Πολιτική

Δημοσκόπηση Alco: Οι πιο δημοφιλείς υπουργοί, οι αναποφάσιστοι και η απόφαση για το Μάτι

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Νίκος Δένδιας θεωρείται ο πιο πετυχημένος υπουργός της κυβέρνησης σύμφωνα με το β’ μέρος της δημοσκόπησης της Alco για λογαριασμό του Alpha.

Από τη δημοσκόπηση της Alco βγαίνουν χρήσιμα συμπεράσματα για τους αναποφάσιστους, αλλα και για την συσπείρωση των κομμάτων. Στο α’ μέρος της δημοσκόπησης η ΝΔ διατηρεί ένα μεγάλο προβάδισμα.

Τον Νίκο Δένδια λοιπόν θεωρούν οι ερωτηθέντες με ποσοστό 27% τον πιο πετυχημένο υπουργό της κυβέρνησης. Δεύτερος με 14% είναι ο Κυριάκος Πιερρακάκης και την τρίτη θέση «μοιράζονται» οι Άδ. Γεωργιάδης και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με 6%.

dimoskopisi dimoskopisi

Οσοι συμμετείχαν στην έρευνα ρωτήθηκαν αν αποδόθηκε δικαιοσύνη με την απόφαση του δικαστηρίου για την τραγωδία στο Μάτι με το 77% να απαντά «όχι».

dimoskopisi

Οσον αφορά στους αναποφάσιστους σχεδόν οι μισοί και συγκεκριμένα το 46% το 2023 ψήφισε ΝΔ. Από εκεί και πέρα το 11% ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ, το 2% ΠΑΣΟΚ, Σπαρτιάτες το %, άλλο 8% και Λύση το 2%.

dimoskopisi

Στην ερώτηση πόσο ενδιαφέρουν οι ευρωεκλογές τους πολίτες, το 22% απαντά «πολύ» το 36% απαντά «αρκετά», το 21% «λίγο» και το 20% «καθόλου».

dimoskopisi

Από εκεί και πέρα το 47% των ερωτηθέντων υποστηρίζει  ότι αποφάσεις που λαμβάνονται στην Ευρώπη επηρεάζουν αρκετά τη ζωή τους. Το 37% απαντά «πολύ», «λίγο» λέει το 8% και «καθόλου» μόλις το 5%.
dimoskopisi

Όσον αφορά στη συσπείρωση, η ΝΔ την έχει ανεβάσει κατά 5 μονάδες φτάνοντας στο 66% και εμφανίζει διαρροή προς την αποχή (7%), Δημοκράτες και Φωνή Λογικής (από 3%).

dimoskopisi

Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανεβάσει 8 μονάδες τη συσπείρωσή του έχοντας φτάσει το 66%. Οι μεγαλύτερες διαρροές του είναι προς Νέα Αριστερά (10%), ΚΚΕ (4%), ΠΑΣΟΚ (2%), Κόσμος (2%), άλλο κόμμα (4%), αποχή (2%) και αναποφάσιστους που κινούνται στο 10%.

dimoskopisi

Τέλος με 85% το ΠΑΣΟΚ έχει την μεγαλύτερη συσπείρωση με διαρροή 7%  να επιλέγουν τους Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου.

dimoskopisi

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Αυλωνίτης «μαζεύει» τα περί συνεργασιών με ΕΛΑΣ, ΣΥΡΙΖΑ και Πλεύση Ελευθερίας: «Μόνο με το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα μπορεί να ηττηθεί η ΝΔ»
«Χωρίς πολιτική αυτονομία δεν μπορεί να υπάρξει πραγματική πολιτική αλλαγή», τονίζει ο βουλευτής Κέρκυρας και καλεί τον «δημοκρατικό κόσμο» να συσπειρωθεί γύρω από τον Νίκο Ανδρουλάκη
Αλέξανδρος Αυλωνίτης 5
Φαραντούρης μετά τις καταγγελίες Σδούκου και το «χαριεντιζόσασταν σε υπουργούς»: «Απάντησα πολιτικά και μόνο»
Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ απορρίπτει την καταγγελία περί σεξιστικής αναφοράς και υποστηρίζει ότι απάντησε σε αντίστοιχη φράση της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ
Νικόλας Φαραντούρης
15
Γεωργιάδης για την γιατρό της Καρνεάδου: Απατεώνισσα, στους ελέγχους έκρυβε το μηχάνημα για να μην εντοπίζεται
Ο υπουργός Υγείας απέρριψε τις επικρίσεις για τους ελέγχους στο παράνομο ιατρείο του Κολωνακίου - Τι απάντησε για το Σώμα Επιθεωρητών, τα «νανογιλέκα» και το MedWatch
Άδωνις Γεωργιάδης 33
Ο Μάριος Σαλμάς θέτει ζήτημα σύγκρουσης συμφερόντων για τη Singular Logic ενόψει εκλογών: «Να μην μπορεί να αμφισβητηθεί το αδιάβλητο»
Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ ζητά εξηγήσεις από τον υπουργό Εσωτερικών και ρωτά αν εξετάζεται εναλλακτική λύση για την πληροφορική υποστήριξη της διαδικασίας
Μάριος Σαλμάς 7
Μαρινάκης για προσωπικά δεδομένα πρωθυπουργού: «Δεν έγινε καμία διαρροή» – Τι απαντά η Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας
«Πρόκειται για παλαιά, δημοσίως διαθέσιμα στοιχεία» - Οι διευκρινίσεις της ΕΑΚ και οι συστάσεις προς πολίτες και κρατικούς αξιωματούχους - Οι κίνδυνοι από τη μαζική συγκέντρωση δεδομένων
Παύλος Μαρινάκης