Πολιτική

Δημοσκόπηση GPO: Στις 6,4 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 6,4 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της GPO, για λογαριασμό του «Power game».

Στη δημοσκόπηση της GPO η οποία διενεργήθηκε μεταξύ της αποκάλυψης του Qatargate με την εμπλοκή της πρώην ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Εύας Καϊλή και της ψήφισης του προϋπολογισμού, η ΝΔ εξακολουθεί να καταγράφει σαφές προβάδισμα από το ΣΥΡΙΖΑ.

Στην πρόθεση ψήφου το κυβερνόν κόμμα συγκεντρώνει 32,2% και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης 25,8% με την ψαλίδα να διαμορφώνεται στις 6,4 μονάδες.Αισθητή η πτώση για το ΠΑΣΟΚ που παραμένει οριακά σε διψήφιο ποσοστό.
Ακολουθεί το ΚΚΕ με 6,3% η ελληνική λύση με 3,9 και το ΜεΡΑ25 με 2,4%. Η λεγόμενη και γκρίζα ζώνη των δημοσκοπήσεων αναποφάσιστων και όσων δεν θα ψηφίσουν ανέρχεται στο 12,6%.

poll

Οι πολίτες εμφανίζονται μοιρασμένοι για το τι πρέπει να γίνει την επόμενη ημέρα των εκλογών αν στην κάλπη της απλής αναλογικής δεν σχηματιστεί αυτοδύναμη κυβέρνηση με το 50,1% των ερωτηθέντων να προτείνει να ξαναγίνουν εκλογές και το 47,1 να ζητά κυβέρνηση συνεργασίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυβερνητικές πηγές κατά Κουτεντάκη της ΕΛΑΣ: Μπορεί να έχει έρθει το επόμενο Νόμπελ Οικονομίας και να μην το έχουμε καταλάβει
«Ας μας εξηγήσει ο κ. Κουτεντάκης πώς γίνεται ένα πρόγραμμα που κοστολογείται ετησίως 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ, όπως ο ίδιος τέσσερις φορές ρητώς ανέφερε»
Ο Φραγκίσκος Κουτεντάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης από το Καστελόριζο: Μέσα στην επόμενη τετραετία πρέπει να έχουμε κλείσει όλα τα ανοιχτά μέτωπα – 37 έργα 27 εκατ. ευρώ
«Στόχος είναι να υπάρχουν οι προϋποθέσεις ώστε «τα νέα παιδιά, οι νέοι Καστελλοριζιοί, να μπορούν να ζήσουν και να προκόψουν εδώ στον τόπο τους»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Καστελόριζο 58
Παύλος Μαρινάκης για Αλέξη Τσίπρα: Η παραδοχή του τομεάρχη Οικονομικών της ΕΛΑΣ ήταν αρκετή για να αντιληφθούμε το μέγεθος της πολιτικής εξαπάτησης
«Ο κ. Κουτεντάκης ανέφερε, τουλάχιστον τέσσερις φορές, ότι τα περιβόητα 7,5 δισ. είναι ετήσιες δαπάνες και όχι η κοστολόγηση του προγράμματος τετραετίας, όπως ψευδώς είχε ισχυριστεί ο κ. Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη»
Παύλος Μαρινάκης