Πολιτική

Δημοσκόπηση Alco: Οι πιο δημοφιλείς υπουργοί, οι αναποφάσιστοι και η απόφαση για το Μάτι

Ο Νίκος Δένδιας θεωρείται ο πιο πετυχημένος υπουργός της κυβέρνησης σύμφωνα με το β’ μέρος της δημοσκόπησης της Alco για λογαριασμό του Alpha.

Από τη δημοσκόπηση της Alco βγαίνουν χρήσιμα συμπεράσματα για τους αναποφάσιστους, αλλα και για την συσπείρωση των κομμάτων. Στο α’ μέρος της δημοσκόπησης η ΝΔ διατηρεί ένα μεγάλο προβάδισμα.

Τον Νίκο Δένδια λοιπόν θεωρούν οι ερωτηθέντες με ποσοστό 27% τον πιο πετυχημένο υπουργό της κυβέρνησης. Δεύτερος με 14% είναι ο Κυριάκος Πιερρακάκης και την τρίτη θέση «μοιράζονται» οι Άδ. Γεωργιάδης και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με 6%.

dimoskopisi dimoskopisi

Οσοι συμμετείχαν στην έρευνα ρωτήθηκαν αν αποδόθηκε δικαιοσύνη με την απόφαση του δικαστηρίου για την τραγωδία στο Μάτι με το 77% να απαντά «όχι».

dimoskopisi

Οσον αφορά στους αναποφάσιστους σχεδόν οι μισοί και συγκεκριμένα το 46% το 2023 ψήφισε ΝΔ. Από εκεί και πέρα το 11% ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ, το 2% ΠΑΣΟΚ, Σπαρτιάτες το %, άλλο 8% και Λύση το 2%.

dimoskopisi

Στην ερώτηση πόσο ενδιαφέρουν οι ευρωεκλογές τους πολίτες, το 22% απαντά «πολύ» το 36% απαντά «αρκετά», το 21% «λίγο» και το 20% «καθόλου».

dimoskopisi

Από εκεί και πέρα το 47% των ερωτηθέντων υποστηρίζει  ότι αποφάσεις που λαμβάνονται στην Ευρώπη επηρεάζουν αρκετά τη ζωή τους. Το 37% απαντά «πολύ», «λίγο» λέει το 8% και «καθόλου» μόλις το 5%.
dimoskopisi

Όσον αφορά στη συσπείρωση, η ΝΔ την έχει ανεβάσει κατά 5 μονάδες φτάνοντας στο 66% και εμφανίζει διαρροή προς την αποχή (7%), Δημοκράτες και Φωνή Λογικής (από 3%).

dimoskopisi

Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανεβάσει 8 μονάδες τη συσπείρωσή του έχοντας φτάσει το 66%. Οι μεγαλύτερες διαρροές του είναι προς Νέα Αριστερά (10%), ΚΚΕ (4%), ΠΑΣΟΚ (2%), Κόσμος (2%), άλλο κόμμα (4%), αποχή (2%) και αναποφάσιστους που κινούνται στο 10%.

dimoskopisi

Τέλος με 85% το ΠΑΣΟΚ έχει την μεγαλύτερη συσπείρωση με διαρροή 7%  να επιλέγουν τους Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου.

dimoskopisi

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αιχμές για φωτογραφική διάταξη στην διαμάχη της Όλγας Κεφαλογιάννη με τον Μίνω Μάτσα για την επιμέλεια των παιδιών τους
Η υπουργός Τουρισμού ήταν η πρώτη που έκανε χρήση της διάταξης η οποία είχε ενταχθεί στο νομοσχέδιο για τον ΟΠΕΚΕΠΕ - Τι απαντούν Μαρινάκης και Φλωρίδης
Όλγα Κεφαλογιάννη στη Βουλή
7
Κοινή γραμμή των «27» της ΕΕ απέναντι στον Τραμπ: Οι θέσεις της Αθήνας για το «Συμβούλιο Ειρήνης» και τη Γροιλανδία και ο παράγοντας Τουρκία
Στις δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε την ανάγκη οι σχέσεις ΕΕ - ΗΠΑ να διατηρηθούν σε «λειτουργικό» επίπεδο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης στο Euronews: Η Ευρώπη πρέπει να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της – Οι διατλαντικές σχέσεις γίνονται περίπλοκες
«Η συναίνεση είναι ότι αυτό που ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ υπερβαίνει κατά πολύ την εντολή του του ΣΑ του ΟΗΕ. Πιστεύω ότι είναι σημαντικό οι ΗΠΑ να συμμετέχουν στην ανοικοδόμηση της Γάζας»
O Κυριάκος Μητσοτάκης 7
Κυριάκος Μητσοτάκης για Τραμπ: «Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους» – «Μόνο η Δανία και η Γροιλανδία αποφασίζουν για την τύχη τους»
«Η ανάγκη η Ευρώπη να επενδύσει στη στρατηγική της αυτονομία έχει γίνει πια κοινός τόπος», ενώ τόνισε ότι αυτή περνά τόσο από την άμυνα όσο και από την ανταγωνιστικότητα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 34