Πολιτική

Δημοσκόπηση MARC: Στο 6% η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου πριν τις εκλογές

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στο 6% βρίσκεται η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως «δείχνουν» τα αποτελέσματα της μεγάλης δημοσκόπησης της MARC για τον ΑΝΤ1 που δόθηκαν σήμερα (26.4.2023) το απόγευμα στη δημοσιότητα ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Η διαφορά έχει ανέβει κατά 0,8 ποσοστιαίες μονάδες σχεδόν 1 μήνα πριν τις εκλογές, από το 5,2% που είχε καταγραφεί σε προηγούμενη έρευνα. Ειδικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 32,1% και βρίσκεται πρώτη στην πρόθεση ψήφου. Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 26,1%, το ΠΑΣΟΚ με 9%, το ΚΚΕ με 6,1%, το κόμμα Κασιδιάρη «Έλληνες» με 3,9%, η Ελληνική Λύση με 3,7% και το ΜέΡΑ25 με 3,6%.

Τα υπόλοιπα κόμματα, όπως η Εθνική Δημιουργία, η Πλεύση Ελευθερίας και η επιλογή ΑΛΛΟ συγκεντρώνουν ποσοστό 4,7%. Οι Αναποφάσιστοι συγκεντρώνουν ποσοστό 8,9%.

Σημειώνεται ότι η μεγάλη δημοσκόπηση της MARC για τον ΑΝΤ1 έγινε από τις 21 έως τις 15 Απριλίου και ρωτήθηκαν 1.296 άτομα σε όλη την Ελλάδα. Το ποσοστό του μέγιστου στατιστικού σφάλματος υπολογίζεται στο ±2,7%.

Αναλυτικά τα στοιχεία της δημοσκόπησης της MARC ενόψει των εκλογών:

dimoskopisi marc ant

dimoskopisi marc ant

dimoskopisi marc ant

Το 29,7% απάντησε ότι προτιμάει αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ. Παράλληλα, το 23,3% πιστεύει ότι θα είναι καλύτερη μια κυβέρνηση συνεργασίας με βασικό κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ το 16,3% των ερωτηθέντων δεν απάντησε ποια κυβέρνηση προτιμάει.

dimoskopisi marc ant

Σχεδόν 5 στους 10 πολίτες (47,7%) θεωρούν ότι η σημερινή κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι καλύτερη από την προηγούμενη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, την οποία στηρίζει το 35,2% των ερωτηθέντων.

dimoskopisi marc ant

Όσον αφορά τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, το 42,4% των ερωτηθέντων έχει θετική/μάλλον θετική άποψη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το 56,8% έχει αρνητική/μάλλον αρνητική. Στα αντίστοιχα ποσοστά, ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει ποσοστά 33,1% και 66,2% και ακολουθεί ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 32,8% και 61,5% αντίστοιχα.

dimoskopisi marc ant

Πιο μετά, ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης με ποσοστό 27,4% στη θετική/μάλλον θετική άποψη και με 63,3% στην αρνητική/μάλλον αρνητική. Αντίστοιχα, ο Γιάνης Βαρουφάκης συγκεντρώνει ποσοστά 21,4% και 76,5% και μετά βρίσκεται ο Κυριάκος Βελόπουλος με 15,5% και 81%.

dimoskopisi marc ant dimoskopisi marc ant

Το προφίλ των αναποφάσιστων

dimoskopisi marc ant dimoskopisi marc ant dimoskopisi marc ant dimoskopisi marc ant dimoskopisi marc ant

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η Ρένα Δούρου δεν θα πάει στη δεξίωση για τη Δημοκρατία στο Προεδρικό Μέγαρο – Απέχει ο ΣΥΡΙΖΑ
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι θα τιμήσει την επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας επιλέγοντας να βρεθεί σε ιστορικούς τόπους μνήμης του αντιδικτατορικού αγώνα
Ρένα Δούρου 16
ΟΠΕΚΕΠΕ: 4 δίκες για τους 4 «γαλάζιους» βουλευτές – Από 2 Οκτωβρίου έως 12 Νοεμβρίου οι ημερομηνίες των Παπακώστα, Μπουκώρο, Σενετάκη και Σκρέκα
Η fast track διαδικασία προσδιορισμού των δικών, έχει να κάνει με τον ασφυκτικό χρόνο παραγραφής των αδικημάτων τον προσεχή Σεπτέμβριο
Έφοδος της Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στα κεντρικά γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, Τετάρτη 9 Ιουλίου 2025. Η έφοδος στην Διεύθυνση Τεχνικών Ελέγχων, Πληροφορικής και Πληρωμών, του Οργανισμού, την οποία πραγματοποίησαν 20 αστυνομικοί, φαίνεται ότι οργανώθηκε ύστερα από παραγγελία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας σε συνεργασία με τη Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος 6
Η κυπριακή γκάφα της Λατινοπούλου: Απήγγειλε ποίημα που δεν αναφερόταν στην εισβολή του Αττίλα
Ανάμεσα στις εικόνες από την κυπριακή τραγωδία περιλαμβάνεται και μία φωτογραφία που δεν αφορά το 1974 - Πρόκειται για την εμβληματική φωτογραφία μιας Τουρκοκύπριας γυναίκας
Αφροδίτη Λατινοπούλου 26