Πολιτική

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Στο 17,7% η διαφορά ΝΔ από ΣΥΡΙΖΑ – Δυσαρέσκεια για τη διαχείριση των καταστροφών

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στο 17,7% είναι η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενήργησε η Opinion Poll για το ACTION24 πανελλαδικό δείγμα 1.005 νοικοκυριών, το διάστημα 21 – 26 Σεπτεμβρίου 2023.

Πρόκειται για την πρώτη πανελλαδική δημοσκόπηση, μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, με το 47,2% να εμφανίζεται ικανοποιημένο από το αποτέλεσμα.    

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου (με αναγωγή επί των έγκυρων), η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 31,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 14%, το ΠΑΣΟΚ 10%, το ΚΚΕ 7,7%, η Ελληνική Λύση 4,8%, οι Σπαρτιάτες 2,9%, η Πλεύση Ελευθερίας 2,8% και η Νίκη 3,7%. Στο 15% είναι οι αναποφάσιστοι. 

Το 47,9% των ερωτηθέντων δεν έμεινε “καθόλου ικανοποιημένο” από τη διαχείριση των καταστροφών και τα μέτρα στήριξης των πληγέντων, ενώ σε άλλη ερώτηση το 33,7% δηλώνει ότι τα τελευταία γεγονότα στον Έβρο και τη Θεσσαλία επηρεάζουν την ψήφο τους στις αυτοδιοικητικές εκλογές.  

«Βλέπουν» διάσπαση στο ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή Κασσελάκη

Στην ερώτηση “Είστε ικανοποιημένος από την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ;”, “ναι” απάντησε το 25%, “μάλλον ναι” το 22,2%, “μάλλον όχι” το 19,4%, “όχι” το 22,2%, ενώ το 11,1% αντιστοιχεί στο “δεν ξέρω/δεν απαντώ”.

Στην ερώτηση “Πιστεύετε ότι μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη μπορεί να εκδηλωθούν διασπαστικές τάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ;”, “ναι” απάντησε το 30,1%, “μάλλον ναι” το 38,4%, “μάλλον όχι” το 17,8%, “όχι” το 9,6% και “δεν ξέρω/ δεν απαντώ” το 4,1%.

Δείτε όλη τη δημοσκόπηση

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Γιώργος Μυλωνάκης επέστρεψε σπίτι του – Πήρε εξιτήριο από το κέντρο αποκατάστασης μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο
Πλέον θα λαμβάνει την φροντίδα που χρειάζεται στο σπίτι, ενώ πριν λίγες μέρες έγινε γνωστό ότι η σύζυγός του Τίνα Μεσσαροπούλου επιστρέφει τη Δευτέρα στην εκπομπή Happy Day
Γιώργος Μυλωνάκης 34
Σκληρή επίθεση Τσουκαλά σε Μητσοτάκη για το άρθρο 86: «Αλλάζει ο Μανωλιός για να βάλει τα ρούχα του αλλιώς»
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην κυβερνητική πρόταση για το άρθρο 86, υποστηρίζοντας ότι παρά τις πολύμηνες δεσμεύσεις για ουσιαστική αλλαγή, τελικά διατηρείται στη Βουλή η αρμοδιότητα άσκησης ποινικής δίωξης
Κώστας Τσουκαλάς 6
ΕΛΑΣ: Ο Τσίπρας «χτίζει» κόμμα χωρίς τα βαρίδια του ΣΥΡΙΖΑ – Ανακοινώνει όργανα «σφιχτά» και ευέλικτα
Σφιχτές δομές και συνέδριο μετά τις εκλογές σχεδιάζουν στην Αμαλίας, με τον πρώην πρωθυπουργό να βγαίνει ξανά μπροστά και να αποφεύγει μοντέλα που θυμίζουν τις εσωτερικές (αν)ισορροπίες της Κουμουνδούρου
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ 42
Ελπίδα για τη Δημοκρατία: Καταφεύγει σε fake news ο Μητσοτάκης για να ανακόψει την πολιτική φθορά
«Όταν ο Πρωθυπουργός μιας χώρας επιδίδεται με τόση άνεση σε τόσα πολιτικά - και όχι μόνο - ψευδή, οφείλουμε να ανησυχούμε βαθιά για κάθε μέρα που συνεχίζει να κρατά τα ηνία της χώρας μας»
Μαρία Καρυστιανού 8
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε νέο νοσοκομείο στην Κω και αναβάθμιση του λιμανιού της Ρόδου – «Εκλογές το 27, είμαστε μαραθωνοδρόμοι»
Ο πρωθυπουργός έδωσε το «πράσινο φως» στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για την αξιοποίηση του κτιριακού συγκροτήματος του Παλιού Νοσοκομείου της Ρόδου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Ρόδο 49