μιλώντας στο «Live News», ο διευθυντής γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας, αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο που αφορά τον γάμο και την τεκνοθεσία για τα ομόφυλα ζευγάρια, λέγοντας πως η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να γίνει μία σοβαρή και συντεταγμένη συζήτηση.

«Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε το πλαίσιο. Μιλάμε για ισότητα στον πολιτικό γάμο και για δικαιώματα παιδιών που ήδη υπάρχουν δίπλα μας. Δεν μιλάμε για παρένθετη μητρότητα από ομόφυλα ζευγάρια. Δεν μπορώ να προσδιορίσω τον χρόνο που θα έρθει αλλά δεν θα τραβήξει για μεγάλο χρονικό διάστημα η συζήτηση. Δεν χάνει κάποιος κάποιο δικαίωμα», είπε αρχικά.

Και πρόσθεσε: «Θα γίνει μία συζήτηση μεταξύ των βουλευτών για να εξηγήσουμε τι εννοούμε. Είναι θέμα ενημέρωσης, δεν είμαστε εξοικειωμένοι με αυτά τα ζητήματα. Κάποιος μπορεί να δηλώσει την αντίθεσή του με πολλούς τρόπους. Κάποιος μπορεί να ψηφίσει όχι, άλλος παρών και άλλος να μην πάει. Εγώ θα ήθελα οι βουλευτές να σκεφτούν ψύχραιμα και να δούμε σε τι διαφωνεί κάποιος. Αυτό που είπε ο πρωθυπουργός είναι πως οι βουλευτές συμμετέχουν σε ένα συλλογικό όργανο».

Αναφερόμενος στο ζήτημα της παρένθετης μητέρας είπε: «Είναι ζητήματα δύσκολα. Το θέμα είναι τι θα επιτρέψουμε στην Ελλάδα. Αυτό που δεν θέλουμε είναι να χρησιμοποιεί κάποιος την γυναίκα ως αναπαραγωγική μηχανή. Αυτό που είπε δηλαδή ο κ. Κασσελάκης πως “εγώ θα παραγγείλω δύο αγόρια”. Δεν είναι οι γυναίκες σκεύη για να γεννούν παιδιά. Δεν μπορούμε να τις χρησιμοποιούμε έτσι. Υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο στην Ελλάδα (σ.σ. για την παρένθετη μητέρα) για ιατρικούς λόγους και αυτό δεν θα αλλάξει».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις