Πολιτική

Δημοσκόπηση Alco: Μπροστά η Νέα Δημοκρατία με τον ΣΥΡΙΖΑ να μειώνει τη διαφορά

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την ακρίβεια θεωρεί ως το μεγαλύτερο πρόβλημα η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, όπως αναδεικνύεται στη μεγάλη δημοσκόπηση της Alco που διενεργήθηκε σε πανελλαδικό δείγμα 1.000 ατόμων το διάστημα 26 έως 30 Απριλίου, για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open.

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, η δημοσκόπηση καταγράφει νέα μείωση της διαφοράς ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, η ΝΔ παραμένει πρώτη με 30,6% έναντι 22,5% του ΣΥΡΙΖΑ με τη διαφορά να είναι στο 8,1%. Σημειώνεται ότι η διαφορά στην προηγούμενη δημοσκόπηση της Alco τον Μάρτιο ήταν στο 8,9%, καθώς η ΝΔ είχε ποσοστό 31,1% και ο ΣΥΡΙΖΑ 22,2%.

Στην τρίτη θέση παραμένει το ΚΙΝΑΛ με 13%. Το ΚΚΕ καταγράφει ποσοστό 6% και είναι τέταρτο ενώ στο 4,9% είναι η Ελληνική Λύση. 

Alco

3% και είσοδο στη Βουλή δείχνει η δημοσκόπηση το ΜέΡΑ25 ενώ εκτός βουλής με 1% και 1,% αντίστοιχα μένουν Πλεύση Ελευθερίας και Έλληνες για την Πατρίδα.

Alco a

Στην ερώτηση «ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα;» το 34% επιλέγει τον Πρωθυπουργό (36% το αντίστοιχο ποσοστό στη δημοσκόπηση του Μαρτίου) ενώ 25% απαντά ότι προτιμά τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης (23% το ποσοστό στην προηγούμενη μέτρηση). 31% απαντά «κανέναν από τους δύο».

Alco

Alco

Το 60% των ερωτηθέντων απαντούν ότι η ακρίβεια είναι αυτό που τους ανησυχεί περισσότερο ενώ το 24% απαντά ότι ανησυχεί λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. 6% ανησυχεί για τις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας, 5% για την εξέλιξη της πανδημίας και 4% για την εγκληματικότητα.

Alco

Επιπλέον, οι πολίτες εμφανίζονται ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι για τα μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας από την κυβέρνηση καθώς, στη σχετική ερώτηση, το 49% απαντά «καθόλου», το 23% «λίγο». Το 14% απαντά «αρκετά» και μόλις το 2% «πολύ».

Alco

Χειρότερη θεωρεί ότι θα γίνει η οικονομική του κατάσταση το 60% όσων απαντούν, ενώ 29% εκτιμά ότι θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα. Μόλις 4% απαντά ότι η οικονομική του κατάσταση θα βελτιωθεί.

Alco

Σε ό,τι αφορά το αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντιμετώπιζε το ζήτημα της ακρίβειας καλύτερα ή χειρότερα, το 35% λέει ότι θα ήταν χειρότερα, το 34% ίδια και το 22% «καλύτερα».

Alco

Δείτε τη δημοσκόπηση της ALCO

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης για Τεχνητή Νοημοσύνη: «Έχουμε απόθεμα καινοτομίας και πλούσιο ανθρώπινο δυναμικό για να λάμψουμε σε αυτό το πεδίο» – Η συζήτηση του πρωθυπουργού με τον συνιδρυτή της ElevenLabs
Νωρίτερα ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου και ο Μάτι Στανισέφσκι υπέγραψαν στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία του πρωθυπουργού μνημόνιο κατανόησης
Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε στον Άρειο Πάγο την διακήρυξη της ΕΛΑΣ - «Σημαία μας η Δημοκρατία και η Δικαιοσύνη»
«Δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμά μας για ευρεία συμπαράταξη» δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός
Ο Αλέξης Τσίπρας στον Άρειο Πάγο
Ανανεώθηκε πριν 52 δευτερόλεπτα
36
ΕΛΑΣ – Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη: Η dream team του Αλέξη Τσίπρα και ο νέος ρόλος του Διονύση Τεμπονέρα
Την ομάδα των 5 θα πλαισιώνουν κι άλλα πρόσωπα, περίπου 4 με 5, τα οποία θα βρεθούν σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές για να επικοινωνήσουν τις αρχές του νέου κόμματος
H dream team του Αλέξη Τσίπρα 23
Νίκος Ανδρουλάκης: Νέα αρχή με παλιές πρακτικές δεν γίνεται, κάποιοι δεν κάνουν δημοσκοπήσεις αλλά χειραγώγηση της κοινής γνώμης
«Εάν ο ελληνικός λαός επιλέξει το ΠΑΣΟΚ να είναι πρώτο, θα έχουμε και πολιτική αλλαγή και σταθερότητα» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλώντας στο Open
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
Ο Γιώργος Μυλωνάκης επέστρεψε στην Ελλάδα από το κέντρο αποκατάστασης στη Γερμανία – Βελτιώνεται η υγεία του
Η σοβαρή περιπέτεια με την υγεία του Γιώργου Μυλωνάκη ξεκίνησε στις 15 Απριλίου όταν υπέστη ρήξη ανευρύσματος εγκεφάλου και χρειάστηκε για αρκετές ημέρες να νοσηλευτεί στη ΜΕΘ
Γιώργος Μυλωνάκης
20