Πολιτική

Δημοσκόπηση GPO: 7,1% η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ – Πώς αποτιμούν οι πολίτες τη θητεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Προβάδισμα 7,1% στη Νέα Δημοκρατία καταγράφει η δημοσκόπηση της GPO που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. Το 64,8% πιστεύει ότι στις ερχόμενες εκλογές πρώτο κόμμα θα έρθει η Νέα Δημοκρατία, έναντι 24,9% που «βλέπει» πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη δημοσκόπηση της GPO για το Star, στην πρόθεση ψήφου εν όψει των εκλογών η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 33,3% έναντι 26,2% του ΣΥΡΙΖΑ. Και ακολουθούν: ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής 9.6%, ΚΚΕ 6.3%, Ελληνική Λύση 3.4%, ΜΕΡΑ25 2.2%, Έλληνες για την Πατρίδα (Κασιδιάρης) 1.8%, Εθνική Δημιουργία (Τζήμερος-Κρανιδιώτης) 1.2%. Άλλο 3,4%. Λευκό – Άκυρο 1,5%. Δεν θα ψηφίσω 1,8%. Δεν γνωρίζω-Δεν απαντώ 9,3%.

Δημοσκόπηση GPO: Καταλληλότερος πρωθυπουργός

Καταλληλότερος πρωθυπουργός για το 46,2% είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ για το 34,1% ο Αλέξης Τσίπρας. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 18,9%.

Το 50,9% τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης αν δεν υπάρχει αυτοδυναμία λόγω της απλής αναλογικής ενώ το 45,9% προτιμά να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας.

Το 64,8% πιστεύει ότι στις ερχόμενες εκλογές πρώτο κόμμα θα έρθει η Νέα Δημοκρατία, έναντι 24,9% που πιστεύει ότι πρώτο κόμμα θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσκόπηση GPO: Η αποτίμηση της θητείας της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Το 50,4% των ερωτηθέντων αποτιμά θετικά και μάλλον θετικά την θητεία της κυβέρνησης ενώ το 49,4% την αποτιμά αρνητικά και μάλλον αρνητικά.

Το 51,4% θεωρεί ότι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τα πράγματα θα ήταν χειρότερα, το 29,8% ότι θα ήταν καλύτερα και το 17,3% ότι θα ήταν ίδια.

Δημοσκόπηση GPO: Οι δημοφιλίες των πολιτικών αρχηγών

Στις δημοφιλίες των πολιτικών αρχηγών προηγείται ο Κ. Μητσοτάκης με 49,4% θετικές γνώμες. Και ακολουθούν: Α. Τσίπρας 37,9%. Ν. Ανδρουλάκης 33,8%. Δ. Κουτσούμπας 31,4%. Γ. Βαρουφάκης 21,8%. Κ. Βελόπουλος 9,8%.

Το 23,3% των πολιτών δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν με την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια στο μυαλό τους, 23,1% με τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, 20,1% με την ανάπτυξη της οικονομίας, 13,1% με τη δικαιοσύνη και την διαφάνεια, 11,5% με την ιδεολογική ταύτιση και 7,6% με την εξωτερική πολιτική.

Δημοσκόπηση GPO: Πρώτος ο Ν. Δένδιας στην αξιολόγηση των Υπουργών

Στην αξιολόγηση των Υπουργών το 51,2% θεωρεί ότι ο Ν. Δένδιας έχει παράξει θετικό έργο. Ακολουθούν: 36,3% ο Κ. Πιερρακάκης, 22,3% ο Τ. Θεοδωρικάκος, 20.5% ο Α. Γεωργιάδης, 16,5% ο Χ. Σταϊκούρας, 16,2% ο Ν. Παναγιωτόπουλος, 15,3% ο Β. Κικίλιας, 13,9% ο Μ. Βορίδης, 12,8% ο Κ. Χατζηδάκης 8,6% ο Κ. Σκρέκας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης: «Καμία υποχώρηση» στην Κάσο – Το «άδειασμα» στον Συρίγο και η απάντηση για τις αποζημιώσεις βουλευτών
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαβεβαίωσε ότι η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας - Κύπρου θα προχωρήσει - Τι είπε για τα περί «αλαζονείας» κυβερνητικών στελεχών, την υπόθεση των Τεμπών και τα γενέθλια της ΝΔ
Παύλος Μαρινάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης στην Πιερία: «Δεν υπάρχει για εμάς καμία ξεχασμένη περιοχή» – Η θερμή υποδοχή στον Κολινδρό και τα «πηγαδάκια» με τους κατοίκους
«Μιλάω για μια Ελλάδα που όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες θα έχουν ίδιες ευκαιρίες και πρόσβαση στις ίδιες υπηρεσίες» δήλωσε ο πρωθυπουργός που επισκέφτηκε τον δήμο Πύδνας - Κολυνδρού
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Πιερία
Ανανεώθηκε πριν 11 λεπτά
5
Με «τα γαλάζια σου γράμματα» της Γαλάνη η επίθεση του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση
«Ακρίβεια στα καύσιμα; Επιστολή στην φον Ντερ Λάιεν. Επιστολή στην φον Ντερ Λάιεν για την ακρίβεια. Επιστολή στην φον Ντερ Λάιεν για τον ΦΠΑ τώρα. Πόσες επιστολές θα στείλετε πια για αυτά που πρέπει εσείς να λύσετε;»
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
Μαρία Καρυστιανού: Ελέγχθηκε το ιατρείο μου, νόμιμο το μηχάνημα βιοσυντονισμού – Υπάρχει κβαντική ιατρική αλλά όχι εξειδίκευση
Κάλεσε τον Άδωνι Γεωργιάδη και την Ματίνα Παγώνη να ανακαλέσουν για το μηχάνημα - Κατηγόρησε τον υπουργό Υγείας για πολιτικά κίνητρα πίσω από τη δημοσιοποίηση του ονόματός της - Τι είπε για τη δίκη των Τεμπών και την κόρη της
Μαρία Καρυστιανού 148
Στην Αθήνα την Τρίτη ο Μάρκο Ρούμπιο: F-35, Τουρκία, συμφωνία αμυντικής συνεργασίας και ενέργεια στο τραπέζι
Η Ουάσιγκτον δίνει τεράστια σημασία στον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακή πύλη, καθώς μέσω αυτής μεταφέρεται αμερικανικό υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στα Βαλκάνια και την Κεντρική Ευρώπη
O Μάρκο Ρούμπιο