Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Δημοσκόπηση Palmos Analysis: Ανησυχία των πολιτών για την ακρίβεια – «Ανεπαρκή τα μέτρα» λέει το 67%

Δραματική πρόβλεψη για 10.000 κρούσματα την ημέρα - Γεροτζιάφας: Lockdown και υποχρεωτικός εμβολιασμός
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Τις ανησυχίες των πολιτών σχετικά με την ακρίβεια, τις φυσικές καταστροφές, τις παρελάσεις αλλά και τις πρόσφατες επιθέσεις ακροδεξιών, αναδεικνύει δημοσκόπηση της Palmos Analysis για την εφημερίδα «Αυγή της Κυριακής».

Στη δημοσκόπηση αναλύονται τα σημαντικότερα προβλήματα για τα νοικοκυριά με την ακρίβεια να είναι στην πρώτη θέση, συγκεντρώνοντας το 30% των γνωμών του κόσμου ενώ παράλληλα το 63% των πολιτών κρίνει ότι οι τιμές έχουν υποστεί μεγάλες αυξήσεις.

Ως δεύτερο σημαντικότερο πρόβλημα για την κοινωνία αναδεικνύονται οι χαμηλοί μισθοί και ακολουθούν οι συνθήκες εργασίας και η ανεργία. 

Η ανασφάλεια, το άγχος και η ανησυχία, με σχεδόν ίδιο ποσοστό, γύρω στο 25% φαίνονται πως είναι τα κυρίαρχα συναισθήματα μεταξύ των πολιτών.

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για την καταπολέμηση της ακρίβειας, το 67% των ερωτηθέντων τα θεωρεί ανεπαρκή και αποτελεσματικά, ενώ το 15% τα θεωρεί επαρκή και αποτελεσματικά.

Για τις φυσικές καταστροφές που έπληξαν τη χώρα το τελευταίο διάστημα, το 45% των πολιτών δηλώνει πως οφείλονται στις ανεπαρκείς υποδομές ή στην έλλειψη αυτών ενώ το 26% θεωρεί πως οφείλονται στην κυβέρνηση ή την κλιματική αλλαγή.

Για τις παρελάσεις, οι 6 στους 10 δηλώνουν πως θα πρέπει να διεξαχθούν κανονικά, ωστόσο μόλις 1 στους 3 θεωρεί πως η πορεία των εμβολιασμών είναι ικανοποιητική. Αξιοσημείωτο είναι πως η κοινή γνώμη είναι σχεδόν απόλυτα διχασμένη απέναντι στην κατάργηση των περιορισμών για εμβολιασμένους και νοσήσαντες.

Σε ό,τι αφορά τα πολιτικά ζητήματα, οι ερωτηθέντες πιστεύουν πως η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει την ακροδεξιά βία που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα.

Για την εξεταστική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για τη «λίστα Πέτσα», το 71% των ερωτηθέντων συμφωνεί με αυτή.

Πηγή: Εφημερίδα “Αυγή της Κυριακής”

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις