Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Δημοσκόπηση Marc: ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και νέα μέτρα για τον κορονοϊό

«Ξεπαρθενών»: Προκαταρκτική εξέταση από το υπουργείο Πολιτισμού για τα γυρίσματα της ταινίας
Φωτογραφία αρχείου: Intime

Μια μεγάλη, μηνιαία δημοσκόπηση της εταιρείας Marc -συγκεκριμένα το πρώτο της μέρος- παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε το διάστημα 8-13 Νοεμβρίου, σε 1.508 νοικοκυριά και συμπεριλήφθηκαν μάλιστα 500 ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ.

Νέα μέτρα, κορονοϊός και… ακρίβεια

Με βάση τα ευρήματα της έρευνας, αυτό που ανησυχεί πιο πολύ τους ερωτηθέντες είναι η πανδημία με ποσοστό 77,6%, ενώ ακολουθεί η ακρίβεια με ποσοστό 60,7%.

Το 58,1% των πολιτών λέει ότι τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας -με τα rapid test στους ανεμβολίαστους- είναι σε θετική κατεύθυνση. Αντιθέτως, το 40,5% έχει αντίθετη άποψη.

Επιπλέον, πάνω από τους μισούς και συγκεκριμένα το 56,5% των ερωτηθέντων, εκτιμά ότι η κυβέρνηση άργησε να πάρει τα μέτρα.

Με rapid test στις εκκλησίες;

Για το αν χρειάζεται πιστοποιητικό εμβολιασμό ή rapid test για την είσοδο στις εκκλησίες, το 74% απάντησε θετικά, σε αντίθεση με το 23,1% που συμφωνεί με τα τωρινά μέτρα.

δημοσκόπηση

Στο… πολιτικό σκέλος

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται με διαφορά 12,5 μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ, συγκεντρώνοντας ποσοστό 34%, έναντι 21,5% του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τρίτο κόμμα εμφανίζεται το ΚΙΝΑΛ, με το ποσοστό του να ενισχύεται στο 8,2%.

Ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,8%, η Ελληνική Λύση με 4,3% και η ΜέΡΑ 25 με 2,9%.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις