Πολιτική

Δημόσιο: Έρχεται ρύθμιση για την επιλογή των προϊσταμένων

Νομοθετική ρύθμιση για το σύστημα επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο προανήγγειλε ότι θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας σε ημερίδα διαλόγου στελεχών της δημόσιας διοίκησης και του ιδιωτικού τομέα, της Εταιρείας Ανώτατων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ).

Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε την ανάγκη αξιοποίησης των «καλύτερων» στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης σε θέσεις ευθύνης, καθώς «η αξιοκρατία αποτελεί αναγκαία συνθήκη για την είσοδο της χώρας στην ανάπτυξη».

«Αναμφίβολα υπάρχουν διαφορετικές ιδέες και σκέψεις για το πώς στην πράξη μπορεί να προωθηθεί η αξιοκρατία στην επιλογή των στελεχών. Διότι οφείλει κανείς να παίρνει υπ’ όψιν του, τόσο την επαγγελματική εμπειρία όσο και τα εκπαιδευτικά προσόντα και την συνεχή προσπάθεια των στελεχών της δημόσιας διοίκησης να βελτιώνονται. Θα καταλήξει κάπου αυτός ο διάλογος και ελπίζω το αποτέλεσμα που θα πετύχουμε να ανταποκρίνεται σε όσο γίνεται καλύτερες προϋποθέσεις αισθάνεται η κοινωνία μας, η κοινωνία των εργαζομένων του δημοσίου τομέα, ότι είναι καλύτερο και πιο αξιοκρατικό. Δεν υπάρχει τέλεια λύση, ας είμαστε ειλικρινείς, ούτε υπάρχει η απόλυτα δίκαιη λύση, αλλά μέσα από τον διάλογο πιστεύω ότι θα πετύχουμε το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή», επισήμανε ο υπουργός Εσωτερικών.

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι τα στελέχη σε θέσεις ευθύνης οφείλουν να λειτουργούν σε υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού και να στοχεύουν σε συνεχή αναβάθμιση του επιπέδου των εργαζομένων μέσω της επιμόρφωσης, της αξιολόγησης και της επιβράβευσης, βασιζόμενοι στις αρχές της καλής διακυβέρνησης και της χρηστής διοίκησης.

Κλείνοντας, τόνισε ότι για την κυβέρνηση «το ζητούμενο δεν είναι απλώς να αλλάξουμε πρότυπο διακυβέρνησης. Το ζητούμενο είναι να διασφαλίσουμε ότι η χώρα δεν θα διολισθήσει ποτέ ξανά σε πρακτικές και νοοτροπίες του παρελθόντος».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αλέξης Τσίπρας για επέτειο από την Έξοδο του Μεσολογγίου: «Ο σύγχρονος πατριωτισμός που οφείλουμε να οικοδομήσουμε δεν είναι λόγια»
Με αφορμή την επέτειο για τα 200 χρόνια από την Έξοδο του Μεσολογγίου ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του επισημαίνει πως  «Η Έξοδος του...
Ο Αλέξης Τσίπρας
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δημοσίευσε νέο βίντεο μέσα από τη δικαστική αίθουσα: «Αστυνομικοί άσκησαν βία στον Πάνο Ρούτσι»
Στην ανάρτησή της, η ίδια επισημαίνει ότι ως συνήγορος θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τον εντολέα της και να καταγγέλλει παραβιάσεις, κάνοντας λόγο για «συντεταγμένη επιχείρηση» σπίλωσης τόσο των γονέων όσο και των συνηγόρων
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Χατζηδάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Αμφιβάλλω ότι οι περιπτώσεις Τσιάρα και Βαρτζόπουλου θα κριθούν αρνητικά από τη Δικαιοσύνη»
Επισήμανε ότι ο λόγος που απομακρύνθηκαν από την κυβέρνηση ήταν ξεκάθαρα γιατί ο πρωθυπουργός ήθελε να επιδείξει τη δέουσα ευαισθησία απέναντι σε ένα τέτοιο θέμα
Ο Κωστής Χατζηδάκης 7
Τηλεοπτικό μήνυμα Μητσοτάκη τη Δευτέρα για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Νέα αφετηρία για αντιπαράθεση με το “βαθύ κράτος”» έγραψε στην ανασκόπησή του
«Όσα απασχολούν την επικαιρότητα, τώρα, έχουν, ήδη ξεπεραστεί μετά την απορρόφηση του άρρωστου αυτού οργανισμού από την ΑΑΔΕ. Σήμερα οι αποζημιώσεις καθορίζονται ψηφιακά χωρίς να μεσολαβεί ανθρώπινη παρέμβαση»
Μητσοτάκης στο Μαξίμου 160