Πολιτική

Δημοσκόπηση Alco: Οι πιο δημοφιλείς υπουργοί, οι αναποφάσιστοι και η απόφαση για το Μάτι

Ο Νίκος Δένδιας θεωρείται ο πιο πετυχημένος υπουργός της κυβέρνησης σύμφωνα με το β’ μέρος της δημοσκόπησης της Alco για λογαριασμό του Alpha.

Από τη δημοσκόπηση της Alco βγαίνουν χρήσιμα συμπεράσματα για τους αναποφάσιστους, αλλα και για την συσπείρωση των κομμάτων. Στο α’ μέρος της δημοσκόπησης η ΝΔ διατηρεί ένα μεγάλο προβάδισμα.

Τον Νίκο Δένδια λοιπόν θεωρούν οι ερωτηθέντες με ποσοστό 27% τον πιο πετυχημένο υπουργό της κυβέρνησης. Δεύτερος με 14% είναι ο Κυριάκος Πιερρακάκης και την τρίτη θέση «μοιράζονται» οι Άδ. Γεωργιάδης και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με 6%.

dimoskopisi dimoskopisi

Οσοι συμμετείχαν στην έρευνα ρωτήθηκαν αν αποδόθηκε δικαιοσύνη με την απόφαση του δικαστηρίου για την τραγωδία στο Μάτι με το 77% να απαντά «όχι».

dimoskopisi

Οσον αφορά στους αναποφάσιστους σχεδόν οι μισοί και συγκεκριμένα το 46% το 2023 ψήφισε ΝΔ. Από εκεί και πέρα το 11% ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ, το 2% ΠΑΣΟΚ, Σπαρτιάτες το %, άλλο 8% και Λύση το 2%.

dimoskopisi

Στην ερώτηση πόσο ενδιαφέρουν οι ευρωεκλογές τους πολίτες, το 22% απαντά «πολύ» το 36% απαντά «αρκετά», το 21% «λίγο» και το 20% «καθόλου».

dimoskopisi

Από εκεί και πέρα το 47% των ερωτηθέντων υποστηρίζει  ότι αποφάσεις που λαμβάνονται στην Ευρώπη επηρεάζουν αρκετά τη ζωή τους. Το 37% απαντά «πολύ», «λίγο» λέει το 8% και «καθόλου» μόλις το 5%.
dimoskopisi

Όσον αφορά στη συσπείρωση, η ΝΔ την έχει ανεβάσει κατά 5 μονάδες φτάνοντας στο 66% και εμφανίζει διαρροή προς την αποχή (7%), Δημοκράτες και Φωνή Λογικής (από 3%).

dimoskopisi

Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανεβάσει 8 μονάδες τη συσπείρωσή του έχοντας φτάσει το 66%. Οι μεγαλύτερες διαρροές του είναι προς Νέα Αριστερά (10%), ΚΚΕ (4%), ΠΑΣΟΚ (2%), Κόσμος (2%), άλλο κόμμα (4%), αποχή (2%) και αναποφάσιστους που κινούνται στο 10%.

dimoskopisi

Τέλος με 85% το ΠΑΣΟΚ έχει την μεγαλύτερη συσπείρωση με διαρροή 7%  να επιλέγουν τους Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου.

dimoskopisi

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Στέφανος Κασσελάκης καταγγέλλει τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη για «σεξιστική συμπεριφορά» προς τη δημοσιογράφο Μίνα Καραμήτρου
«Καλώ τον Πρωθυπουργό να αποπέμψει άμεσα τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη λόγω της απαράδεκτης σεξιστικής συμπεριφοράς της οποίας έγινα μάρτυρας χθες στο στούντιο του OPEN»
Στέφανος Κασσελάκης
5
Οι εξελίξεις με τα Στενά του Ορμούζ στη συνάντηση Μητσοτάκη με τον αντιπρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής
«Είναι πολύ σημαντικό για την παγκόσμια οικονομία να διασφαλιστεί ότι τα Στενά θα παραμείνουν ανοιχτά, χωρίς τέλη διέλευσης ή άλλα εμπόδια», επισήμανε ο Έλληνας πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με τον αντιπρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Hussein al-Sheikh
Φάμελλος για Γεωργιάδη: «Αν ο Μητσοτάκης δεν τον διώξει, είναι ίδιος και χειρότερος»
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζητεί την αποπομπή του υπουργού Υγείας, με αφορμή τις δηλώσεις του για τη δικογραφία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, κάνοντας λόγο για στοχοποίηση της Δικαιοσύνης και «παρακρατικό καθεστώς»
Άδωνις Γεωργιάδης και Σωκράτης Φάμελλος