Πολιτική

Δημοσκόπηση Interview: 3 στους 10 έστειλαν μήνυμα στην κυβέρνηση στις ευρωεκλογές – Ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι υπουργοί

Τρεις στους 10 ψηφοφόρους έστειλαν μήνυμα στην κυβέρνηση στις ευρωεκλογές σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Interview που δημοσιεύτηκε στο politic.gr, σήμερα Τρίτη (18.6.24).

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η ακρίβεια και το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ήταν οι βασικές αιτίες για τις διαρροές που υπέστη η ΝΔ στις ευρωεκλογές.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, η ΝΔ είχε τη μεγαλύτερη συσπείρωση, καθώς οκτώ στους 10 που ψήφισαν, είχαν ψηφίσει και στις βουλευτικές. Χαμηλότερο ήταν το ποσοστό συσπείρωσης τόσο για τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και για το ΠΑΣΟΚ, με ποσοστά 30% και 21% αντίστοιχα.

Παρά τη συσπείρωση όμως, η ΝΔ κατέγραψε μεγάλη διαρροή ψηφοφόρων. Ενδεικτικά, εννέα στους 10 που ψήφισαν το κόμμα της Αφροδίτης Λατινοπούλου θέλησαν να στείλουν μήνυμα στην κυβέρνηση, ενώ οκτώ στους 10 παραδέχονται ότι ψήφισαν την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, για τον ίδιο λόγο.

dimoskopisi interview

Οι αποτελεσματικοί υπουργοί

Στην ερώτηση της έρευνας που πραγματοποιήθηκε πριν τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, σχετικά με τους υπουργούς που θέλουν οι πολίτες να παραμείνουν ή να απομακρυνθούν, στην πεντάδα με τους «αποτελεσματικούς» περιλαμβάνονται ο Νίκος Δένδιας, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Δημήτρης Παπαστεργίου και ο Γιώργος Φλωρίδης.

dimoskopisi

Στους λιγότερο αποτελεσματικούς υπάρχουν τα ονόματα του Δημήτρη Καιρίδη, του Χρήστου Στυλιανίδη, της Νίκης Κεραμέως, του Λευτέρη Αυγενάκη και του Κώστα Σκρέκα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Απόστολος Βεσυρόπουλος: Σήμερα η κηδεία του στην Ημαθία – Η επιθυμία της οικογένειάς του για ενίσχυση φιλανθρωπικών ιδρυμάτων
«Αυτό θα ήθελε και ο αγαπημένος μας Απόστολος που σε όλη του τη διαδρομή στάθηκε δίπλα σε αυτούς που είχαν ανάγκη και χρειάζονταν βοήθεια», ανέφερε η οικογένεια του
Απόστολος Βεσυρόπουλος
Η Ελλάδα και άλλες 24 χώρες καταδικάζουν το σχέδιο του Ισραήλ για κατασκευή 3.400 νέων κατοικιών στη Δυτική Όχθη
«Καταδικάζουμε αυτή την απόφαση και ζητούμε την άμεση αναίρεσή της με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο» τονίζεται σε ανακοίνωση που συνυπογράφουν ο Γιώργος Γεραπετρίτης και 24 ομόλογοί του
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριτς πάνω από χάρτη με τους ισραηλινούς εποικισμούς 3
Συγκινεί ο Τρύφων Αλεξιάδης για τον Απόστολο Βεσυρόπουλο - «Όταν αισθάνθηκα αδιαθεσία στη Βουλή μου τηλεφωνούσε να δει πώς είμαι»
Ο Τρύφων Αλεξιάδης χαρακτήρισε τον Απόστολο Βεσυρόπουλο ως έναν «σπουδαίο πολιτικό και ικανό στέλεχος του οικονομικού επιτελείου της Νέας Δημοκρατίας»
Απόστολος Βεσυρόπουλος