Πολιτική

Δημοσκόπηση Interview: 3 στους 10 έστειλαν μήνυμα στην κυβέρνηση στις ευρωεκλογές – Ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι υπουργοί

Τρεις στους 10 ψηφοφόρους έστειλαν μήνυμα στην κυβέρνηση στις ευρωεκλογές σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Interview που δημοσιεύτηκε στο politic.gr, σήμερα Τρίτη (18.6.24).

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η ακρίβεια και το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ήταν οι βασικές αιτίες για τις διαρροές που υπέστη η ΝΔ στις ευρωεκλογές.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, η ΝΔ είχε τη μεγαλύτερη συσπείρωση, καθώς οκτώ στους 10 που ψήφισαν, είχαν ψηφίσει και στις βουλευτικές. Χαμηλότερο ήταν το ποσοστό συσπείρωσης τόσο για τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και για το ΠΑΣΟΚ, με ποσοστά 30% και 21% αντίστοιχα.

Παρά τη συσπείρωση όμως, η ΝΔ κατέγραψε μεγάλη διαρροή ψηφοφόρων. Ενδεικτικά, εννέα στους 10 που ψήφισαν το κόμμα της Αφροδίτης Λατινοπούλου θέλησαν να στείλουν μήνυμα στην κυβέρνηση, ενώ οκτώ στους 10 παραδέχονται ότι ψήφισαν την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, για τον ίδιο λόγο.

dimoskopisi interview

Οι αποτελεσματικοί υπουργοί

Στην ερώτηση της έρευνας που πραγματοποιήθηκε πριν τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, σχετικά με τους υπουργούς που θέλουν οι πολίτες να παραμείνουν ή να απομακρυνθούν, στην πεντάδα με τους «αποτελεσματικούς» περιλαμβάνονται ο Νίκος Δένδιας, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Δημήτρης Παπαστεργίου και ο Γιώργος Φλωρίδης.

dimoskopisi

Στους λιγότερο αποτελεσματικούς υπάρχουν τα ονόματα του Δημήτρη Καιρίδη, του Χρήστου Στυλιανίδη, της Νίκης Κεραμέως, του Λευτέρη Αυγενάκη και του Κώστα Σκρέκα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γιάνης Βαρουφάκης: Ένταση on air για τις δηλώσεις με τα ναρκωτικά – «Αυτά που λέτε είναι η χαρά του διακινητή»
Σπύρος Χαριτάτος και Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου στον Γιάνη Βαρουφάκη σχετικά με το μήνυμα που μπορεί να πέρασε όταν μίλησε πρώτη φορά για την προσωπική του εμπειρία από τη χρήση ναρκωτικών
Γιάνης Βαρουφάκης
Οι προσδοκίες της κυβέρνησης από τη συνάντηση με τους «σκληρούς» των μπλόκων – Οι απαράβατοι όροι και το μήνυμα
Η νέα συνάντηση Μητσοτάκη – αγροτών «κλείδωσε» μετά από αμοιβαίες υποχωρήσεις, κι ενώ η κυβέρνηση έχει κάνει απολύτως σαφές, ότι δεν πρέπει να περιμένουν επιπλέον μέτρα πέραν αυτών που έχουν ήδη ανακοινωθεί
τρακτέρ
Η Αφροδίτη Λατινοπούλου ζήτησε μόνη της την άρση της ασυλίας της από την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα
«Στη χώρα καταγωγής μου, την Ελλάδα, έχει κατατεθεί αγωγή εναντίον μου από πολιτικούς αντιπάλους. Είμαι απολύτως βέβαιη ότι οποιαδήποτε αμερόληπτη δικαστική εξέταση θα αποδείξει αδιαμφισβήτητα την αθωότητά μου»
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ