Πολιτική

Δημοσκόπηση GPO: 6 στους 10 μείωσαν τις αγορές βασικών αγαθών – Ζητούν μεγαλύτερη επιδότηση στο ηλεκτρικό

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η ακρίβεια είναι το βασικό πρόβλημα των πολιτών, καθώς όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της GPO για το Star έξι στους δέκα πολίτες έχουν περιορίσει τις αγορές τους εξαιτίας των ανατιμήσεων.

Οι καταναλωτές αναφέρουν ότι έχουν κόψει ακόμα και για βασικά ήδη της καθημερινότητας. Συγκεκριμένα «Πολύ και αρκετά» δηλώνει ότι έχει περιορίσει τις αγορές το 62,8%, ενώ μόνο το 37% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι τις έχει περιορίσει «λίγο ή καθόλου».

Δηλαδή η ακρίβεια έχει «χτυπήσει» σε μεγάλο βαθμό περισσότερους από έξι στους δέκα, προκύπτει από το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης (δείτε ΕΔΩ το πρώτο μέρος).

star gpo

Σχετικά με τις αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, το 44.4% των πολιτών θεωρεί ότι τα κυβερνητικά μέτρα είναι «θετικά ή μάλλον θετικά», ενώ το 55% απαντά ότι είναι «αρνητικά και μάλλον αρνητικά».

Το προφανές συμπέρασμα είναι ότι η πλειοψηφία θα ήθελε περισσότερα μέτρα στήριξης.

star gpo

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυβερνητικές πηγές κατά Κουτεντάκη της ΕΛΑΣ: Μπορεί να έχει έρθει το επόμενο Νόμπελ Οικονομίας και να μην το έχουμε καταλάβει
«Ας μας εξηγήσει ο κ. Κουτεντάκης πώς γίνεται ένα πρόγραμμα που κοστολογείται ετησίως 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ, όπως ο ίδιος τέσσερις φορές ρητώς ανέφερε»
Ο Φραγκίσκος Κουτεντάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης από το Καστελόριζο: Μέσα στην επόμενη τετραετία πρέπει να έχουμε κλείσει όλα τα ανοιχτά μέτωπα – 37 έργα 27 εκατ. ευρώ
«Στόχος είναι να υπάρχουν οι προϋποθέσεις ώστε «τα νέα παιδιά, οι νέοι Καστελλοριζιοί, να μπορούν να ζήσουν και να προκόψουν εδώ στον τόπο τους»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Καστελόριζο 58
Παύλος Μαρινάκης για Αλέξη Τσίπρα: Η παραδοχή του τομεάρχη Οικονομικών της ΕΛΑΣ ήταν αρκετή για να αντιληφθούμε το μέγεθος της πολιτικής εξαπάτησης
«Ο κ. Κουτεντάκης ανέφερε, τουλάχιστον τέσσερις φορές, ότι τα περιβόητα 7,5 δισ. είναι ετήσιες δαπάνες και όχι η κοστολόγηση του προγράμματος τετραετίας, όπως ψευδώς είχε ισχυριστεί ο κ. Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη»
Παύλος Μαρινάκης