Πολιτική

Δημοψήφισμα 2015 – Σουλτς: Σχέδιο ανθρωπιστικής κρίσης για να μην πεινάσουν οι Έλληνες!

Για ενδεχόμενο ξέσπασμα μίας ανθρωπιστικής κρίσης μετά το δημοψήφισμα της Κυριακής στην Ελλάδα κάνει λόγο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag, προσθέτοντας ότι η Ευρώπη είναι σε επιφυλακή για να παρέμβει.
 

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Ίσως να χρειαστεί να χορηγήσουμε δάνεια έκτακτης ανάγκης στην Ελλάδα, ούτως ώστε οι υπηρεσίες να μπορούν να καταβάλλουν χρήματα στους πολίτες. Δεν θα αφήσουμε στην τύχη τους τους ανθρώπους» σημειώνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. (Τα κεφάλαια) θα είναι διαθέσιμα με γρήγορες διαδικασίες. (Δεν θα αφήσουμε) τους ανθρώπους στην Ελλάδα στη μοίρα τους» παρατηρεί.

«Πιο δύσκολη θα είναι η κατάσταση αν οι Έλληνες ψηφοφόροι απορρίψουν το σχέδιο μεταρρυθμίσεων των θεσμών στο δημοψήφισμα της Κυριακής. Αλλά αν η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει πλέον χρήματα, επειδή τα μεταρρυθμιστικά σχέδια των εταίρων θα έχουν απορριφθεί, τότε η κατάσταση σίγουρα δεν θα βελτιωθεί. Χωρίς νέα χρήματα, το σύστημα υγείας δεν θα λειτουργεί, οι συγκοινωνίες και η ηλεκτροδότηση θα καταρρεύσουν και δεν θα είναι δυνατές οι εισαγωγές βασικών αγαθών, καθώς δεν θα υπάρχουν τα χρήματα για να πληρωθούν» δήλωσε δε ο Μάρτιν Σουλτς.

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει ενδεχομένως χρήματα για μία εβδομάδα, αλλά σίγουρα όχι πολύ ακόμη» σχολιάζει από την πλευρά του στην εφημερίδα στέλεχος των θεσμών που δεν κατονομάζεται.

Πηγή: Skai.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ: Η δημοσκοπική «φτώχεια» φέρνει γκρίνια – Οι μπηχτές και η ένταση με την ΕΛ.ΑΣ μπλοκάρουν τη «φυγή προς τα μπρος»
Σήμερα (09/07/26), σε εκδήλωση για τους συνταξιούχους στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, ο Νίκος Ανδρουλάκης παρουσιάζει τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την κοινωνική ασφάλιση και τη σύνταξη
Ανδρουλάκης
Το μήνυμα Μητσοτάκη μετά τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ: Οι 2 νόμοι – εμπόδια για πώληση F-35 στην Τουρκία και η αλλαγή στάσης του Τραμπ
Διπλωματικές πηγές στην Αθήνα εκτιμούσαν ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ δέχτηκε επίμονες εισηγήσεις από ανθρώπους της απολύτου εμπιστοσύνη του, να κάνει διορθωτικές δηλώσεις
Ερντογάν και Τραμπ