Κυριακή, 28 Απρ.
22oC Αθήνα

Δημοσκόπηση GPO: Στις 6,4 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση GPO: Στις 6,4 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 6,4 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της GPO, για λογαριασμό του «Power game».

Στη δημοσκόπηση της GPO η οποία διενεργήθηκε μεταξύ της αποκάλυψης του Qatargate με την εμπλοκή της πρώην ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Εύας Καϊλή και της ψήφισης του προϋπολογισμού, η ΝΔ εξακολουθεί να καταγράφει σαφές προβάδισμα από το ΣΥΡΙΖΑ.

Στην πρόθεση ψήφου το κυβερνόν κόμμα συγκεντρώνει 32,2% και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης 25,8% με την ψαλίδα να διαμορφώνεται στις 6,4 μονάδες.Αισθητή η πτώση για το ΠΑΣΟΚ που παραμένει οριακά σε διψήφιο ποσοστό.
Ακολουθεί το ΚΚΕ με 6,3% η ελληνική λύση με 3,9 και το ΜεΡΑ25 με 2,4%. Η λεγόμενη και γκρίζα ζώνη των δημοσκοπήσεων αναποφάσιστων και όσων δεν θα ψηφίσουν ανέρχεται στο 12,6%.

Οι πολίτες εμφανίζονται μοιρασμένοι για το τι πρέπει να γίνει την επόμενη ημέρα των εκλογών αν στην κάλπη της απλής αναλογικής δεν σχηματιστεί αυτοδύναμη κυβέρνηση με το 50,1% των ερωτηθέντων να προτείνει να ξαναγίνουν εκλογές και το 47,1 να ζητά κυβέρνηση συνεργασίας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις