Πολιτική

Δημοσκόπηση Marc: Στις 8 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Η ακρίβεια το μεγαλύτερο πρόβλημα των πολιτών

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 8 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Marc που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Συγκεκριμένα η ΝΔ έχει ποσοστό 32% και ακολουθεί το ΣΥΡΙΖΑ με 24%, το ΠΑΣΟΚ με 11,3%, το ΚΚΕ με 5,6%, η Ελληνική Λύση με 4,1%, το ΜεΡΑ25 με 3% ενώ το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη έχει ποσοστό 2,3%.

Στη συνολική αξιολόγηση της κυβέρνησης το 47% την βλέπει θετικά ή μάλλον θετικά έναντι του 51% του την αξιολογεί αρνητικά ή μάλλον αρνητικά.

Στην αξιολόγηση του πρωθυπουργού το 48% τον βλέπει θετικά ή μάλλον θετικά έναντι του 50,6% που τον βλέπει αρνητικά ή μάλλον αρνητικά.

Αναφορικά με την αξιολόγηση της αντιπολιτευτικής τακτική του ΣΥΡΙΖΑ το 69% το βλέπει αρνητικά ή μάλλον αρνητικά ενώ το 26,8% θετικά ή μάλλον θετικά.

Στην δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 47,8% έναντι 34,3% του Νίκου Ανδρουλάκη και 33,7% του Αλέξη Τσίπρα. Ακολουθούν ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 28,7%, ο Γιάνης Βαρουφάκης με 22,9% και ο Κυριάκος Βελόπουλος με 18,4%.

a b

Στη σύγκριση ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη για μια σειρά από βασικά προβλήματα ο πρωθυπουργός προηγείται σε όλες τις κατηγορίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

aSOSTO b

Στο ερώτημα της δημοσκόπηση της Marc για τη μεγαλύτερη ανησυχία των πολιτών το 83% αναφέρει την ακρίβεια, τις ανατιμήσεις και τον δύσκολο χειμώνα, το 43,4% τα εθνικά θέματα και τα ελληνοτουρκικά, το 39,4% η εγκληματικότητα και η βία, το 24,9% ο πόλεμος στην Ουκρανία, το 16,1% οι τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, το 14,3% το μεταναστευτικό, το 11% φυσικές καταστροφές, η πανδημία με 10,8% και η υπόθεση Πάτση με 7,5%.

a b

Στο ερώτημα ποια φράση είναι αυτή που ταιριάζει περισσότερο στην κυβέρνηση το 34,6% λέει πως θα μπορούσε να κάνει πολύ περισσότερα, το 25,6% πως κάνει ο,τι μπορεί, το 22,8% πως είναι επικίνδυνη κυβέρνηση και το 15,6% πως κινείται σε λάθος κατεύθυνση.

Στην ερώτηση της δημοσκόπησης της Marc για το αν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση το 44,2% λέει πως τα πράγματα θα ήταν χειρότερα, το 29,4% περίπου τα ίδια, το 22% καλύτερα και το 4,4% δεν απαντώ.

Όσο για το τι κυβέρνηση προτιμούν οι πολίτες το 31,3% λέει αυτοδύναμη ΝΔ, το 21,1% κυβέρνηση με κορμό ΣΥΡΙΖΑ, το 17,3% κυβέρνηση με κορμό ΝΔ και το 14,8% αυτοδύναμο ΣΥΡΙΖΑ. Συνολικά με κυβέρνηση με βασικό κορμό τη Νέα Δημοκρατία την επιθυμεί το 48,6% και με τον ΣΥΡΙΖΑ το 35,9%.

Η ΝΔ προηγείται και στο ερώτημα για το αν οι πολίτες επιθυμούν μια αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ ή μια κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΜεΡΑ 25 καθώς η αυτοδύναμη ΝΔ συγκεντρώνει το 47,1% έναντι του 43,6% μιας κυβέρνησης τριπλής συνεργασίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το επίδομα των 150 ευρώ για κάθε παιδί, η επιδότηση diesel και η αναφορά στις έρευνες για υδρογονάνθρακες
«Η Ελλάδα αντιμετωπίζεται πλέον ως μια χώρα με σοβαρές ενεργειακές προοπτικές. Δεν προδικάζει φυσικά κανένα αποτέλεσμα. Δείχνει όμως ότι το διεθνές ενδιαφέρον όχι μόνο παραμένει ισχυρό, αλλά διευρύνεται»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο 24
H Κίμπερλι Γκιλφόιλ με εκπροσώπους των ONEX και Hanwha Ocean για την επένδυση «μαμούθ» 1,35 δισ. ευρώ 
«Οι ΗΠΑ είναι υπερήφανες που στέκονται στο πλευρό της Ελλάδας και της Κορέας για να χτίσουν μαζί ένα πιο ασφαλές και ευημερούμενο μέλλον» τονίζει η Αμερικανίδα πρέσβης στην Αθήνα
Κίμπερλι Γκιλφόιλ
Εμφύλιος στη Νέα Αριστερά για τα μάτια του Τσίπρα: Όσοι πάρουν την απόφαση να μας διασπάσουν θα κριθούν αυστηρά
«Η απόφαση δεν έρχεται ως αποτέλεσμα επιφοίτησης του Αγίου Πνεύματος αλλά συμπίπτει χρονικά με την ανακοίνωση και τη δημιουργία της ΕΛΑΣ» σημειώνουν κύκλοι της Πατησίων
Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Αριστεράς και προεδρεύων του κόμματος Γαβριήλ Σακελλαρίδης 40
Νίκος Μαραντζίδης: «Από σκαιός αντικομμουνιστής αναβαθμίστηκα σε Τζέιμς Μποντ» – Η απάντηση στο δημοσίευμα ότι είναι πράκτορας των Βρετανών
Το δημοσίευμα κάνει λόγο για αποκάλυψη των Anonymous σχετικά με τη συνεργασία του Νίκου Μαραντζίδη με ΜΚΟ αντιρωσικής προπαγάνδας που χρηματοδοτούνταν από το Φόρεϊν Όφις
Ο καθηγητής Νίκος Μαραντζίδης