Πολιτική

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στο 32% η ΝΔ στις ευρωεκλογές, 16,5 μονάδες μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Αέρα» διψήφιας διαφοράς στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει, δύο ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές της Κυριακής (9.6.24), η δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega το βράδυ της Παρασκευής (7.6.24).

Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση της Metron Analysis, στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 13,7 μονάδες, ενώ στην εκτίμηση ψήφου το προβάδισμά της ανέρχεται στις 16,5 μονάδες.

Αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 26,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 12,6%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 9,4%, το ΚΚΕ 5,6%, η Ελληνική Λύση 6,9%, η Νίκη 3,5%, η Πλεύση Ελευθερίας 3,9%, το ΜέΡΑ25 2,7%, η Νέα Αριστερά 2,5%, η Φωνή Λογικής 2,4%, οι Δημοκράτες 1%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος στο 11,3%.

Στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ λαμβάνει 32%, ο ΣΥΡΙΖΑ 15,5%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 12%, το ΚΚΕ 7,5%, η Ελληνική Λύση 8,5%, η Νίκη 4,5%, η Πλεύση Ελευθερίας 4,5%, το ΜέΡΑ25 3%, η Νέα Αριστερά 3%, η Φωνή Λογικής 3%, ο Κόσμος 1%, οι Δημοκράτες 1,5%, ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%.

dimoskopisiprothesimetron

dimoskopisiprothesimetron

Η ΝΔ αναμένεται να λάβει ποσοστό από το 29,7% έως 34,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ από 13,7% έως 17,3%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ από 10,4% έως 13,6%, το ΚΚΕ από 6,2% έως 8,8%, η Ελληνική Λύση από 7,15 έως 9,9%, η Νίκη από 3,5% έως 5,5%, η Πλεύση Ελευθερίας από 3,5% έως 5,5%, το ΜέΡΑ25 από 2,2% έως 3,8%, η Νέα Αριστερά από 2,2% έως 3,8%, η Φωνή Λογικής από 2,2% έως 3,8%, ο Κόσμος 0,5% έως 1,5%, οι Δημοκράτες από 0,9% έως 2,1% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ από 0,5% έως 1,5%.

dimoskopisimetron

Η ΝΔ αναμένεται να λάβει 7-8 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 3-4 έδρες, το ΠΑΣΟΚ 3 έδρες, το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση από 2 έδρες.

dimoskopisianapofasistoi

Όσον αφορά στην κομματική προέλευση, το 14% προέρχεται από τη ΝΔ, το 4% από τον ΣΥΡΙΖΑ και το 3% από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Το 69% των πολιτών δηλώνει ότι ενδιαφέρεται αρκετά έως πολύ για τις ευρωεκλογές, ποσοστό που τον Μάιο του 2019 (στις προηγούμενες ευρωεκλογές) ήταν στο 72%.

Το 68% λέει ότι «σίγουρα ναι» θα ψηφίσει στις ευρωεκλογές, ενώ το 18% «μάλλον ναι».

dimoskopisimetron

Όσον αφορά την αξιολόγηση της κυβέρνησης στους αναποφάσιστους, το 29% έχει θετική άποψη, το 63% αρνητική και το 7% ούτε θετική ούτε αρνητική.

Για την αξιολόγηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στους αναποφάσιστους, το 15% έχει θετική άποψη, το 77% αρνητική και το 6% ούτε θετική ούτε αρνητική.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης: «Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα συνεργασίας με Σαμαρά – Στόχος η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας»
Η Νέα Δημοκρατία έχει ως στόχο την αυτοδυναμία και χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη επιλογή τη μόνη «καθαρή πρόταση διακυβέρνησης» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο Παύλος Μαρινάκης
Ένταση ανάμεσα σε Κωνσταντίνο Κυρανάκη και Κατερίνα Παπακωστοπούλου: «Εάν σας αρέσει να προσβάλλετε γυναίκα, δεν έχω πρόβλημα, θα σας ανταπαντήσω»
«Δεν θα συζητήσουμε δημόσια τον μισθό μου. Είναι προσωπικό δεδομένο, δεν σας αφορά», είπε η δημοσιογράφος στον βουλευ΄τ
Kατερίνα Παπακωστοπούλου και Κωνσταντίνος Κυρανάκης
5
Αύξηση της νόμιμης μετανάστευσης μετά τον νέο νόμο – Στις 64.095 οι εγκρίσεις μετακλήσεων το πρώτο οκτάμηνο
Σημαντική αύξηση στις εγκρίσεις μετακλήσεων εργαζομένων από τρίτες χώρες καταγράφεται το πρώτο οκτάμηνο του 2026 σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ (Πηγή: Αντώνης Νικολόπουλος)
Αμάλ Κλούνεϊ και Κωνσταντίνος Τασούλας συναντιώνται 12 χρόνια μετά – Ο καλός σκοπός για τον οποίο έρχεται στην Ελλάδα η σύζυγος του Τζορτζ Κλούνεϊ
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Αμάλ Κλούνεϊ επισκέπτεται την χώρα μας - Είχε αναλάβει συμβουλευτικό ρόλο για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα
Κλούνεϊ
Ο Μάρκο Ρούμπιο έρχεται Αθήνα στις αρχές Οκτωβρίου – Θα συναντηθεί με τον Γιώργο Γεραπετρίτη και πιθανόν και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μάρκο Ρούμπιο, θα επισκεφτεί τη χώρα μας, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του 6ου Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας - ΗΠΑ
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης και ο Μάρκο Ρούμπιο στην Ουάσινγκτον