Πολιτική

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Οι 4 καλύτερες και οι 4 χειρότερες επιδόσεις της κυβέρνησης – Υπέρ των αγροτών το 82%

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τις χειρότερες «επιδόσεις» της κυβέρνησης (με βάση τη γνώμη των πολιτών) και τις απόψεις της κοινωνίας για μια σειρά ζητήματα καταγράφει η δημοσκόπηση της Metron Analysis για το θέμα.

Στην δημοσκόπηση της Metron Analysis οι πολίτες αναφέρουν πως είναι δυσαρεστημένοι από τις επιδόσεις της κυβέρνησης σε τομείς όπως ο πληθωρισμός, η εγκληματικότητα, η παιδεία. Σταθερά ως πρώτο τους πρόβλημα βάζουν την ακρίβεια.

Ως προς τη συνολική αποτίμηση της κατάστασης της χώρας, το 60% απαντά πως τα πράγματα πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση. Μόλις το 34% θεωρεί πως η χώρα είναι σε καλή πορεία.  

Επίσης η κυβέρνηση δέχεται τα πυρά της κοινής γνώμης για τις επιδόσεις της στην αντιμετώπιση συγκεκριμένων προβλημάτων της διαφθοράς, των φυσικών καταστροφών, του πληθωρισμού και της εγκληματικότητας, δηλαδή τα προβλήματα γύρω από τα οποία καταγράφεται μια ιδιαίτερα έντονη κοινωνική δυσαρέσκεια.

Αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει 73% αρνητικές γνώμες στο θέμα της εγκληματικότητας, 72% στο θέμα του πληθωρισμού, και 70% στο θέμα των φυσικών καταστροφών και της διαφθοράς.

akrivia

epidoseis

 

Εντυπωσιακά είναι τα ποσοστά στήριξης στους αγρότες. Το 82% εκφράζει τη στήριξή του στα αιτήματα των αγροτών ενώ το 62% συμφωνεί και με τις μορφές των κινητοποιήσεών τους.

agrotes

Ωστόσο στο θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών δεν υπάρχουν τα ίδια ποσοστά. Το 60% τάσσεται υπέρ, όμως στο θέμα της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια το 66% είναι κατά. 

Σε ό,τι αφορά τα μη κρατικά πανεπιστήμια, μια πρώτη ματιά δείχνει «διχασμό», αφού υπέρ είναι το 51%.

Ωστόσο η ανάλυση έχει ενδιαφέρον. Η ηλικιακή κατηγορία 17-27, που αφορά δηλαδή κυρίως το νομοσχέδιο, τάσσεται κατά κατά 59%. 

Ειδικά δε οι φοιτητές, τάσσονται κατά σε ποσοστό 68%. Οι κοινωνικές ομάδες που είναι υπέρ, είναι αυτές των συυνταξιούχων, ελεύθερων επαγγελματιών και εργοδοτών.

Ιδιαίτερη σημασία έχει ότι η κυβέρνηση παίρνει ιδιαίτερα αρνητική βαθμολογία και σε ένα ζήτημα που το θεωρεί «αιχμή» των μεταρρυθμίσεών της, αυτό της παιδείας, καθώς το 65% των πολιτών έχει αρνητική γνώμη για τις επιδόσεις της κυβέρνησης στον χώρο της παιδείας.

panepistimia xorospaideias

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άγριος καυγάς Γεωργιάδη – Κωνσταντοπούλου: «Δεν έχετε καμία ενσυναίσθηση για τα Τέμπη και καμία για τη νεκρή μητέρα»
Στο φόντο της σύγκρουσης, η αντιπαράθεση Γεωργιάδη - Μάντζου για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά των νοσηλευτών, με τον υπουργό να κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ για «σόου και λαϊκισμό»
Γεωργιάδης και Κωνσταντοπούλου 5
Σφοδρή σύγκρουση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για τις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη: «Πολιτικά όρνεα που αξιοποιούν μια εγκληματική ενέργεια»
ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και Πλεύση Ελευθερίας απορρίπτουν το κυβερνητικό αφήγημα και μιλούν για απόπειρα πολιτικής εκμετάλλευσης της τραγωδίας
Τρεις ύποπτοι εμπρησμοί αυτοκινήτων στη Θεσσαλονίκη  με διαφορά λίγης ώρας σε πολιτικούς της ΝΔ – 5 άτομα στο νοσοκομείο
Συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στο Ιπποκράτειο στη μνήμη της Βάγιας Νέστορα – Κυρανάκης: «Δεν θα ησυχάσουμε μέχρι να συλληφθούν οι τρομοκράτες»
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κηδεία της μητέρας της «γαλάζιας» πολιτεύτριας αναμένεται να τελεστεί την επόμενη εβδομάδα στην Κοζάνη
Συγκέντρωση ΝΔ για Βάγια Νέστορα
26
Η Καρυστιανού μετά τα «καρφιά» Μαρινάκη καταδίκασε τις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη με αιχμές για τα Τέμπη
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την «Ελπίδα για την Δημοκρατία» για τον θάνατο της Βάγιας Νέστορα, με το κόμμα να συνδέει την υπόθεση με το αίτημα για ασφάλεια και δικαιοσύνη «που τόσο κατάφωρα στερούμαστε»
Μαρία Καρυστιανού
Ανδρουλάκης για το καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου μετά τις συναντήσεις με Γεραπετρίτη και Δένδια: «Δεν φτάνει το Μαξίμου να σηκώνει τηλέφωνα στις 3 το πρωί»
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητά καθαρές απαντήσεις για το έργο και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αποφεύγει να μιλήσει με σαφήνεια στον ελληνικό λαό
Γεραπετρίτης και Ανδρουλάκης