Πολιτική

Δημοσκόπηση Prorata: Διατηρεί το προβάδισμα η ΝΔ – Δυσαρέσκεια για την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ

Διατηρεί το προβάδισμά της η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση με τη διαφορά να είναι στις 9 ποσοστιαίες μονάδες.

Η Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει ποσοστό 33% έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ όπως προκύπτει από την δημοσκόπηση της Prorata για την Εφημερίδα των Συντακτών με τη διαφορά παραμένει ίδια όπως και τον Φεβρουάριο.

Ελαφρώς ενισχυμένο είναι το Κίνημα Αλλαγής με 6% έναντι 5,5%, σταθερό το ΚΚΕ με 4,5%, η Ελληνική Λύση με 3% από 2,5% και το ΜέΡΑ25 με 3 από 3,5%.

Σχετικά με το αν οι πολίτες είναι ευχαριστημένοι από την κυβέρνηση το 34% εμφανίζεται γενικά ευχαριστημένο ενώ το 64% δηλώνει καθόλου ή όχι ιδιαίτερα ευχαριστημένο.

 Εξίσου δυσαρεστημένοι είναι όμως οι συμμετέχοντες και από το αντιπολιτευτικό έργο του ΣΥΡΙΖΑ, αφού το 78% δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένο και μόνο το 20% εκφράζει ικανοποίηση.

Οσον αφορά στους πολιτικούς αρχηγούς, οι πολίτες υποστηρίζουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν συναισθάνεται τα προβλήματα και τις ανησυχίες τους σε ποσοστό 65%, αλλά είναι αποτελεσματικός στην επίλυση σημαντικών θεμάτων κατά 43%.

Από εκεί και πέρα το 63% των πολιτών αξιολογούν σίγουρα και μάλλον αρνητικά τη μέχρι στιγμής διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση, όταν το ποσοστό στην ίδια ερώτηση προ πενταμήνου ήταν στο 55%. Η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει μεθοδικά τα υλοποιούμενα μέτρα, υποστηρίζει το 66% των ερωτηθέντων. 

Να χαλαρώσουν τα μέτρα ζητά το 61% έναντι ποσοστού μόλις 17% που επιθυμεί την περαιτέρω αυστηροποίησή τους και 16% που προκρίνει την παράταση της ισχύος τους.

Οσον αφορά στις ευθύνες για τη διασπορά του κορονοϊού, οι πολίτες κατά 55% θεωρούν ότι κυρίως ή αποκλειστικά ευθύνεται ο τρόπος με τον οποίο χειρίζεται την κατάσταση η κυβέρνηση και δευτερευόντως η ατομική συμπεριφορά του καθενός.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η Αθήνα απαντά στον Φιντάν: Η οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας μία και μόνη διαφορά μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας
«Η Ελλάδα παραμένει προσηλωμένη στις αρχές του Διεθνούς Δικαίου και επιθυμεί, πάντοτε με γνώμονα το εθνικό συμφέρον, να συνεχίσει τον δομημένο διάλογο με την Τουρκία»
Η Αθήνα απαντά στον Φιντάν: Η οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας μία και μόνη διαφορά μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας
Άγριος καβγάς Καιρίδη – Τζανακόπουλου στη Βουλή: «Δεν μας παρατάς», «τον παραδίδω στην χλεύη του ελληνικού λαού»
Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος άφησε αιχμές με τον Δημήτρη Καιρίδη να κάνει λόγο για «ακρότητες», διερωτώμενος αν η κριτική εντάσσεται στο rebranding του Αλέξη Τσίπρα
Αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής