Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Δημοσκόπηση MRB: Κουφοντίνας, Λιγνάδης και έντονο πολιτικό σκηνικό στο επίκεντρο

Δημοσκόπηση MRB: Κουφοντίνας, Λιγνάδης και έντονο πολιτικό σκηνικό στο επίκεντρο
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

Σύμφωνα με αυτή τη νέα δημοσκόπηση, η Νέα Δημοκρατία παραμένει μπροστά και μάλιστα με 13,1 μονάδες.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπως απάντησαν οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση που έγινε για το STAR, ενώ η πλειοψηφία αποδοκιμάζει τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ για την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα. 

Στο πιο κρίσιμο κομμάτι της δημοσκόπησης, για την πρόθεση ψήφου, οι ερωτηθέντες στήριξαν τη ΝΔ σε ποσοστό 35,6%, έναντι 22,5% του ΣΥΡΙΖΑ, διαφορά 13,1 ποσοστιαίων μονάδων.

Το ΚΙΝΑΛ συγκεντρώνει 5,7%, το ΚΚΕ 4,6%, η Ελληνική Λύση 4,5% και το ΜέΡΑ25 3,5%. Στο 20,9% η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης σύμφωνα με το 39,9%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 25,7%.

Το 60,5% κρίνει θετικά τη στάση της κυβέρνησης στο θέμα της απεργίας πείνας του Δ. Κουφοντίνα, ενώ το 18,5% την κρίνει αρνητικά. Το 60% κρίνει αρνητικά τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και το 17,3% θετικά.

Μάλιστα, το 9,8% ζητάει να μη γίνει δεκτό το αίτημα Κουφοντίνα για μεταγωγή στον Κορυδαλλό, ενώ το 15,5% ζητεί να υπάρξει κυβερνητική υποχώρηση.

Όσο τώρα για την πολύκροτη υπόθεση Λιγνάδη, το 59% κρίνει αρνητικά τη στάση της κυβέρνησης ενώ το 30% την κρίνει θετικά. Το 56,5% κρίνει αρνητικά τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα αυτό, ενώ το 32,2% την κρίνει αρνητικά.

Τέλος, για την πανδημία, το 52% κρίνει αρνητικά ή μάλλον αρνητικά τον τρόπο διαχείρισης από την κυβέρνηση ενώ το 44,8% θεωρεί πως οι χειρισμοί της κυβέρνησης κινούνται σε θετική κατεύθυνση.

Το 58,3% των ερωτηθέντων δηλώνει πως στο θέμα των εμβολιασμών η κυβέρνηση τα πάει καλά. Το 33,7% κρίνει αρνητικά την κυβέρνηση.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις