Πολιτική

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Πρώτη η Νέα Δημοκρατία και δεύτερο το ΠΑΣΟΚ – Δυσοίωνο «βλέπουν» οι πολίτες το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ύστερα από πολλά χρόνια, το ΠΑΣΟΚ πέρασε στη δεύτερη θέση, αφήνοντας τρίτο τον ΣΥΡΙΖΑ, στη δημοσκόπηση που διενήργησε η Opinion Poll για το Action24, την ώρα που η Νέα Δημοκρατία παραμένει κυρίαρχη. 

Στην πρόθεση ψήφου, τα κόμματα συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά: Νέα Δημοκρατία 31,1%, ΣΥΡΙΖΑ 11,9%, ΠΑΣΟΚ 12,9%, ΚΚΕ 8,6%, Ελληνική Λύση 5,1%, Σπαρτιάτες 2,4%, Πλεύση Ελευθερίας 2,1%, Νίκη 3,2%, ΜέΡΑ25 1,9%.

ACTION  prothesi ACTION  prothesi

Στην εκτίμηση ψήφου, τα κόμματα συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά: Νέα Δημοκρατία 38,5%, ΣΥΡΙΖΑ 14,7%, ΠΑΣΟΚ 16%, ΚΚΕ 10,6%, Ελληνική Λύση 5,9%, Σπαρτιάτες 3%, Πλεύση Ελευθερίας 2,5%, Νίκη 3,9%, ΜέΡΑ25 2,4%.

ACTION  ektimisi ACTION  ektimisi

Στην ερώτηση για τον βαθμό ικανοποίησης από το κυβερνητικό έργο, το 40,2% απάντησε καθόλου, το 29,8% λίγο, το 23,2% αρκετά και το 5,1% πολύ.

ACTION  ikanopoiisiKyv

Αναφορικά με τα νέα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης για τους ελεύθερους επαγγελματίες, συνολικά το 42,7% συμφωνεί ή μάλλον συμφωνεί, ενώ συνολικά το 46,1% διαφωνεί ή μάλλον διαφωνεί. 

ACTION  eleutheroi

Η ακρίβεια είναι το πρόβλημα που απασχολεί το 61,1% των ερωτηθέντων, ενώ την πρώτη τριάδα συμπληρώνουν η οικονομία/ ανάπτυξη (38,4%) και η ανεργία (16,7%). 

ACTION  provlima

Το 50% των ερωτηθέντων που είναι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι το κόμμα θα συνεχίσει να χάνει δυνάμεις, ενώ το 39% εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μπει σε ανοδική τροχιά με τον Στέφανο Κασσελάκη.

ACTION  kasselakis

Στην ερώτηση “θα ψηφίζατε ένα κόμμα με καθαρό αριστερό προσανατολισμό που θα δημιουργούνταν από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ”, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ απάντησαν: “ναι” το 27%, “μάλλον ναι” το 27%, “μάλλον όχι” το 15%, “όχι” το 26%.

ACTION  kommaAristero

Δείτε τη δημοσκόπηση της Opinion Poll

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης από τον «Δημόκριτο»: «Η κυβέρνηση συνομιλεί με το αύριο, άλλες πολιτικές δυνάμεις παραμένουν στο χθες»
Αιχμές του πρωθυπουργού προς την αντιπολίτευση κατά τα εγκαίνια του νέου κτιρίου του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών - Έμφαση στην έρευνα, την καινοτομία και τις προοπτικές της νέας γενιάς
Κυριάκος Μητσοτάκης, εγκαίνια «Δημόκριτος»
Ο Μιχάλης Μπεκίρης απαντά με εξώδικο στη Documento για τα δημοσιεύματα – Την αποπομπή του από τον Μητσοτάκη ζητά το ΠΑΣΟΚ
Νέα παρέμβαση της Χαριλάου Τρικούπη για το πτυχίο και το ΦΕΚ διορισμού του συνεργάτη του πρωθυπουργού - Ερωτήματα και από την ΕΛΑΣ για την ιδιότητά του, τις αποδοχές και την αγορά ακινήτου
Μιχάλης Μπεκίρης
Συναγερμός στο Μαξίμου για τις κινητοποιήσεις της Τετάρτης με το βλέμμα στη Γαλλία: Το «καρφί» προς Τσίπρα και το μήνυμα Μητσοτάκη
«Η Ευρώπη πρέπει να δώσει επείγοντα χαρακτήρα στην αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης - Δεν μπορεί να φτάσει Δεκέμβριος και να συζητάμε ακόμη προτάσεις» δηλώνει στο newsit.gr στέλεχος της κυβέρνησης
ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ
Αλέξης Τσίπρας: 13η σύνταξη από τη φορολόγηση του μεγάλου πλούτου – «Αντίπαλος ο Μητσοτάκης»
Ο πρώην πρωθυπουργός συνέδεσε την επαναφορά της 13ης σύνταξης με έσοδα δύο δισ. ευρώ από τη φορολόγηση του μεγάλου πλούτου και όρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως βασικό πολιτικό αντίπαλο
(ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛ.Α.Σ. 13
ΚΚΕ κατά Μαρινάκη και Κυρανάκη: «Η θεωρία των δύο άκρων είναι κεντρική κυβερνητική γραμμή»
Ο Περισσός κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αποσυνδέει τη ναζιστική ιδεολογία από τα εγκλήματα της οργάνωσης - Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου για τις ποινικές καταδίκες
Κυρανάκης, ΚΚΕ, Μαρινάκης
Κυβερνητικές πηγές κατά ΠΑΣΟΚ: «Ας σταματήσουν να αναζητούν δήθεν “κρυφές ατζέντες” και ας απαντήσουν για τη δική τους»
Η νέα απάντηση της Χαριλάου Τρικούπη στις κυβερνητικές πηγές, με αιχμές για τον εκλογικό πήχη του 25% και τις δηλώσεις Καράογλου - «Ας πείσουν πρώτα τους βουλευτές τους»
Μέγαρο Μαξίμου