Πολιτική

Δημοσκόπηση MRB: Προβάδισμα 13,4 μονάδων για τη ΝΔ – Το 55,6% αξιολογεί θετικά τη συνάντηση Μητσοτάκη με Ερντογάν

Στις 13,4 μονάδες καταγράφεται η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, λιγότερο από ένα μήνα πριν από τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, στη δημοσκόπηση της MRB που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, το βράδυ της Τετάρτης (15.5.24).

Με την αναγωγή επί των εγκύρων στην πρόθεση ψήφου η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ φτάνει στις 16,3 μονάδες.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, η ΝΔ συγκεντρώνει 26,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 13,1%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 11,5%, η Ελληνική Λύση 8,1%, το ΚΚΕ 6,6%, η Νέα Αριστερά 3,1%, η Πλεύση Ελευθερίας 2,8%, η Νίκη 2,4%, η Φωνική Λογικής 2,3%, οι Δημοκράτες 2%, το ΜέΡΑ25 1,8% και άλλο κόμμα 1,8%.

Με την αναγωγή επί των εγκύρων, τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής:  

ΝΔ 32,3%, ΣΥΡΙΖΑ 16%, ΠΑΣΟΚ 14%, ΚΚΕ 8%, Ελληνική Λύση 9,9%, Νίκη 2,95, Πλεύση Ελευθερίας 3,4%, Νέα Αριστερά 3,8%, Φωνή Λογικής 2,8%, Δημοκράτες 2,4%, ΜέΡΑ25 2,2%.

dimoskopisi open

dimoskopisi open

dimoskopisi open

dimoskopisi open

Το εύρος των ποστοστών των κομμάτων

ΝΔ: Από 30 έως 35%
ΣΥΡΙΖΑ: Από 14 έως 18%
ΠΑΣΟΚ: Από 12 έως 16%
Ελληνική Λύση: Από 8,4 έως 11,4%
Νέα Αριστερά: Από 2,8 έως 4,8%
Πλεύση Ελευθερίας: Από 2,4% έως 4,4%
Νίκη: Από 1,9 έως 3,9%
Φωνή Λογικής: Από 1,8 έως 3,8%
Δημοκράτες: Από 1,4 έως 3,4%
ΜέΡΑ25: από 1,2 έως 3,2%
Άλλο κόμμα: Από 1,3 έως 3,3%

dimoskopisi open

Πώς κατανέμονται οι έδρες

Με βάση το εύρος των ποσοστών των κομμάτων, οι έδρες που θα πάρουν τα κόμματα μοιράζονται ως εξής:

ΝΔ: 8
ΣΥΡΙΖΑ: 8
ΠΑΣΟΚ: 3
ΚΚΕ: 2
Ελληνική Λύση: 2
Πλεύση Ελευθερίας: 1
Νέα Αριστερά: 1

dimoskopisi open

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 27,8% και ακολουθεί ο Στέφανος Κασσελάκης με 8,8%, ο Νίκος Ανδρουλάκης με 7%, ο Κυριάκος Βελόπουλος με 6,7%, η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 3,3% και ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 3,2%.

dimoskopisi open

Πώς θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές

Το 60,3% απαντά πως θα ψηφίσει στις ευρωεκλογές για να στείλει μήνυμα δυσαρέσκειας στη ΝΔ, ενώ το 32,7% απαντά πως θα ψηφίζει γιατί η χώρα χρειάζεται κυβερνητική σταθερότητα. 

Τι λένε για τη συμμετοχή Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ και τη συγκέντρωση Ράμα

Το 57,7% διαφωνεί με την ανοιχτή συγκέντρωση που πραγματοποίησε στο Γαλάτσι ο Έντι Ράμα την περασμένη Κυριακή, ενώ το 30% συμφωνεί.

Το 54,3% διαφωνεί με το χρονικό σημείο που πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του Ράμα, ενώ το 26,1% απαντά πως έπρεπε να γίνει τώρα ή σε κάποια στιγμή στο μέλλον.

Το 44,9% αξιολογεί αρνητικά τη συμπερίληψη του Φρέντι Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, ενώ το 30,6% την αξιολογεί θετικά.

dimoskopisi open

Πώς αξιολογούν τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

Το 55,6% αξιολογεί θετικά τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα, ενώ το 32,9% αρνητικά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αθήνα καλεί Βρυξέλλες: Πιέσεις για κοινά μέτρα στήριξης από την ΕΕ και το «αγκάθι» της ηλεκτρικής ενέργειας
«Επιτρέψτε μου να πω κάτι. Υπάρχει ένας "ελέφαντας στο δωμάτιο". Πρόκειται για τις ανισότητες στις τιμές χονδρεμπορικής της ηλεκτρικής ενέργειας» υπογράμμισε ο Σταύρος Παπασταύρος
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης
ΠΑΣΟΚ: Πρώτος σε συνέδρους ο Ανδρουλάκης – «Συνωστισμός» στη 2η θέση για Δούκα, Γερουλάνο, Χριστοδουλάκη – «Παρών» και ο Κωνσταντινόπουλος
Απρόσμενα μεγάλη συμμετοχή στις κάλπες για την ανάδειξη συνέδρων στο ΠΑΣΟΚ, άγγιξε τις 175.000 περίπου, αφήνοντας πίσω της τους πάντες …νικητές
Εκλογές για τους συνέδρους του ΠΑΣΟΚ 9
Βουλή: Πέρασαν από την Επιτροπή Εξοπλιστικών τα αμυντικά προγράμματα για την «Ατζέντα 2030» – «Ναι» από τη ΝΔ, «παρών» και «όχι» από την αντιπολίτευση
Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης τοποθετήθηκαν με το «παρών» σε ότι αφορά το πρόγραμμα «Ασπίδα του Αχιλλέα» πλην του ΚΚΕ και της Πλεύσης Ελευθερίας που τα καταψήφισαν
Η επιτροπή Άμυνας της Βουλής
Είμαστε δεύτερη δύναμη στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ λέει η πλευρά του Χάρη Δούκα με περίπου 900 συνέδρους
Θέτουν το εξής δίλημμα για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ: «Θα επιλέξει το κόμμα να ηγηθεί ως κύρια δύναμη της Πολιτικής Αλλαγής με προοδευτικό πρόσημο ή θα αφήσει ανοιχτό ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία;»
Χάρης Δούκας