Δευτέρα, 29 Απρ.
17oC Αθήνα

Δημοσκόπηση Alco για την Περιφέρεια Αττικής: Μεγάλο προβάδισμα Χαρδαλιά και δεύτερος γύρος

Δημοσκόπηση Alco για την Περιφέρεια Αττικής: Μεγάλο προβάδισμα Χαρδαλιά και δεύτερος γύρος

Σημαντικό προβάδισμα του υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά έναντι του Γιώργου Ιωακειμίδη για τις περιφερειακές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου δείχνει η δημοσκόπηση της Alco για το newsit.gr.

Η δημοσκόπηση της Alco δείχνει επίσης ότι η αναμέτρηση για την Περιφέρεια της Αττικής θα κριθεί στον δεύτερο γύρο.

Πιο αναλυτικά, ο Νίκος Χαρδαλιάς ο οποίος έχει την στήριξη της ΝΔ καταγράφει ποσοστό 36% ενώ η ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Γιώργου Ιωακειμίδη (με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και των Οικολόγων) βρίσκεται στο 16%.

Τρίτος είναι ο Γιάννης Σγουρός (ΠΑΣΟΚ) με 12% και ακολουθούν ο Γιάννης Πρωτούλης (ΚΚΕ) με 9%, η Μαριάννα Τσίχλη (Μέρα25) και ο Φίλιππος Καμπούρης με 3% και ο Κώστας Τουλγαρίδης (εξωκοινοβουλευτική Αριστερά) με 1%.

Τον Νίκο Χαρδαλιά στηρίζει το 80% όσων ψήφισαν Νέα Δημοκρατία στις βουλευτικές του καλοκαιριού και επίσης,  λαμβάνει και το 18% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, 6% του ΣΥΡΙΖΑ και 4% όσων δηλώνουν ότι ψήφισαν το ΚΚΕ. 

Αξιοσημείωτη είναι η πολυσυλλεκτικότητα της υποψηφιότητας του Γιώργου Ιωακειμίδη καθώς φαίνεται να λαμβάνει το 54% του ΣΥΡΙΖΑ, το 12% του ΠΑΣΟΚ και το 11% του ΚΚΕ αλλά και το 2% των ψηφοφόρων της ΝΔ.

Ο Γιάννης Σγουρός παίρνει το 60% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ από 7% όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ ή Νέα Δημοκρατία και μόλις 2% αυτών που ψήφισαν ΚΚΕ στις τελευταίες εκλογές. 

Σημαντική είναι η απήχηση του Νίκου Χαρδαλιά στις ηλικιακές ομάδες 45-54 και 55-64 όπου καταγράφει ποσοστό 45% αλλά και στις γυναίκες με ποσοστό 40%.

Από την άλλη, ο Γιώργος Ιωακειμίδης δείχνει δυναμική στην Α΄Πειραιώς όπου καταγράφει ποσοστό 42%  αλλά και στην Β΄Πειραιώς με 25%. Ο Νίκος Χαρδαλιάς καταγράφει δυσθεώρητα ποσοστά στο Νότιο Τομέα, στην Ανατολική Αττική και στη Δυτική Αθήνα. 

Η αποδοχή του κ. Ιωακειμίδη στον Πειραιά εξηγείται από το γεγονός ότι είναι ο επί 7 συνεχόμενες θητείες Δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη. 

Σε ό,τι αφορά την προηγούμενη Περιφερειακή αρχή, πάντως, οι πολίτες εμφανίζοντα

Ηι δυσαρεστημένοι καθώς αρνητικά αξιολογεί το έργο του κ. Πατούλη το 58% και θετικά μόλις το 26%.

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις