Πολιτική

Δημοσκόπηση Marc: Προβάδισμα 19,7 μονάδων για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μεγάλο προβάδισμα διατηρεί Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Marc για τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA. 

Στο ερώτημα «τι θα ψηφίζατε εάν είχαμε εκλογές αύριο» η ΝΔ συγκέντρωσε το 39,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ το 19,5%, το ΚΙΝΑΛ 6,5%, το ΚΚΕ 5,3%, η Ελληνική Λύση το 3,3% και 2,5% το ΜέΡΑ 25.

prothesimarc
Εικόνα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA

Στην αξιολόγηση της κυβέρνησης το 31,8% την κρίνει θετικά και το 29,9% μάλλον θετικά, ενώ το 23,1% θετικά και το 13,4% μάλλον αρνητικά. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι θετικά αξιλολογεί την κυβέρνηση και ένας στους τρεις ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ (35,3%).

Σε ό,τι αφορά τα ελληνοτουρκικά, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων προκρίνει την επιμονή στο διάλογο (54,2%) έναντι 39,7% που θεωρεί ότι η χώρα μας πρέπει να τηρήσει πιο σκληρή στάση έναντι της γείτονος. Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι το διάλογο προκρίνει η πλειοψηφία ανεξαρτήτως κομματικής ταυτότητας, τουλάχιστον μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ (55,9%) και του ΣΥΡΙΖΑ (58,2%).

Τα μέτρα για τον κορονοϊό

Αξιολογώντας τα μέτρα για την πανδημία του κορονοϊού, το 39,2% πιστεύει ότι είναι «αυτά που πρέπει» αλλά το 35,6% θεωρεί ότι «πρέπει να γίνουν αυστηρότερα». Μόνο το 19% τα θεωρεί υπερβολικά αυστηρά.

Το μήνυμα για τη χρήση της μάσκας έχει όπως φαίνεται περάσει στην πλειοψηφία, καθώς το 67,2% συμφωνεί με τη χρήση της παντού και το 7,7% μάλλον συμφωνεί. Αντιθέτως, διαφωνεί το 19,8% και μάλλον διαφωνεί το 3,8%.

Πιο επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι πολίτες έναντι του εμβολίου. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, υπάρχει διχογνωμία για τη χρήση του, καθώς το 32% δηλώνει κατηγορηματικά «ναι» θα το κάνει και το 17% «μάλλον ναι». Αντιστοίχως, «όχι» απαντά το 30,2% και «μάλλον όχι» το 10,8%.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Γιώργος Καραμέρος παραιτήθηκε από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και από κάθε κομματική ιδιότητα – Στήριξη στην ΕΛΑΣ του Αλέξη Τσίπρα
«Από την αρχή υποστήριξα πως η πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα και στη συνέχεια η συγκρότηση της ΕΛ.Α.Σ δημιουργούν προοπτική για την Ελλάδα. Αυτή η στήριξη παραμένει και μάλιστα ενισχυμένη ως πολιτική εκτίμηση», ανέφερε
Γιώργος Καραμέρος 8
Σε «συναγερμό» το Μαξίμου μετά τη φάρσα των Ρώσων στον Θάνο Ντόκο - Η απάντηση στην αντιπολίτευση που θέλει την παραίτησή του
Ο γγ της Εθνικής Ασφάλειας ενημέρωσε αναλυτικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το συμβάν, ο οποίος, σύμφωνα με τον Θάνο Ντόκο, προβληματίστηκε ιδιαίτερα, και αποφασίστηκε να ληφθούν επιπλέον μέτρα για να θωρακιστούν καλύτερα οι επικοινωνίες
Ο Θάνος Ντόκος 5
«Ακολουθήσαμε τα πρωτόκολλα» υποστηρίζει ο Ντόκος, τι απαντούν οι Ρώσοι φαρσέρ και τα σφοδρά «πυρά» της αντιπολίτευσης
Το Μαξίμου μιλά για υβριδική επίθεση, οι Vovan & Lexus αμφισβητούν την εκδοχή της κυβέρνησης και η αντιπολίτευση κλιμακώνει την πίεση για παραίτηση του γενικού γραμματέα Εθνικής Ασφάλειας
Θάνος Ντόκος
99