Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Δημοσκόπηση Palmos Analysis: «Ναι» στην επίταξη ιδιωτικών κλινικών – Προβληματισμός για το πρωτόκολλο στα σχολεία

Δημοσκόπηση Palmos Analysis: «Ναι» στην επίταξη ιδιωτικών κλινικών – Προβληματισμός για το πρωτόκολλο στα σχολεία
Φωτογραφία αρχείου

Τη δυσαρέσκεια των πολιτών για τον τρόπο που διαχειρίζεται την πανδημία του κορονοϊού η κυβέρνηση Μητσοτάκη, εκφράζει η δημοσκόπηση που διενήργησε η Palmos Analysis για την εφημερίδα “ΑΥΓΗ της Κυριακής”.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ένα 62% συνολικά πιστεύει πως η κυβέρνηση κατά την πανδημία δεν έχει ενισχύσει το ΕΣΥ όσο έπρεπε (34%) ή όσο μπορούσε (28%) έναντι του 35% που πιστεύει το αντίθετο.

Αναφορικά με τις επιτάξεις των ιδιωτικών κλινικών, το 84% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι, με βάση την εικόνα του συστήματος Υγείας στην πανδημία, πρέπει να επιταχθούν οι ιδιωτικές κλινικές για την κάλυψη των αναγκών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Το 13% θεωρεί ότι δεν χρειάζεται να επιταχθούν οι ιδιωτικές κλινικές.

Στον απόηχο των καταγγελιών συνδικαλιστών υγειονομικών για τη λειτουργία VIP ΜΕΘ, το γενικό αίσθημα της κοινωνίας είναι ότι πράγματι υπάρχει ανισότητα όσον αφορά στην πρόσβαση σε ΜΕΘ. Το 60% απαντά ότι υπάρχει προνομιακή μεταχείριση για επώνυμους πολίτες με το 30% να εκτιμά ότι όλοι έχουν ίση πρόσβαση στις ΜΕΘ.

Είναι χαρακτηριστικό επίσης το εύρημα για την ανάγκη αύξησης των δαπανών του προϋπολογισμού για την Υγεία. Το 83% ζητάει να ενισχυθούν οι κρατικές δαπάνες για την Υγεία το 2022, καθιστώντας κοινωνικό αίτημα την έμπρακτη στήριξη του ΕΣΥ.

 

Τα κρούσματα στα σχολεία

Παράλληλα μεγάλο προβληματισμό έχει επιφέρει το πρωτόκολλο 50%+1 για να κλείσει ένα σχολικό τμήμα, στην περίπτωση κρουσμάτων. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση, με βάση τις εισηγήσεις των επιστημόνων, να σταματάει η διά ζώσης λειτουργία του τμήματος για τρεις ημέρες από το πρώτο κρούσμα. Το 53% εκφράζεται θετικά ως προς αυτή την πρόταση έναντι του 41% που διαφωνεί.

Πηγή: Εφημερίδα “ΑΥΓΗ της Κυριακής”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις