Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Δημοσκόπηση Alco για το newsit.gr για τις Περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας

Δημοσκόπηση Alco για το newsit.gr για τις Περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας

Μπορεί να είμαστε μια εβδομάδα από τις κάλπες της 25ης Ιουνίου, ωστόσο οι αυτοδιοικητικές και περιφερειακές εκλογές δεν είναι μακριά και ήδη τα επιτελεία των υποψηφίων προετοιμάζονται για την μεγάλη μάχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Το newsit.gr σας παρουσιάζει μια δημοσκόπηση της Alco, η οποία έγινε για τις δυο μεγάλες περιφέρειες της Αττικής και της Κεντρικής Μακεδονίας.

Πώς αποτιμούν οι πολίτες το έργο που έχει συντελεστεί σε διάφορους τομείς, αλλά και τι βλέπουν για την επόμενη μέρα.

Να θυμίσουμε ότι οι αυτοδιοικητικές και περιφερειακές εκλογές θα γίνουν στις 8 Οκτωβρίου του 2023.

Από τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης φαίνεται ξεκάθαρα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η υπεροχή του Απόστολου Τζιτζικώστα ενώ στην Περιφέρεια Αττικής κάνει την εμφάνισή της η υποψηφιότητα του κ. Γιώργου Ιωακειμίδη, η οποία τώρα αρχίζει να γίνεται γνωστή.

Σημαντικό θεωρείται επίσης το γεγονός ότι το 33% που δείχνει να παίρνει ο κ. Πατούλης οδηγεί -σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα- σε δεύτερο γύρο την αναμέτρηση, καθώς το ποσοστό αυτό είναι χαμηλότερο από εκείνο της ΝΔ. Ρευστό τοπίο λοιπόν στην Αττική, ξεκάθαρο στην Κεντρική Μακεδονία.

Η δημοσκόπηση αναλυτικά

Περιφέρεια Αττικής

Η δημοσκόπηση της Alco για την περιφέρεια Αττικής έγινε από τις 8 έως τις 14 Ιουνίου και στο ερώτημα ποιον θα ψηφίζατε για περιφερειάρχη στις επόμενες εκλογές το 33% απαντά τον Γιώργο Πατούλη ενώ στη μάχη για την διεκδίκηση της Περιφέρειας μπαίνει ο Γιώργος Ιωακειμίδης ο οποίος πρόσφατα ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του με 15%.

Όσον αφορά στο ποσοστό ικανοποίησης από το έργο Πατούλη, οι πολίτες που είναι λιγότερο ικανοποιημένοι υπερτερούν όσων δηλώνουν ότι το βλέπουν θετικά.

Για το αν πρέπει να επανεκλεγεί ο Γιώργος Πατούλης 52% απαντά όχι και 34% ναι.

Ως μεγαλύτερο πρόβλημα για τους πολίτες της Αττικής αναδεικνύεται το κυκλοφοριακό ακολουθούν οι υποδομές υγείας και το πράσινο περιβάλλον.

Περιφέρεια Θεσσαλονίκης

Παντοδυναμία του Απόστολου Τζιτζικώστα και μεγάλη ικανοποίηση για το έργο του στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δείχνουν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Alco για το newsit.gr.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας είναι πρώτος με 48% και ακολουθεί ο Σωκράτης Φάμελλος με 10%.

Όσον αφορά στο ποσοστό ικανοποίησης από το έργο στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας το ποσοστό των θετικών απαντήσεων υπερτερεί εκείνου των αρνητικών.

Για το αν πρέπει να επανεκλεγεί ο Απόστολος Τζιτζικώστας οι πολίτες απαντούν με ένα συντριπτικό 49%.

Ως το μεγαλύτερο πρόβλημα της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας οι πολίτες της βόρειας Ελλάδας θεωρούν τις υποδομές υγείας, το κυκλοφοριακό και την διαχείριση απορριμμάτων.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις