Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Δημοσκόπηση MRB: Προβάδισμα ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ – Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΔΕΘ

Δημοσκόπηση MRB: Προβάδισμα ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ – Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΔΕΘ
Εικόνα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR

Στο 11,9% στην αναγωγή επί των έγκυρων ψηφοδελτίων, είναι το προβάδισμα που έχει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενήργησε η MRB, για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή, η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 37,8% και ακολουθούν: ΣΥΡΙΖΑ 25,9%, ΚΙΝΑΛ 7,7%, ΚΚΕ 5,8% ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 4,0%, ΜέΡΑ25 3,3%.
Στην πρόθεση ψήφου χωρίς αναγωγή επί των εγκύρων ψηφοδελτίων, η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ ανέρχεται στο 10,9%. Συγκεκριμένα τα ποσοστά είναι: ΝΔ 34,6%, ΣΥΡΙΖΑ 23,7%, ΚΙΝΑΛ 7 %, ΚΚΕ5,3%, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 3,70%, ΜέΡΑ25 3%.

Όσον αφορά στην αξιολόγηση της κυβερνητικής θητείας της ΝΔ, με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 39,9% του συνόλου των ερωτηθέντων απάντησε ότι την αξιολογεί σίγουρα ή μάλλον θετικά και το 58,2% σίγουρα ή μάλλον αρνητικά.

Ακόμη μεγαλύτερη είναι η αρνητική αξιολόγηση της αντιπολιτευτικής στάσης του ΣΥΡΙΖΑ, με αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον Αλέξη Τσίπρα. Συγκεκριμένα, το 70% του συνόλου των ερωτηθέντων αξιολογεί την αντιπολιτευτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ αρνητικά ή μάλλον αρνητικά, έναντι 25,1% την αξιολογεί θετικά ή μάλλον θετικά.

Οι εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Επιφυλακτικοί φαίνονται, πάντως, να είναι οι πολίτες απέναντι στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, καθώς το 58,4% τα αξιολογεί ως «καθόλου ή λίγο αποτελεσματικά», έναντι 30,4% που τα αξιολογεί ως «πολύ ή αρκετά» αποτελεσματικά

Επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι πολίτες και για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, καθώς το 50% εκτιμά ότι κινείται «μάλλον ή σίγουρα προς τη λάθος κατεύθυνση, έναντι 25,1% που εκτιμά ότι «κινείται σίγουρα ή μάλλον προς τη σωστή κατεύθυνση».

Δείτε τη δημοσκόπηση που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις