Σάββατο, 27 Απρ.
22oC Αθήνα

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Στις 21 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ – Παραμένει δημοφιλής ο πρωθυπουργός παρά τα «αγκάθια» ακρίβειας και Τεμπών

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Στις 21 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ – Παραμένει δημοφιλής ο πρωθυπουργός παρά τα «αγκάθια» ακρίβειας και Τεμπών
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η δημοσκόπηση του Action24 έγινε από την Opinion Poll και ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (20/3/24). Οι πολίτες απάντησαν σε ερωτήσεις για την ακρίβεια και την καθημερινότητά τους αλλά και για πολιτικά ζητήματα όπως οι χειρισμοί για την τραγωδία στα Τέμπη και οι εξηγήσεις Κασσελάκη για την επιχειρηματική του δραστηριότητα.

Σύμφωνα με τα όσα απάντησαν οι πολίτες στη δημοσκόπηση του Action24 από την Opinion Poll, στην εκτίμηση ψήφου, στο δρόμο για τις Ευρωεκλογές, η ΝΔ παραμένει 21 μονάδες μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει δημοφιλής στο 37,6% των πολιτών.

Το 55,1% απασχολεί περισσότερο η ακρίβεια και οι ανατιμήσεις. Μάλιστα, το 43% των ερωτηθέντων αναγκάζεται να περιορίσει βασικές ανάγκες.

Σε ποσοστό 82% οι πολίτες δηλώνουν λίγο ή καθόλου ικανοποιημένοι από τα μέτρα κατά της ακρίβειας.

Προβληματισμός για τα Τέμπη και ομόφυλα ζευγάρια

Σύμφωνα με το βαρόμετρο της Opinion Poll το 70,3% δηλώνει καθόλου ικανοποιημένο από τις πρωτοβουλίες για τη διαλεύκανση της τραγωδίας των Τεμπών.

Το 62,5% δηλώνει λίγο ή καθόλου ικανοποιημένο από τις εξηγήσεις Κασσελάκη για την επιχειρηματική δραστηριότητα.

Επίσης, για ομόφυλα ζευγάρια, σε ερώτηση για τον αν συμφωνούν με τη στάση της εκκλησίας το 58,5% των πολιτών απάντησε μάλλον όχι ή όχι.

Όσο για την απόφαση να μην βαφτίζονται τα μωρά των ομόφυλων ζευγαριών, το 65,1% απάντησε μάλλον όχι ή όχι.

Η εσωτερική επικαιρότητα θα καθορίσει την ψήφο στις Ευρωεκλογές

Σύμφωνα με τα όσα απάντησαν οι πολίτες στη δημοσκόπηση για το Action24 την ψήφο τους στις Ευρωεκλογές θα επηρεάσει η εσωτερική επικαιρότητα. Αυτό απάντησε το 36,6% ενώ στην ερώτηση πόσο πιθανό είναι να ψηφίσουν άλλο κόμμα στις Ευρωεκλογές από αυτό που ψήφισαν στις εθνικές εκλογές, το 49% απάντησε πολύ/αρκετά.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή με αναγωγή για τις Ευρωεκλογές το 27,7% απάντησε ΝΔ , το 10,8% ΣΥΡΙΖΑ και το 10% ΠΑΣΟΚ.

Στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ είναι μπροστά με διαφορά 21 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 34,4% ο ΣΥΡΙΖΑ 13,4% και το ΠΑΣΟΚ 12,5%

 

 

 

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις