Πολιτική

Δημοσκόπηση Interview για ΠΑΣΟΚ: Ο Δούκας 10 μονάδες μπροστά από τον Ανδρουλάκη – Τα 3 σενάρια για τις εκλογές

Στην τελική ευθεία για τις εσωκομματικές εκλογές που θα βγάλουν τον νέο πρόεδρο, κινείται το ΠΑΣΟΚ, με την τελευταία δημοσκόπηση να καταγράφει ήττα του Νίκου Ανδρουλάκη από τον Χάρη Δούκα και μάλιστα με μεγάλη διαφορά.

Ισχυρό προβάδισμα 10 μονάδων καταγράφει ο Χάρης Δούκας έναντι του Νίκου Ανδρουλάκη σε νέα δημοσκόπηση για την κούρσα διεκδίκησης της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.

Με βάση τη δημοσκόπηση της εταιρείας Interview που διενεργήθηκε για λογαριασμό της «Political», στην πρόθεση ψήφου του πρώτου γύρου και στο ερώτημα «Σε περίπτωση εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για εκλογή προέδρου, εσείς ποιον θα ψηφίζατε;», τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Ο Χάρης Δούκας έρχεται πρώτος με ποσοστό 27,6%. Δεύτερος ο Νίκος Ανδρουλάκης με 21,1%. Τρίτη η Άννα Διαμαντοπούλου με 18,6% και ακολουθούν ο Παύλος Γερουλάνος με 16,5%, ο Μιχάλης Κατρίνης με 11%, και η Νάντια Γιαννακοπούλου 2,2%.

Τα 3 σενάρια για τον δεύτερο γύρο

1ο σενάριο – Μάχη Ανδρουλάκη – Δούκα:

Στο ερώτημα “Στην περίπτωση δεύτερου γύρου, μεταξύ Ανδρουλάκη και Δούκα, εσείς ποιον θα ψηφίζατε για πρόεδρο;”, οι ερωτηθέντες δίνουν προβάδισμα στον Χάρη Δούκα με ποσοστό 44,4%, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να βρίσκεται δέκα μονάδες πίσω στο 33,5%, ενώ ένα ποσοστό 13,5% δηλώνουν αναποφάσιστοι.

2ο σενάριο – Μάχη Ανδρουλάκη – Γερουλάνου:

Και σε αυτό το σενάριο, η έρευνα της Interview δείχνει ότι ο σημερινός πρόεδρος χάνει και από τον Παύλο Γερουλάνο, ο οποίος πιάνει το αρκετά μεγάλο ποσοστό του 45,2% αφήνοντας πίσω τον Νίκο Ανδρουλάκη στο 28,6%, με τους αναποφάσιστους στο 12,9%.

3ο σενάριο – Μάχη Ανδρουλάκη – Διαμαντοπούλου:

Στο σενάριο που η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ καταφέρει να περάσει στον δεύτερο γύρο, ο Νίκος Ανδρουλάκης δείχνει να την κερδίζει. Στο ερώτημα “Μεταξύ Ανδρουλάκη και Διαμαντοπούλου, εσείς ποιον θα ψηφίζατε για πρόεδρο;”, οι ερωτηθέντες δίνουν προβάδισμα στον Νίκο Ανδρουλάκη με ποσοστό 41,9% έναντι 26,3% στην Άννα Διαμαντοπούλου και τους αναποφάσιστους να κινούνται στο 12,8%.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ξεμπλοκάρουν άμεσα 90.000 εκκρεμείς άδειες διαμονής - Όλα όσα αλλάζουν με το νέο νομοσχέδιο νόμιμης μετανάστευσης
Τέλος στις καθυστερήσεις και την γραφειοκρατεία επιχειρεί να βάλει το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου με το νέο νομοσχέδιο - Μέσα στα επόμενα 2 χρόνια θα έχουν ξεμπλοκάρει σχεδόν 200.000 εκκρεμείς άδειες
Μετανάστες 16
Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι αγρότες γνωρίζουν ότι οι παρεμβάσεις που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση έχουν ήδη ανακοινωθεί
«Tο πλαίσιο των παρεμβάσεων ορίζεται με σαφήνεια από τα δημοσιονομικά περιθώρια, τα οποία εξαντλήσαμε, την κοινωνική δικαιοσύνη και τους ευρωπαϊκούς κανόνες»
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με εκπροσώπους αγροτών και κτηνοτρόφων στο Μαξίμου 80
Μαρία Καρυστιανού: Το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα ποτέ δεν θα δώσει λύσεις – Δεν αντέχω να ξαναμπώ σε τρένο
«Το όνομα του κόμματος και η ημερομηνία των επίσημων ανακοινώσεων δεν έχουν οριστικοποιηθεί, διότι δεν είναι προσωπική απόφαση, θα είναι αποτέλεσμα μιας συλλογικής διαδικασίας στην οποία συμμετέχω ενεργά»
Μαρία Καρυστιανού 131