Πολιτική

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία με 12,5%

- Σαφές προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας σε νέα δημοσκόπηση
- 31% έναντι 18,5% του ΣΥΡΙΖΑ σε έρευνα της Opinion Poll για τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής
- Κοντά στην επανεκλογή της στη Βουλή η Ζωή Κωνσταντοπούλου
- Μάχη για την τρίτη θέση, ποιοι μένουν εκτός Βουλής

Συντριπτικό προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία με 12,5% δίνει νέα δημοσκόπηση που έρχεται στο φως. Στη έρευνα της εταιρίας Opinion Poll για τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής η ψαλίδα ανοίγει στις 12,5 ποσοστιαίες μονάδες και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, καταγράφει διπλάσια ποσοστά από τον Αλέξη Τσίπρα.

Στην πρόθεση ψήφου, η Ν.Δ. προηγείται με ποσοστό 31% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 18,5%. Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή με 6,5% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,5%. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη συγκεντρώνει 5%, ενώ στη Βουλή φαίνεται να μπαίνει η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου με 3%. Οι ΑΝ.ΕΛ. με 2% μπορεί να εξασφαλίσουν την είσοδο και πάλι στη Βουλή, όπως και η Ενωση Κεντρώων συγκεντρώνει επίσης 2%, η Λαϊκή Ενότητα 1,5%. Σε διπλάσια ποσοστά παραμένουν οι αναποφάσιστοι.

Συντριπτική είναι η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας και στην παράσταση νίκης. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει 61,2%, έναντι 14% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η απάντηση Δεν Ξέρω / Δεν Απαντώ συγκεντρώνει το 24,8% των απαντήσεων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κόντρα Φλωρίδη – Γιαννούλη στη Βουλή για τα περί «περιθωριακών κομμάτων»: «Ξέρουν για ποια μίλησα» – «Έλεος με τη χυδαιότητα»
«Ο υπουργός να μας ορίσει τι θεωρεί “περιθωριακά” κόμματα και τι θεωρεί ανακόλουθο στο ύψος των περιστάσεων» δήλωσε ο Χρήστος Γιαννούλης
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης στη Βουλή
Στα «κάγκελα» τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την στάση της κυβέρνησης μετά το πόρισμα Καρώνη για τα Τέμπη
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης αναδεικνύουν κάποιες διαπιστώσεις που προκύπτουν από το πόρισμα Καρώνη, αλλά και κάποια ερωτήματα για την τραγωδία των Τεμπών
από το δυστύχημα στα Τέμπη 4