Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Δημοσκόπηση Alco: Εμπιστοσύνη σε Μητσοτάκη για ελληνοτουρκικά και ενέργεια – Στο 8,3% το προβάδισμα της ΝΔ

Δημοσκόπηση Alco: Εμπιστοσύνη σε Μητσοτάκη για ελληνοτουρκικά και ενέργεια – Στο 8,3% το προβάδισμα της ΝΔ

Τόσο η ΝΔ όσο και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρούν σταθερό προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα αντίστοιχα όπως ο προκύπτει από το β’ μέρος της δημοσκόπησης της Alco για λογαριασμό του Alpha.

Κατά τη δημοσκόπηση στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων το προβάδισμα της ΝΔ φτάνει στο 8,3%. Το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 31,2% με τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει 22,9%. Από εκεί και πέρα το ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής έχει 11,4%, το ΚΚΕ 5,6%, η Ελληνική Λύση 5,1% και το ΜέΡΑ25 3,2%.

Οσον αφορά στην εμπιστοσύνη των πολιτών στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη αυξήθηκε με τη διαφορά από τον Αλέξη Τσίπρα να έχει φτάσει στις 11 ποσοστιαίες ομάδες, καθώς το 31% δηλώνει ότι τον εμπιστεύεται περισσότερο ως πρωθυπουργό έναντι 20% που προτιμά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παράλληλα οι πολίτες θεωρούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη ικανότερο από τον Αλέξη Τσίπρα όσον αφορά στις κρίσεις στην ενέργεια, την ακρίβεια, την εγκληματικότητα αλλά και στα ελληνοτουρκικά.

Ειδικότερα το 43% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ο πρωθυπουργός μπορεί να τα χειριστεί καλύτερα τα εθνικά θέματα έναντι 17% του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι αναποφάσιστοι. Το 23% αυτών που δεν ξέρουν ακόμα τι θα ψηφίσουν προέρχεται από το κέντρο , το 6% από την κεντροδεξιά και το 11% από την κεντροαριστερά.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις