Πολιτική

Δημοσκόπηση GPO: Στις 20,4 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ – Επτακομματική Βουλή – Ποιοι σκέφτονται να ψηφίσουν διαφορετικά

Με δεδομένη την επικράτηση της ΝΔ στις επόμενες εκλογές της 25ης Ιουνίου στην δημοσκόπηση της GPO για τα Παραπολιτικά έχει ενδιαφέρον το πως διαμορφώνονται οι συσχετισμοί αλλά και πόσα κόμματα φαίνεται με βάση τα τωρινά δεδομένα να μπαίνουν στη Βουλή. 

Ενδιαφέρον έχει επίσης το γεγονός ότι στην συγκεκριμένη δημοσκόπηση το 23,2% των συµµετεχόντων λέει ότι σκέφτεται να ψηφίσει διαφορετικά. Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, σε ποσοστό 25% και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, σε ποσοστό 23,6%.

Επίσης, σε ποσοστό 75,2% οι ερωτηθέντες πιστεύουν ότι η Νέα ∆ηµοκρατία θα καταφέρει να σχηµατίσει αυτοδύναµη κυβέρνηση.

Επίσης, οι πολίτες εκτιμούν σε ποσοστό 70,2% ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να είναι το δεύτερο κόµµα. Το 42,2%, θα ήθελε να δει το ΠΑΣΟΚ να καταλαµβάνει τον ρόλο της αξιωµατικής αντιπολίτευσης.

Στην πρόθεση ψήφου η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι 20,4%. 

Πιο αναλυτικά: 

ΝΔ 41,1%

ΣΥΡΙΖΑ 20,7%

ΠΑΣΟΚ 11,4%

ΚΚΕ 6,3%

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 3,6%

ΝΙΚΗ 3,1%

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 4,3%

ΜΕΡΑ25 1,6%

ΑΛΛΟ 1,5%

ΛΕΥΚΟ/ΑΚΥΡΟ 1,1%

ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 5,3%

dimoskopisigpo

Προσθέστε το newsit.gr στη Google για να βλέπετε περισσότερες ειδήσεις στη μηχανή αναζήτησης
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ντοκιμαντέρ «Στο χιλιοστό»: Οι προεκλογικές υποσχέσεις Τσίπρα και το μυστικό ραντεβού με τον Γερμανό πρέσβη
«Φθηνό λαϊκίστικο σλόγκαν το θα καταργήσουμε τα μνημόνια με ένα νόμο», λέει ο τότε υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης
Ο τότε πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στο βήμα της Βουλής
33
«Σφάζονται» ΠΑΣΟΚ και Καραμέρος για τις ανεξάρτητες αρχές: «Πιάνει πόρτα για τον χειμώνα» – «Κατανοώ, δύσκολη μέρα μετά τα όσα σας καταλόγισε ο Καστανίδης»
Η Χαριλάου Τρικούπη σήκωσε το γάντι και έκανε λόγο για προσωπικές επιθέσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του Νίκου Ανδρουλάκη
Γιώργος Καραμέρος