Πολιτική

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Οι 4 καλύτερες και οι 4 χειρότερες επιδόσεις της κυβέρνησης – Υπέρ των αγροτών το 82%

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τις χειρότερες «επιδόσεις» της κυβέρνησης (με βάση τη γνώμη των πολιτών) και τις απόψεις της κοινωνίας για μια σειρά ζητήματα καταγράφει η δημοσκόπηση της Metron Analysis για το θέμα.

Στην δημοσκόπηση της Metron Analysis οι πολίτες αναφέρουν πως είναι δυσαρεστημένοι από τις επιδόσεις της κυβέρνησης σε τομείς όπως ο πληθωρισμός, η εγκληματικότητα, η παιδεία. Σταθερά ως πρώτο τους πρόβλημα βάζουν την ακρίβεια.

Ως προς τη συνολική αποτίμηση της κατάστασης της χώρας, το 60% απαντά πως τα πράγματα πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση. Μόλις το 34% θεωρεί πως η χώρα είναι σε καλή πορεία.  

Επίσης η κυβέρνηση δέχεται τα πυρά της κοινής γνώμης για τις επιδόσεις της στην αντιμετώπιση συγκεκριμένων προβλημάτων της διαφθοράς, των φυσικών καταστροφών, του πληθωρισμού και της εγκληματικότητας, δηλαδή τα προβλήματα γύρω από τα οποία καταγράφεται μια ιδιαίτερα έντονη κοινωνική δυσαρέσκεια.

Αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει 73% αρνητικές γνώμες στο θέμα της εγκληματικότητας, 72% στο θέμα του πληθωρισμού, και 70% στο θέμα των φυσικών καταστροφών και της διαφθοράς.

akrivia

epidoseis

 

Εντυπωσιακά είναι τα ποσοστά στήριξης στους αγρότες. Το 82% εκφράζει τη στήριξή του στα αιτήματα των αγροτών ενώ το 62% συμφωνεί και με τις μορφές των κινητοποιήσεών τους.

agrotes

Ωστόσο στο θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών δεν υπάρχουν τα ίδια ποσοστά. Το 60% τάσσεται υπέρ, όμως στο θέμα της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια το 66% είναι κατά. 

Σε ό,τι αφορά τα μη κρατικά πανεπιστήμια, μια πρώτη ματιά δείχνει «διχασμό», αφού υπέρ είναι το 51%.

Ωστόσο η ανάλυση έχει ενδιαφέρον. Η ηλικιακή κατηγορία 17-27, που αφορά δηλαδή κυρίως το νομοσχέδιο, τάσσεται κατά κατά 59%. 

Ειδικά δε οι φοιτητές, τάσσονται κατά σε ποσοστό 68%. Οι κοινωνικές ομάδες που είναι υπέρ, είναι αυτές των συυνταξιούχων, ελεύθερων επαγγελματιών και εργοδοτών.

Ιδιαίτερη σημασία έχει ότι η κυβέρνηση παίρνει ιδιαίτερα αρνητική βαθμολογία και σε ένα ζήτημα που το θεωρεί «αιχμή» των μεταρρυθμίσεών της, αυτό της παιδείας, καθώς το 65% των πολιτών έχει αρνητική γνώμη για τις επιδόσεις της κυβέρνησης στον χώρο της παιδείας.

panepistimia xorospaideias

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυβερνητικές πηγές για Αλέξη Τσίπρα: Άλλα είπε στην ομιλία, άλλα έστειλαν γραπτώς
«Το μόνο σίγουρο είναι πως κάποια πράγματα δεν θα αλλάξουν ποτέ, μεταξύ των οποίων και η έμφυτη τάση του κυρίου Τσίπρα να πολιτεύεται προσπαθώντας να εξαπατήσει τους πολίτες», σημειώνουν οι κυβερνητικές πηγές
Το Μέγαρο Μαξίμου
Ο Νυφούδης της ΕΛ.Α.Σ. βρήκε την περιουσία του 1% των υπερπλούσιων Ελλήνων στην «Παγκόσμια Βάση Δεδομένων» – Ανέρχεται στα 200 δισ. ευρώ
Όταν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ είπαν ότι δεν γνωρίζουν τη συγκεκριμένη βάση δεδομένων, ο Νίκος Νυφούδης απάντησε ότι και ο ίδιος «αν και είμαι οικονομολόγος», διαβάζει και ενημερώνεται σχετικά τις τελευταίες ημέρες - Ο διάλογος
Νίκος Νυφούδης
37
Σοφία Βούλτεψη: «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι κλινική περίπτωση, υπάρχει μία ασθένεια μετά τον Μινχάουζεν που λέγεται ψευδοπάθεια»
Η Σοφία Βούλτεψη υποστήριξε πως ο Αλέξης Τσίπρας «σερβίρει» για ακόμη μία φορά ψέματα στον λαό, υποσχόμενος μέτρα τα οποία δεν μπορεί να θέσει σε εφαρμογή
Σοφία Βούλτεψη
11
ΠΑΣΟΚ: Από τις στιγμές νοσταλγίας στην ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στο Ηράκλειο έως το μεγάλο στοίχημα για ΔΕΘ και εκλογές
Ο πρόεδρος του κόμματος αφού ακούσει τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού και αποκωδικοποιήσει όσα θα πει και στη συνέντευξη Τύπου της Κυριακής, θα φύγει για τη Θεσσαλονίκη, μαζί με κλιμάκια του ΠΑΣΟΚ που θα γυρίσουν ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα
Νίκος Ανδρουλάκης
Με μέτρα έκπληξη ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ για ελεύθερους επαγγελματίες, νέες οικογένειες και στεγαστικό - Ποιοι θα δουν αυξήσεις
Μέχρι το «παρά πέντε», ο Κυριάκος Μητσοτάκης με στενούς συνεργάτες του, έσβηναν και έγραφαν στον κατάλογο των παροχών που θα ανακοινώσει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης
Κυριάκος Μητσοτάκης 167