Πολιτική

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Οι 4 καλύτερες και οι 4 χειρότερες επιδόσεις της κυβέρνησης – Υπέρ των αγροτών το 82%

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τις χειρότερες «επιδόσεις» της κυβέρνησης (με βάση τη γνώμη των πολιτών) και τις απόψεις της κοινωνίας για μια σειρά ζητήματα καταγράφει η δημοσκόπηση της Metron Analysis για το θέμα.

Στην δημοσκόπηση της Metron Analysis οι πολίτες αναφέρουν πως είναι δυσαρεστημένοι από τις επιδόσεις της κυβέρνησης σε τομείς όπως ο πληθωρισμός, η εγκληματικότητα, η παιδεία. Σταθερά ως πρώτο τους πρόβλημα βάζουν την ακρίβεια.

Ως προς τη συνολική αποτίμηση της κατάστασης της χώρας, το 60% απαντά πως τα πράγματα πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση. Μόλις το 34% θεωρεί πως η χώρα είναι σε καλή πορεία.  

Επίσης η κυβέρνηση δέχεται τα πυρά της κοινής γνώμης για τις επιδόσεις της στην αντιμετώπιση συγκεκριμένων προβλημάτων της διαφθοράς, των φυσικών καταστροφών, του πληθωρισμού και της εγκληματικότητας, δηλαδή τα προβλήματα γύρω από τα οποία καταγράφεται μια ιδιαίτερα έντονη κοινωνική δυσαρέσκεια.

Αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει 73% αρνητικές γνώμες στο θέμα της εγκληματικότητας, 72% στο θέμα του πληθωρισμού, και 70% στο θέμα των φυσικών καταστροφών και της διαφθοράς.

akrivia

epidoseis

 

Εντυπωσιακά είναι τα ποσοστά στήριξης στους αγρότες. Το 82% εκφράζει τη στήριξή του στα αιτήματα των αγροτών ενώ το 62% συμφωνεί και με τις μορφές των κινητοποιήσεών τους.

agrotes

Ωστόσο στο θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών δεν υπάρχουν τα ίδια ποσοστά. Το 60% τάσσεται υπέρ, όμως στο θέμα της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια το 66% είναι κατά. 

Σε ό,τι αφορά τα μη κρατικά πανεπιστήμια, μια πρώτη ματιά δείχνει «διχασμό», αφού υπέρ είναι το 51%.

Ωστόσο η ανάλυση έχει ενδιαφέρον. Η ηλικιακή κατηγορία 17-27, που αφορά δηλαδή κυρίως το νομοσχέδιο, τάσσεται κατά κατά 59%. 

Ειδικά δε οι φοιτητές, τάσσονται κατά σε ποσοστό 68%. Οι κοινωνικές ομάδες που είναι υπέρ, είναι αυτές των συυνταξιούχων, ελεύθερων επαγγελματιών και εργοδοτών.

Ιδιαίτερη σημασία έχει ότι η κυβέρνηση παίρνει ιδιαίτερα αρνητική βαθμολογία και σε ένα ζήτημα που το θεωρεί «αιχμή» των μεταρρυθμίσεών της, αυτό της παιδείας, καθώς το 65% των πολιτών έχει αρνητική γνώμη για τις επιδόσεις της κυβέρνησης στον χώρο της παιδείας.

panepistimia xorospaideias

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Αυγερινός τρολάρει την Καρυστιανού ενώ συνεχίζονται οι αποχωρήσεις από την «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»: Από την «υφαρπαγή» στην… «απαγωγή» της ηγεσίας
Το Πολιτικό Συμβούλιο του κινήματος καταγγέλλει «εσωτερική άλωση», ο γνωστός δημοσιογράφος και πρώην συνεργάτης της απαντά με σαρκαστικό βίντεο, ενώ η Κατερίνα Μουτσάτσου, η Μαρία Ιωαννίδου και ο Τάκης Κοτσόργιος ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από το κόμμα
Μαρία Καρυστιανού και Θανάσης Αυγερινός
14
Στους πυροσβέστες στα Βίλια ο Στέφανος Κασσελάκης: «Τώρα είναι η ώρα και της βοήθειας και των ευθυνών»
Ο πρόεδρος των Δημοκρατών επισκέφθηκε τις πυρόπληκτες περιοχές, παρέδωσε είδη πρώτης ανάγκης στους πυροσβέστες και άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση των πυρκαγιών
Κασσελάκης, πυροσβέστες, Βίλλια
Νίκος Ανδρουλάκης από τη Βοιωτία: «Να σταματήσουμε να κλαίμε πάνω από τα καμένα»
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισκέφθηκε τις πυρόπληκτες περιοχές, κάλεσε την κυβέρνηση να επιταχύνει τις αποζημιώσεις και έθεσε ερωτήματα για τον εναέριο συντονισμό στη σύγκρουση των πυροσβεστικών ελικοπτέρων στην Ψάθα
Ανδρουλάκης, Βοιωτία
Μεταναστευτικό: Στο τραπέζι της ΕΕ η πρόταση Μητσοτάκη για ευρωπαϊκό μηχανισμό αναστολής ασύλου εν μέσω της κρίσης στη Θέουτα
Ο Θάνος Πλεύρης παρουσίασε στο Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών την ελληνική πρόταση για έκτακτη αναστολή του ασύλου σε περιπτώσεις εργαλειοποίησης μαζικών μεταναστευτικών ροών, με φόντο τις εξελίξεις στη Θέουτα
Μετανάστες, Κρήτη