Πολιτική

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Στο 17,7% η διαφορά ΝΔ από ΣΥΡΙΖΑ – Δυσαρέσκεια για τη διαχείριση των καταστροφών

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στο 17,7% είναι η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενήργησε η Opinion Poll για το ACTION24 πανελλαδικό δείγμα 1.005 νοικοκυριών, το διάστημα 21 – 26 Σεπτεμβρίου 2023.

Πρόκειται για την πρώτη πανελλαδική δημοσκόπηση, μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, με το 47,2% να εμφανίζεται ικανοποιημένο από το αποτέλεσμα.    

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου (με αναγωγή επί των έγκυρων), η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 31,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 14%, το ΠΑΣΟΚ 10%, το ΚΚΕ 7,7%, η Ελληνική Λύση 4,8%, οι Σπαρτιάτες 2,9%, η Πλεύση Ελευθερίας 2,8% και η Νίκη 3,7%. Στο 15% είναι οι αναποφάσιστοι. 

Το 47,9% των ερωτηθέντων δεν έμεινε “καθόλου ικανοποιημένο” από τη διαχείριση των καταστροφών και τα μέτρα στήριξης των πληγέντων, ενώ σε άλλη ερώτηση το 33,7% δηλώνει ότι τα τελευταία γεγονότα στον Έβρο και τη Θεσσαλία επηρεάζουν την ψήφο τους στις αυτοδιοικητικές εκλογές.  

«Βλέπουν» διάσπαση στο ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή Κασσελάκη

Στην ερώτηση “Είστε ικανοποιημένος από την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ;”, “ναι” απάντησε το 25%, “μάλλον ναι” το 22,2%, “μάλλον όχι” το 19,4%, “όχι” το 22,2%, ενώ το 11,1% αντιστοιχεί στο “δεν ξέρω/δεν απαντώ”.

Στην ερώτηση “Πιστεύετε ότι μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη μπορεί να εκδηλωθούν διασπαστικές τάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ;”, “ναι” απάντησε το 30,1%, “μάλλον ναι” το 38,4%, “μάλλον όχι” το 17,8%, “όχι” το 9,6% και “δεν ξέρω/ δεν απαντώ” το 4,1%.

Δείτε όλη τη δημοσκόπηση

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Χαρδαλιάς: «Στα μισά της θητείας μας δρομολογήσαμε το 58,81% των δεσμεύσεών μας – Η Αττική αλλάζει με έργα παντού»
Ο περιφερειάρχης πραγματοποίησε σε ειδική ανοικτή εκδήλωση τον απολογισμό των πρώτων 30 μηνών θητείας, αναφερόμενος αναλυτικά σε 352 έργα και παρεμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 2,587 δισ. ευρώ
Νίκος Χαρδαλιάς
Παύλος Μαρινάκης για Marfin: Η απάντηση στην τρομοκρατία είναι η απόδοση της Δικαιοσύνης και όχι ο τοξικός λόγος
«Κάθε φορά που δικαιολογείς μια κατάληψη που είναι μια παράνομη πράξη σε ένα πανεπιστήμιο ρίχνεις και εσύ νερό στο μύλο πράξεων που η κλιμάκωσή τους οδηγεί ακόμη και σε μια δολοφονία» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Παύλος Μαρινάκης
Παύλος Πολάκης: Μπορώ να βάλω τον ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή με αξιοπρεπές ποσοστό, η Ρένα Δούρου δεν μπορεί – Καθοριστικός ο ρόλος του Τσίπρα στην πτώση
«Θα διεκδικήσω την προεδρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας» τόνισε ο Παύλος Πολάκης, υπογραμμίζοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον θα κατέβει αυτόνομα στις επόμενες εκλογές»
Ο Παύλος Πολάκης 27