Πολιτική

Δημοσκόπηση GPO: Δέκα μονάδες διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ – Μεγάλο αγκάθι η ακρίβεια

Τα κόμματα της κεντροαριστεράς δεν μπορούν να νικήσουν τον Μητσοτάκη εφόσον συνεργαστούν λένε οι πολίτες

Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί διαφορά δέκα μονάδων από το ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της GPO ενώ οι πολίτες εμφανίζονται δυσαρεστημένοι με ακρίβεια, την ασφάλεια και την υγεία.

Η δημοσκόπηση της GPO που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star καταγράφει προβάδισμα 10,1 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία ενώ οκτώ κόμματα μπαίνουν στη Βουλή.

Νέα Δημοκρατία 26,7%
ΠΑΣΟΚ 16,6%
ΣΥΡΙΖΑ 6,4%
ΚΚΕ 8,1%
Ελληνική Λύση 7,9%
Φωνή Λογικής 4,9%
Πλεύση Ελευθερίας 3,8%
Κίνημα Δημοκρατίας 3,1%
ΝΙΚΗ 2,4%
Νέα Αριστερά 2,1%
ΜέΡΑ25 1,5%

gpo

Στο ερώτημα «ποιον θεωρείται καταλληλότερο από αυτούς που έχουν προταθεί για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας», ο Κώστας Τασούλας συγκεντρώνει 31,6%. Κανένας απαντά το 26,5%. Η  Λούκα Κατσέλη συγκεντρώνει 21,8% και ο Τάσος Γιαννίτσης 14,4%.

gpoΓια την προεδρία Τραμπ στις ΗΠΑ το 48,2% εκτιμά ότι θα έχει αρνητικό και μάλλον αρνητικό αντίκτυπο για τα ελληνικά συμφέροντα, ενώ το 41,3% εκτιμά ότι θα έχει θετικό και μάλλον θετικό αντίκτυπο.

gpoΕπιπλέον, το 76,6% εκτιμά ότι η εκλογή Τραμπ θα δώσει ώθηση στα δεξιά πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη ενώ το 14,9% έχει αντίθετη άποψη.

gpoΣτις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών, πρώτος είναι ο Δημήτρης Κουτσούμπας με τις θετικές απόψεις για το πρόσωπο του  να φτάνουν το 41,4%. Ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 39,6%. Τρίτος ο Νίκος Ανδρουλάκης με 35,4%.

gpo Τέταρτος ο Σωκράτης Φάμελλος με 34,6% και πέμπτη η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 34,3%. Ακολουθούν, ο Αλέξης Χαρίτσης με 26,7%, ο Κυριάκος Βελόπουλος με 23%, ο Στέφανος Κασσελάκης με 22,4%, η Αφροδίτη Λατινοπούλου με 22,2%, ο Δημήτρης  Νατσιός με 13,2% και ο Βασίλης Στίγκας με 8,3%.
 
Έντονη δυσαρέσκεια των πολιτών καταγράφεται για την ακρίβεια, την ασφάλεια και την υγεία. Μεγαλύτερη αποδοχή υπάρχει για την εξωτερική πολιτική.

Το έργο της κυβέρνησης αξιολογείται θετικά στην εξωτερική πολιτική από το 45,5%. Στην οικονομία από το 31%. Στην υγεία από το 27,5%, στην ακρίβεια από το 23,1% και στην ασφάλεια των πολιτών από το 21,8%.

gpoΤο 73,1% των ερωτηθέντων αξιολογεί αρνητικά και μάλλον αρνητικά την αντιπολιτευτική τακτική του ΠΑΣΟΚ ενώ το 24,1% την αξιολογεί θετικά και μάλλον θετικά.

gpo gpoΣτο ερώτημα «αν  μπορούν, εφόσον συνεργαστούν, τα κόμματα της κεντροαριστεράς να κερδίσουν τη ΝΔ», το 54,4% απαντά όχι και μάλλον όχι, ενώ το 42,4% απαντά ναι και μάλλον ναι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Καυγάς Γιαννούλη – Βούλτεψη on air: «Αυτό δεν είναι διάλογος, είναι προπαγάνδα» – Πέταξε το μικρόφωνο και έφυγε
Η κόντρα μεταξύ της Σοφίας Βούλτεψη και του Χρήστου Γιαννούλη ξεκίνησε όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική για τις τετραήμερες χειμερινές διακοπές του πρωθυπουργού με την βουλευτή της ΝΔ να απαντά
Καυγάς Βούλτεψη - Γιαννούλη on air 28
ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση κατά την έξοδο των εκδρομέων προσπάθησε να δημιουργήσει συνθήκες αγανάκτησης ενάντια στους αγρότες
Σε κάθε περίπτωση, στην Χαριλάου Τρικούπη ζητούν λύση στο αγροτικό, που θα καλύψει τόσο τον βραχύ ορίζοντα, όσο και τον μακροπρόθεσμο, κάτι που απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό
Το σήμα του ΠΑΣΟΚ
Νίκος Ανδρουλάκης και ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται για εξόρμηση πόρτα – πόρτα: Σε εγρήγορση ακόμα και τις γιορτές
Την ίδια ώρα, αναμένεται να ανασκουμπωθούν και τα συνεδριακά όργανα, καθώς σύμφωνα με τον Νίκο Ανδρουλάκη, το Συνέδριο του κόμματος θα γίνει τον ερχόμενο Μάρτιο
Τα κάλαντα στον Νίκο Ανδρουλάκη 8