Πολιτική

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στο 32% η ΝΔ στις ευρωεκλογές, 16,5 μονάδες μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Αέρα» διψήφιας διαφοράς στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει, δύο ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές της Κυριακής (9.6.24), η δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega το βράδυ της Παρασκευής (7.6.24).

Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση της Metron Analysis, στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 13,7 μονάδες, ενώ στην εκτίμηση ψήφου το προβάδισμά της ανέρχεται στις 16,5 μονάδες.

Αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 26,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 12,6%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 9,4%, το ΚΚΕ 5,6%, η Ελληνική Λύση 6,9%, η Νίκη 3,5%, η Πλεύση Ελευθερίας 3,9%, το ΜέΡΑ25 2,7%, η Νέα Αριστερά 2,5%, η Φωνή Λογικής 2,4%, οι Δημοκράτες 1%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος στο 11,3%.

Στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ λαμβάνει 32%, ο ΣΥΡΙΖΑ 15,5%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 12%, το ΚΚΕ 7,5%, η Ελληνική Λύση 8,5%, η Νίκη 4,5%, η Πλεύση Ελευθερίας 4,5%, το ΜέΡΑ25 3%, η Νέα Αριστερά 3%, η Φωνή Λογικής 3%, ο Κόσμος 1%, οι Δημοκράτες 1,5%, ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%.

dimoskopisiprothesimetron

dimoskopisiprothesimetron

Η ΝΔ αναμένεται να λάβει ποσοστό από το 29,7% έως 34,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ από 13,7% έως 17,3%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ από 10,4% έως 13,6%, το ΚΚΕ από 6,2% έως 8,8%, η Ελληνική Λύση από 7,15 έως 9,9%, η Νίκη από 3,5% έως 5,5%, η Πλεύση Ελευθερίας από 3,5% έως 5,5%, το ΜέΡΑ25 από 2,2% έως 3,8%, η Νέα Αριστερά από 2,2% έως 3,8%, η Φωνή Λογικής από 2,2% έως 3,8%, ο Κόσμος 0,5% έως 1,5%, οι Δημοκράτες από 0,9% έως 2,1% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ από 0,5% έως 1,5%.

dimoskopisimetron

Η ΝΔ αναμένεται να λάβει 7-8 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 3-4 έδρες, το ΠΑΣΟΚ 3 έδρες, το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση από 2 έδρες.

dimoskopisianapofasistoi

Όσον αφορά στην κομματική προέλευση, το 14% προέρχεται από τη ΝΔ, το 4% από τον ΣΥΡΙΖΑ και το 3% από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Το 69% των πολιτών δηλώνει ότι ενδιαφέρεται αρκετά έως πολύ για τις ευρωεκλογές, ποσοστό που τον Μάιο του 2019 (στις προηγούμενες ευρωεκλογές) ήταν στο 72%.

Το 68% λέει ότι «σίγουρα ναι» θα ψηφίσει στις ευρωεκλογές, ενώ το 18% «μάλλον ναι».

dimoskopisimetron

Όσον αφορά την αξιολόγηση της κυβέρνησης στους αναποφάσιστους, το 29% έχει θετική άποψη, το 63% αρνητική και το 7% ούτε θετική ούτε αρνητική.

Για την αξιολόγηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στους αναποφάσιστους, το 15% έχει θετική άποψη, το 77% αρνητική και το 6% ούτε θετική ούτε αρνητική.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Κανένας αιφνιδιασμός της Κοβέσι» - Η απάντηση του υπουργείου Δικαιοσύνης στην επιστολή διαμαρτυρίας για την τροπολογία για τα πολιτικά πρόσωπα
Η απάντηση του υπουργείου ήρθε μετά την επιστολή που έστειλε η Εισαγγελέας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταγγέλλοντας «σοβαρές αμφιβολίες» για τη συνεργασία των ελληνικών αρχών
Λάουρα Κοβέσι
Ειρήνη Αγαπηδάκη: Το «ευχαριστώ» σε γιατρούς και νοσηλεύτριες μετά την αδιαθεσία που αισθάνθηκε στη Βουλή – «Τίποτε σοβαρό, λίγη ξεκούραση»
«Ευγνώμων στις νοσηλεύτριες, τους γιατρούς που μας φροντίζουν. Σας ευχαριστώ από καρδιάς για τις αμέτρητες ευχές. Τίποτε σοβαρό, λίγη ξεκούραση και συνεχίζουμε τη δουλειά, για όσα οφείλουμε στους πολίτες»
Η Ειρήνη Αγαπηδάκη
Νέα ανάρτηση Τσίπρα για το κόμμα του με σύνθημα του Ανδρέα Παπανδρέου - «Στο ραντεβού με την Ιστορία, ας είμαστε όλοι εκεί»
«Στο ραντεβού με την ιστορία, ας είμαστε όλοι εκεί» γράφει ο Αλέξης Τσίπρας στην ανάρτησή του. Μια φράση που αγαπούσε να χρησιμοποιεί ο ιστορικός ηγέτης του ΠΑΣΟΚ
Αλέξης Τσίπρας 25
Μαρία Καρυστιανού: «Στελέχη του κινήματός μας είναι αποκλειστικά και μόνο πρόσωπα που θα δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα μας»
Σε διευκρινίσεις για τα στελέχη του προχώρησε το κόμμα της Μαρίας Καρυστιανού κάνοντας λόγο για «δημοσιεύματα, που επιχειρούν να διαστρεβλώσουν και να παρουσιάσουν θέσεις μεμονωμένων υποστηρικτών του Κινήματος ως θέσεις του ίδιου του Κινήματος»
Η Μαρία Καρυστιανού 10
Αλέξης Τσίπρας: Η εκδήλωση για το νέο κόμμα την Τρίτη στο Θησείο και ο οδικός χάρτης για την επόμενη ημέρα
Με την επίσημη ανακοίνωση του κόμματος την Τρίτη στο Θησείο ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για μια σειρά δημόσιες παρεμβάσεις, περιοδείες, εκδηλώσεις και δράσεις που θα κλιμακωθούν το επόμενο χρονικό διάστημα
O Αλέξης Τσίπρας 17
Επιστολή Κοβέσι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την τροπολογία Φλωρίδη: «Σοβαρές αμφιβολίες» για τη συνεργασία των ελληνικών αρχών
Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία καταγγέλλει αρνητικές επιπτώσεις στην ανεξαρτησία και τη λειτουργία της στην Ελλάδα - Στο στόχαστρο οι αλλαγές στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας
Λάουρα Κοβέσι και Γιώργος Φλωρίδης 18