Κυριακή, 28 Απρ.
23oC Αθήνα

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Η ΝΔ προηγείται με 16 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ – Χαμηλή η δημοφιλία Κασσελάκη – «Καίει» η ακρίβεια

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Η ΝΔ προηγείται με 16 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ – Χαμηλή η δημοφιλία Κασσελάκη – «Καίει» η ακρίβεια

Μια πρώτη αποτύπωση του πολιτικού κλίματος μετά και την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη αποτυπώνεται στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis υπαρχει δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση όμως αυτή δεν δείχνει να την καρπώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς η διαφορά ανάμεσα στα δυο κόμματα παραμένει μεγάλη.

Συγκεκριμένα στην εκτίμηση ψήφου τα ποσοστά των κομμάτων είναι τα ακόλουθα:

ΝΔ 36,4
ΣΥΡΙΖΑ 16,8
ΠΑΣΟΚ 12,5
ΚΚΕ 9,5
Σπαρτιάτες 3,9
Ελληνική λύση 7,5
ΝΙΚΗ 4,4
Πλεύση 3,1

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία έχει ένα προβάδισμα 16 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ ενώ το ΠΑΣΟΚ παραμένει τρίτο κόμμα.

ΝΔ 29,7
ΣΥΡΙΖΑ 13,7
ΠΑΣΟΚ 10,2
ΚΚΕ 7,7
Σπαρτιάτες 3,1
Ελληνική λύση 6,1
ΝΙΚΗ 3,6
Πλεύση 2,6

Καταλληλότερος πρωθυπουργός αναδεικνύεται και πάλι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης ακολουθεί με ένα ποσοστό μόλις 7%.

Όσο για τη δημοφιλία του ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ έχει μόλις 31% θετικές γνώμες ενώ οι αρνητικές φτάνουν το 54%.


Αναφορικά με το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες η ακρίβεια παραμένει το σημαντικότερο με ποσοστό 36%. Η οικονομία ακολουθεί με 23% ενώ τους πολιτικούς και το πολιτικό σύστημα αναφέρει το 5%.

Η αλλαγή κλίματος αποτυπώνεται και στην ερώτηση για το εάν τα πράγματα πηγαίνουν προς τη σωστή ή τη λάθος κατεύθυνση. Ενώ τον Ιούνιο το 49% υποστήριζε ότι τα πράγματα πάνε προς τη λάθος κατεύθυνση και το 44% προς τη σωστή, τώρα οι απαισιόδοξοι αγγίζουν το 62% και οι αισιόδοξοι μόλις το 32%.

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις