Πολιτική

Δημοσκόπηση Alco: Μπροστά η Νέα Δημοκρατία με τον ΣΥΡΙΖΑ να μειώνει τη διαφορά

Την ακρίβεια θεωρεί ως το μεγαλύτερο πρόβλημα η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, όπως αναδεικνύεται στη μεγάλη δημοσκόπηση της Alco που διενεργήθηκε σε πανελλαδικό δείγμα 1.000 ατόμων το διάστημα 26 έως 30 Απριλίου, για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open.

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, η δημοσκόπηση καταγράφει νέα μείωση της διαφοράς ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, η ΝΔ παραμένει πρώτη με 30,6% έναντι 22,5% του ΣΥΡΙΖΑ με τη διαφορά να είναι στο 8,1%. Σημειώνεται ότι η διαφορά στην προηγούμενη δημοσκόπηση της Alco τον Μάρτιο ήταν στο 8,9%, καθώς η ΝΔ είχε ποσοστό 31,1% και ο ΣΥΡΙΖΑ 22,2%.

Στην τρίτη θέση παραμένει το ΚΙΝΑΛ με 13%. Το ΚΚΕ καταγράφει ποσοστό 6% και είναι τέταρτο ενώ στο 4,9% είναι η Ελληνική Λύση. 

Alco

3% και είσοδο στη Βουλή δείχνει η δημοσκόπηση το ΜέΡΑ25 ενώ εκτός βουλής με 1% και 1,% αντίστοιχα μένουν Πλεύση Ελευθερίας και Έλληνες για την Πατρίδα.

Alco a

Στην ερώτηση «ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα;» το 34% επιλέγει τον Πρωθυπουργό (36% το αντίστοιχο ποσοστό στη δημοσκόπηση του Μαρτίου) ενώ 25% απαντά ότι προτιμά τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης (23% το ποσοστό στην προηγούμενη μέτρηση). 31% απαντά «κανέναν από τους δύο».

Alco

Alco

Το 60% των ερωτηθέντων απαντούν ότι η ακρίβεια είναι αυτό που τους ανησυχεί περισσότερο ενώ το 24% απαντά ότι ανησυχεί λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. 6% ανησυχεί για τις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας, 5% για την εξέλιξη της πανδημίας και 4% για την εγκληματικότητα.

Alco

Επιπλέον, οι πολίτες εμφανίζονται ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι για τα μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας από την κυβέρνηση καθώς, στη σχετική ερώτηση, το 49% απαντά «καθόλου», το 23% «λίγο». Το 14% απαντά «αρκετά» και μόλις το 2% «πολύ».

Alco

Χειρότερη θεωρεί ότι θα γίνει η οικονομική του κατάσταση το 60% όσων απαντούν, ενώ 29% εκτιμά ότι θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα. Μόλις 4% απαντά ότι η οικονομική του κατάσταση θα βελτιωθεί.

Alco

Σε ό,τι αφορά το αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντιμετώπιζε το ζήτημα της ακρίβειας καλύτερα ή χειρότερα, το 35% λέει ότι θα ήταν χειρότερα, το 34% ίδια και το 22% «καλύτερα».

Alco

Δείτε τη δημοσκόπηση της ALCO

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ έγινε δεκτή από τον Ντόναλντ Τραμπ και τον ενημέρωσε για την πρόοδο στις σχέσεις με την Ελλάδα
Η πρέσβης των ΗΠΑ συναντήθηκε ακόμη με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζέι Ντι Βανς, τον υπουργό Πολέμου, Πιτ Χέγκσεθ και τον υπουργό Εξωτερικών, Μάρκο Ρούμπιο
Κίμπερλι Γκιλφόιλ
Συνάντηση Γιώργου Γεραπετρίτη με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικλ Ρήγας, στην Ουάσιγκτον
Η συνάντηση εντάσσεται στην επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών στις ΗΠΑ - Στο επίκεντρο, σύμφωνα με το ΥΠΕΞ, η προστασία των χριστιανικών πληθυσμών στη Μέση Ανατολή
Γεραπετρίτης και Ρήγας
Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Παραδόθηκε στον πρόεδρο της Βουλής το πόρισμα
Το επέδωσαν στον Νικήτα Κακλαμάνη ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανδρέας Νικολακόπουλος και η γραμματέας Ιωάννα Λιτρύβη - Θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του κοινοβουλίου και θα διανεμηθεί στους βουλευτές
Πόρισμα Εξεταστικής ΟΠΕΚΕΠΕ σε Νικήτα Κακλαμάνη