Πολιτική

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στο 30,5% η ΝΔ – Δεύτερο το ΠΑΣΟΚ, τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Συνεχίζονται οι απώλειες για τον ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που το ΠΑΣΟΚ παραμένει δεύτερο πίσω από τη Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενήργησε η Metron Analysis για το MEGA σε πανελλαδικό δείγμα 1.303 ατόμων το διάστημα 22 με 28 Νοεμβρίου 2023. 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Metron Analysis, συγκριτικά με τον Οκτώβριο, ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει επιπλέον 1,8% και φθάνει το 10,2% στην πρόθεση ψήφου. Το ΠΑΣΟΚ κερδίζει 1,6% συγκριτικά με τον Οκτώβριο και φθάνει στο 12,2% και καταγράφεται ως δεύτερη δύναμη δημοσκοπικά. Κέρδη 0,5% καταγράφει και η ΝΔ αγγίζοντας το 30,5%.

prothesi metron

Διαπιστώνεται ότι 4 στους 10 κεντροαριστερούς πιστεύουν πως θα δυναμώσει το ΠΑΣΟΚ.

antipoliteusi metron

 

Οι διαρροές του ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση οι μισοί ψηφοφόροι (51%) του ΣΥΡΙΖΑ των εκλογών του Ιουνίου παραμένουν συσπειρωμένοι στο κόμμα. Οι μεγαλύτερες μετακινήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφονται προς το ΚΚΕ και λιγότερο προς το ΠΑΣΟΚ.

metak metron

Την υψηλότερη συσπείρωση καταγράφει η ΝΔ, άνω του 80%.

ns s 

Υψηλή συσπείρωση καταγράφει και το ΠΑΣΟΚ.

pasok s

 

Η αξιολόγηση Μητσοτάκη – Κασσελάκη

Θετική γνώμη για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον τρόπο που ασκεί τα καθήκοντα του έχει το 45%, ενώ για τον Στέφανο Κασσελάκη μόλις το 16%, με τις αρνητικές γνώμες να φθάνουν το 50% και το 73% αντίστοιχα.

axiologisi metron

 

Η ακρίβεια παραμένει πρώτο πρόβλημα

Παρά τις πολιτικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης για μειωμένη τιμή σε χίλια και πλέον προϊόντα και τα πρόστιμα για αισχροκέρδεια η ακρίβεια παραμένει το κυρίαρχο πρόβλημα για τους πολίτες καθώς δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις συνεχείς αυξήσεις στις τιμές. Μάλιστα, τα ποσοστά αυξήθηκαν από τον περασμένο μήνα κατά 6 μονάδες και η ακρίβεια ως πρόβλημα φθάνει το 44%.

akriveia metron

 

Οι κυβερνητικές αστοχίες στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, η εγκληματικότητα, ο πληθωρισμός και η διαφθορά είναι οι τομείς που η κυβέρνηση καταγράφει τις χειρότερες επιδόσεις της. Αντιθέτως, οι υψηλότερες επιδόσεις είναι στον τουρισμό, τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους, στην άμυνα και την εξωτερική πολιτική.

prob

Οι κυβερνητικές αστοχίες στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, η εγκληματικότητα, ο πληθωρισμός και η διαφθορά είναι οι τομείς που η κυβέρνηση καταγράφει τις χειρότερες επιδόσεις της. Αντιθέτως, οι υψηλότερες επιδόσεις είναι στον τουρισμό, τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους, στην άμυνα και την εξωτερική πολιτική.

epidoseis

Δείτε όλη τη δημοσκόπηση

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ηλίας Κασιδιάρης: «Yπάρχουν επαφές με τη Νίκη, απευθύνεται και σε ψηφοφόρους της Λατινοπούλου και του Βελόπουλου» λέει η δικηγόρος του
Επαφές με το κόμμα της Νίκης, προκειμένου να είναι υποψήφιος στις εκλογές, έχει ο Ηλίας Κασιδιάρης, που αποφυλακίζεται σήμερα Τρίτη...
Ηλίας Κασιδιάρης
ΠΑΣΟΚ: Άνοιξε η μεταγραφική περίοδος μετά τη ΔΕΘ – Προ των πυλών ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης, ακολουθεί ο Ευάγγελος Αποστολάκης
Θέμα χρόνου θεωρείται η ένταξη στο ΠΑΣΟΚ των Αλέξανδρου Αυλωνίτη και Ευάγγελου Αυλωνίτη ενώ πολλές πιθανότητες συγκεντρώνουν οι επιστροφές των Νίνας Κασιμάτη και Θεοδώρας Τζάκρη
Ράνια Θρασκιά, Αλέξανδρος Αποστολάκης, Ευάγγελος Αποστολάκης και Πέτρος Παππάς στη Βουλή
Θάνος Πλεύρης: Γνώριζα τον γιατρό του Γιώργου Μαζωνάκη από την περιπέτεια με την υγεία μου το 2016
Ο Θάνος Πλεύρης αποκάλυψε ακόμη ότι, όταν πληροφορήθηκε τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη, επιχείρησε να επικοινωνήσει με τον γιατρό, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να τον βρει
Θάνος Πλεύρης