Σάββατο, 27 Απρ.
21oC Αθήνα

Δημήτρης Τζανακόπουλος: Ο Κασσελάκης διατυπώνει θέσεις σκληρού αμερικανικού φιλελευθερισμού

Δημήτρης Τζανακόπουλος: Ο Κασσελάκης διατυπώνει θέσεις σκληρού αμερικανικού φιλελευθερισμού

Ο Στέφανος Κασσελάκης «διατυπώνει θέσεις σκληρού αμερικανικού φιλελευθερισμού». Αυτό σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος μίλησε για την αποχώρηση του ίδιου – και της ομάδας της Έφης Αχτσιόγλου.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σημείωσε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ πως: «Ο ΣΥΡΙΖΑ μεταλλάσσεται σε κεντρώο κόμμα. Ο στρατηγικός στόχος του Στέφανου Κασσελάκη περί του ‘’ελληνικού ονείρου’’ μετατρέπει στρατηγικά τον ΣΥΡΙΖΑ σε σκληρό φιλελεύθερο κόμμα. Αποτυπώνει τις θέσεις του πιο σκληρού αμερικάνικου φιλελευθερισμού…».

Συνέχισε λέγοντας πως: «Ακόμα και οι Δημοκρατικοί των ΗΠΑ δεν μιλούν για το “αμερικανικό όνειρο”, αντιθέτως είναι απολύτως επικριτικοί απέναντι σε αυτή τον καταστατικό μύθο ότι δήθεν ο καθένας μπορεί να γίνει επιχειρηματίας του εαυτού του. Στον ΣΕΒ ο κ. Κασσελάκης μάς είπε ότι το κεφαλαίο είναι εργαλείο κοινωνικής ισότητας και κοινωνικής ευημερίας, αυτά δεν έχει τολμήσει να τα πει ούτε ο Τόνι Μπλερ ή ο Γκέρχαρντ Σρέντερ».

«Αυτή τη στιγμή, δείτε και τις δημοσκοπήσεις, το 17,5% του Ιουνίου μοιάζει άπιαστο όνειρο για τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει μεγάλο πολιτικό και ιδεολογικό κενό που πρέπει να καλυφθεί» σημείωσε.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής αποσαφήνισε ότι η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα θα προσπαθήσει να ενοποιήσει διαφορετικά ρεύματα: «Δεν θέλουμε να είμαστε ένας πολιτικός φορέας ο οποίος θα είναι στην πραγματικότητα η συνένωση των θραυσμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, θα κάνουμε κάτι καινούργιο, και πιστέψτε με, υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον».

«Στόχος μας είναι, με πρώτο βήμα την ΚΟ, να εμφανιστούμε την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινώσουμε και το όνομα, νομίζω ότι θα είναι ένας τίτλος ο οποίος θα αποτυπώνει την ιδεολογική και πολιτική κατεύθυνση του χώρου μας» σημείωσε.

 

Ανέφερε, δε, πως υπερασπίζουμε τους αγώνες της Αριστεράς και των αγώνων που έχουμε δώσει όλη την τελευταία δεκαετία, ανέφερε.

Ο κ. Τζανακόπουλος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν προϋποθέσεις συνεργασίας με τον Γιάνη Βαρουφάκη, ωστόσο όπως είπε η ομάδα των 11 θα μπορούσε να συνεργαστεί με τον ανεξάρτητο ευρωβουλευτή, Πέτρο Κόκκαλη. 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις