Πολιτική

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Συναινετικό Πρόεδρο της Δημοκρατίας και πολιτική σταθερότητα θέλουν οι πολίτες

Η ΝΔ φτάνει στην εκτίμηση ψήφου στο 30.8%

Νέα Δημοκρατία και Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι οι αδιαμφισβήτητοι νικητές, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Opinion Poll για το Action24.

Παράλληλα, η πλειοψηφία σε ποσοστό της τάξης του 80% επιλέγουν κυβερνητική σταθερότητα και το 76% επιθυμεί Πρόεδρο της Δημοκρατίας με ευρύτερη συναίνεση.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Opinion Poll, για το Action24 που παρουσίασε σήμερα (13.01.2025) ο επικεφαλής της εταιρείας, Ζαχαρίας Ζούπης:

Η ΝΔ φτάνει στην εκτίμηση ψήφου στο 30.8%, διευρύνοντας την απόστασή της από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ στις 13.4 μονάδες.

Το ΠΑΣΟΚ, είναι σταθερά δεύτερο στο 17.4%, παρουσιάζοντας μείωση των δυνάμεών του κατά 3% από τον Νοέμβριο που εμφάνισε τη μεγαλύτερη δημοσκοπική επίδοσή του (20.4% τον Νοέμβριο, 18.6% τον Δεκέμβριο).

Ο ΣΥΡΙΖΑ αυξάνει κατά 1% τις δυνάμεις του, φτάνοντας το 7.5% (6.6% τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο. Η κυβέρνηση φαίνεται να βελτιώνει ποιοτικά στοιχεία της.

Υπεροχή Μητσοτάκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπερέχει κατά 25.9% του δεύτερου Νίκου Ανδρουλάκη στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός.

action

Συγκεντρώνει το 32.8% (32.4% τον Δεκέμβριο) των προτιμήσεων, έναντι του 6.9% (7.9% τον Δεκέμβριο). Ακολουθούν οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί, με τον ΚΑΝΕΝΑ πάντως να βρίσκεται στο 28.3%.

Το 41% αξιολογεί θετικά και μάλλον θετικά το έργο της κυβέρνησης (35.7% τον Δεκέμβριο), με το 58% να έχει αρνητική άποψη.

Αντίστοιχα, το 30% αξιολογεί θετικά την αντιπολιτευτική πολιτική του ΠΑΣΟΚ ως αξιωματική αντιπολίτευση (29.2% τον Δεκέμβριο).

Το 43% αξιολογεί θετικά το έργο του πρωθυπουργού (39.2% τον Δεκέμβριο).

Ο πρωθυπουργός συνεχίζει να είναι ο πιο δημοφιλής πολιτικός αρχηγός με θετικές απόψεις στο 44.4% (40.1% τον Δεκέμβριο), και ακολουθούν Ν. Ανδρουλάκης με 43.3%, Δ. Κουτσούμπας 41.2%, Ζωή Κωνσταντοπούλου 40.3%, Σωκράτης Φάμελλος 38.6%, Α. Λατινοπούλου 27.4%, Κ. Βελόπουλος 27%, Α. Χαρίτσης 25.7%, Σ. Κασσελάκης 23.1%, Δ. Νατσιός 15.4%, Β. Στίγκας 8.7%.

action

Opinion: Εκτίμηση ψήφου

Οκτώ κόμματα, σύμφωνα με την δημοσκόπηση, εμφανίζονται να μπαίνουν στην Βουλή.

Στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 30,8%. Το ΠΑΣΟΚ 17,4%. Κ.Κ.Ε και ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ από 8,6%, ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ 6,1%, ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 5,9%, ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 4,2%, ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 2,1%, ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ 1,2%.

OPPINIONPOLE

Opinion: Διαχρονική εξέλιξη εκτίμησης ψήφου

OPPINIONPOLE

Opinion: Πρόθεση ψήφου

Στην απλή πρόθεση ψήφου τα αποτελέσματα είναι: Ν.Δ 25.1%, ΠΑΣΟΚ 14.2%, Κ.Κ.Ε και ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 7%, ΣΥΡΙΖΑ 6.1%, ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ 5%, ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 4.8%, ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 3.4%, ΝΙΚΗ και ΜΕΡΑ 25 2.4%, ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 1.7%, ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ 1%, ΑΛΛΟ 1.3%, ΛΕΥΚΟ/ ΑΚΥΡΟ 2.8%, ΑΠΟΧΗ 3.3%, ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 12.6%.

ACTIONDIMORKOPISI

ACTION

Opinion: Πολιτική σταθερότητα θέλει το 80%

Η πολιτική σταθερότητα, για το 80% των ερωτηθέντων, κρίνει αρκετά σημαντικό θέμα.

ACTION

action

Στο ερώτημα, αν φοβάστε κάποιο πολεμικό επεισόδιο μέσα στο 2025, το 54%, απαντά θετικά.

ΠτΔ με ευρύτερη συναίνεση θέλει το 76%

Στο ερώτημα, αν στην εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας πρέπει να επιδιωχθεί η μεγαλύτερη συνατή συναίνεση, το 76% του συνόλου των ψηφοφόρων απαντά θετικά.  

action

 

actionpoll

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης: Η Μαρία Καρυστιανού έχει ακροδεξιό πρόσημο – Με το ΠΑΣΟΚ και τον Νίκο Ανδρουλάκη δεν μπορούμε να συγκυβερνήσουμε
«Κίνητρα για ταχύτερη έλευση καινοτόμων φαρμάκων» είπε ο υπουργός Υγείας για το νομοσχέδιο, τονίζοντας πως θα υπάρξει «αύξηση 30% στην αμοιβή γιατρών ΕΟΠΥΥ»
Ο Άδωνις Γεωργιάδης 11
Δημοσκόπηση Interview: Στο 26,9% η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου – «Όχι έτοιμη ακόμη για την πολιτική η Μαρία Καρυστιανού» λένε 7 στους 10
Το 48% δηλώνει ότι η εικόνα της Μαρίας Καρυστιανού είναι χειρότερη σε σχέση με λίγες μέρες πριν, ενας στους δύο χαρακτηρίζει «αδιάφορο» το rebranding Τσίπρα
Κάλπη στις εθνικές εκλογές του 2023 29