Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Δημήτρης Τζανακόπουλος: Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών – video

Δημήτρης Τζανακόπουλος: Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών – video

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενημερώνει τους πολιτικούς συντάκτες την Δεύτερα (30.07.2018).

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος αναφέρεται στην κυβέρνηση αλλά και την τραγωδία στο Μάτι. “Ο σεβασμός προς τα θύματα επιτάσσει να μην ξεχάσουμε κανέναν και καμία.Να σταθούμε ως Πολιτεία δίπλα στις οικογένειές τους. Και να πάρουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και μέτρα για την αποκατάσταση της περιοχής και για την αντιμετώπιση των χρόνιων παθογενειών. Αυτή μπορεί να είναι και η μοναδική έμπρακτη συγγνώμη της Πολιτείας για τις διαχρονικές ευθύνες της.” τόνισε.

Ο κ. Τζανακόπουλος επίσης υπογράμμισε ότι “Όσον αφορά τις συζητήσεις περί ανασχηματισμού, αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που απασχολεί τον πρωθυπουργό ή την κυβέρνηση. Όταν η κυβέρνηση διασταύρωσε τις πληροφορίες για νεκρούς εγώ ο ίδιος ενημέρωσα τον ελληνικό λαό για τις εξελίξεις. Πως να κρύψεις νεκρούς; Είναι αδύνατον. Δεν πρόκειται εμείς να μπούμε στο παιχνίδι της τυμβωρυχίας που κάποιοι θέλουν να μας σύρουν. Αν ο πρωθυπουργός είχε επιλέξει να πάει στο Μάτι συνοδεία καμερών θα μιλούσατε όλοι για επικοινωνιακό σόου. Ο πρωθυπουργός ήθελε να βρεθεί να αποτιμήσει την κατάσταση και να συνομιλήσει με πολίτες, όπως και έγινε. Δεν πήγε κρυφά. Είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε σοβαρή κριτική αλλά δεν θα κάνουμε επικοινωνιακό διάλογο”.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης ανέφερε ότι: “Η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης θα είναι έμπρακτη. Η γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας χρειάζεται αναβάθμιση για να υπάρξει καλύτερη αντιμετώπιση των κίνδυνων.  Κανένας δεν είπε ότι όλα κύλησαν ομαλά. Αυτό είναι δική σας εκτίμηση. Αυτό που είπε ο αρχηγός της Πυροσβεστικής είπε ότι έκανε ότι μπορούσε ανθρωπίνως να κάνει. Η έμπρακτη πολιτική ευθύνη αποδεικνύεται με τη στήριξη των πληγέντων, τη διόρθωση των οικιστικών στη χώρα που θα μας επιτρέψει να αποφύγουμε τέτοιες καταστάσεις στο μέλλον. Η αποτίμηση θα γίνει με νηφάλιο τρόπο, αφού παρέλθει η κρίση. Αν χρειαστεί η κυβέρνηση να προχωρήσει σε κατεδαφίσεις προκειμένου να δημιουργήσει όρους ασφαλέστερης οικιστικής κατάστασης θα το κάνει. Μιλάμε για ενδείξεις εμπρησμού στην πυρκαγιά στην Κινέτα αλλά και στην πυρκαγιά στο Νταού της Πεντέλης που κατέληξε στο Μάτι. Σενάρια συνωμοσίας δεν πρόκειται να δείτε από αυτή την κυβέρνηση. Ο τρόπος με τον οποίο ο καθένας κάνει αντιπολίτευση είναι δικό του θέμα και κρίνεται από τον ελληνικό λαό. Εγώ αυτή τη στιγμή δεν θέλω να κάνω οποιαδήποτε πολιτική εκτίμηση”.

Δείτε το βίντεο

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις