Τρίτη, 16 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Δημοσκόπηση Interview: 3 στους 10 έστειλαν μήνυμα στην κυβέρνηση στις ευρωεκλογές – Ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι υπουργοί

Δημοσκόπηση Interview: 3 στους 10 έστειλαν μήνυμα στην κυβέρνηση στις ευρωεκλογές – Ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι υπουργοί
Eurokinissi

Τρεις στους 10 ψηφοφόρους έστειλαν μήνυμα στην κυβέρνηση στις ευρωεκλογές σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Interview που δημοσιεύτηκε στο politic.gr, σήμερα Τρίτη (18.6.24).

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η ακρίβεια και το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ήταν οι βασικές αιτίες για τις διαρροές που υπέστη η ΝΔ στις ευρωεκλογές.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, η ΝΔ είχε τη μεγαλύτερη συσπείρωση, καθώς οκτώ στους 10 που ψήφισαν, είχαν ψηφίσει και στις βουλευτικές. Χαμηλότερο ήταν το ποσοστό συσπείρωσης τόσο για τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και για το ΠΑΣΟΚ, με ποσοστά 30% και 21% αντίστοιχα.

Παρά τη συσπείρωση όμως, η ΝΔ κατέγραψε μεγάλη διαρροή ψηφοφόρων. Ενδεικτικά, εννέα στους 10 που ψήφισαν το κόμμα της Αφροδίτης Λατινοπούλου θέλησαν να στείλουν μήνυμα στην κυβέρνηση, ενώ οκτώ στους 10 παραδέχονται ότι ψήφισαν την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, για τον ίδιο λόγο.

Οι αποτελεσματικοί υπουργοί

Στην ερώτηση της έρευνας που πραγματοποιήθηκε πριν τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, σχετικά με τους υπουργούς που θέλουν οι πολίτες να παραμείνουν ή να απομακρυνθούν, στην πεντάδα με τους «αποτελεσματικούς» περιλαμβάνονται ο Νίκος Δένδιας, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Δημήτρης Παπαστεργίου και ο Γιώργος Φλωρίδης.

Στους λιγότερο αποτελεσματικούς υπάρχουν τα ονόματα του Δημήτρη Καιρίδη, του Χρήστου Στυλιανίδη, της Νίκης Κεραμέως, του Λευτέρη Αυγενάκη και του Κώστα Σκρέκα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις