Σάββατο, 22 Ιουν.
27oC Αθήνα

Δημοσκόπηση Alco: Οι πιο δημοφιλείς υπουργοί, οι αναποφάσιστοι και η απόφαση για το Μάτι

Δημοσκόπηση Alco: Οι πιο δημοφιλείς υπουργοί, οι αναποφάσιστοι και η απόφαση για το Μάτι

Ο Νίκος Δένδιας θεωρείται ο πιο πετυχημένος υπουργός της κυβέρνησης σύμφωνα με το β’ μέρος της δημοσκόπησης της Alco για λογαριασμό του Alpha.

Από τη δημοσκόπηση της Alco βγαίνουν χρήσιμα συμπεράσματα για τους αναποφάσιστους, αλλα και για την συσπείρωση των κομμάτων. Στο α’ μέρος της δημοσκόπησης η ΝΔ διατηρεί ένα μεγάλο προβάδισμα.

Τον Νίκο Δένδια λοιπόν θεωρούν οι ερωτηθέντες με ποσοστό 27% τον πιο πετυχημένο υπουργό της κυβέρνησης. Δεύτερος με 14% είναι ο Κυριάκος Πιερρακάκης και την τρίτη θέση «μοιράζονται» οι Άδ. Γεωργιάδης και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με 6%.

Οσοι συμμετείχαν στην έρευνα ρωτήθηκαν αν αποδόθηκε δικαιοσύνη με την απόφαση του δικαστηρίου για την τραγωδία στο Μάτι με το 77% να απαντά «όχι».

Οσον αφορά στους αναποφάσιστους σχεδόν οι μισοί και συγκεκριμένα το 46% το 2023 ψήφισε ΝΔ. Από εκεί και πέρα το 11% ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ, το 2% ΠΑΣΟΚ, Σπαρτιάτες το %, άλλο 8% και Λύση το 2%.

Στην ερώτηση πόσο ενδιαφέρουν οι ευρωεκλογές τους πολίτες, το 22% απαντά «πολύ» το 36% απαντά «αρκετά», το 21% «λίγο» και το 20% «καθόλου».

Από εκεί και πέρα το 47% των ερωτηθέντων υποστηρίζει  ότι αποφάσεις που λαμβάνονται στην Ευρώπη επηρεάζουν αρκετά τη ζωή τους. Το 37% απαντά «πολύ», «λίγο» λέει το 8% και «καθόλου» μόλις το 5%.

Όσον αφορά στη συσπείρωση, η ΝΔ την έχει ανεβάσει κατά 5 μονάδες φτάνοντας στο 66% και εμφανίζει διαρροή προς την αποχή (7%), Δημοκράτες και Φωνή Λογικής (από 3%).

Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανεβάσει 8 μονάδες τη συσπείρωσή του έχοντας φτάσει το 66%. Οι μεγαλύτερες διαρροές του είναι προς Νέα Αριστερά (10%), ΚΚΕ (4%), ΠΑΣΟΚ (2%), Κόσμος (2%), άλλο κόμμα (4%), αποχή (2%) και αναποφάσιστους που κινούνται στο 10%.

Τέλος με 85% το ΠΑΣΟΚ έχει την μεγαλύτερη συσπείρωση με διαρροή 7%  να επιλέγουν τους Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου.

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις