Πολιτική

Δημοσκόπηση Prorata: Διατηρεί το προβάδισμα η ΝΔ – Δυσαρέσκεια για την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ

Διατηρεί το προβάδισμά της η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση με τη διαφορά να είναι στις 9 ποσοστιαίες μονάδες.

Η Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει ποσοστό 33% έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ όπως προκύπτει από την δημοσκόπηση της Prorata για την Εφημερίδα των Συντακτών με τη διαφορά παραμένει ίδια όπως και τον Φεβρουάριο.

Ελαφρώς ενισχυμένο είναι το Κίνημα Αλλαγής με 6% έναντι 5,5%, σταθερό το ΚΚΕ με 4,5%, η Ελληνική Λύση με 3% από 2,5% και το ΜέΡΑ25 με 3 από 3,5%.

Σχετικά με το αν οι πολίτες είναι ευχαριστημένοι από την κυβέρνηση το 34% εμφανίζεται γενικά ευχαριστημένο ενώ το 64% δηλώνει καθόλου ή όχι ιδιαίτερα ευχαριστημένο.

 Εξίσου δυσαρεστημένοι είναι όμως οι συμμετέχοντες και από το αντιπολιτευτικό έργο του ΣΥΡΙΖΑ, αφού το 78% δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένο και μόνο το 20% εκφράζει ικανοποίηση.

Οσον αφορά στους πολιτικούς αρχηγούς, οι πολίτες υποστηρίζουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν συναισθάνεται τα προβλήματα και τις ανησυχίες τους σε ποσοστό 65%, αλλά είναι αποτελεσματικός στην επίλυση σημαντικών θεμάτων κατά 43%.

Από εκεί και πέρα το 63% των πολιτών αξιολογούν σίγουρα και μάλλον αρνητικά τη μέχρι στιγμής διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση, όταν το ποσοστό στην ίδια ερώτηση προ πενταμήνου ήταν στο 55%. Η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει μεθοδικά τα υλοποιούμενα μέτρα, υποστηρίζει το 66% των ερωτηθέντων. 

Να χαλαρώσουν τα μέτρα ζητά το 61% έναντι ποσοστού μόλις 17% που επιθυμεί την περαιτέρω αυστηροποίησή τους και 16% που προκρίνει την παράταση της ισχύος τους.

Οσον αφορά στις ευθύνες για τη διασπορά του κορονοϊού, οι πολίτες κατά 55% θεωρούν ότι κυρίως ή αποκλειστικά ευθύνεται ο τρόπος με τον οποίο χειρίζεται την κατάσταση η κυβέρνηση και δευτερευόντως η ατομική συμπεριφορά του καθενός.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άκης Σκέρτσος για βία ανηλίκων: Σήμερα θα παραδοθεί το Kids Wallet – Φιλοδοξία μας να θεσπιστούν τα 15 έτη ηλικία για την ψηφιακή ενηλικίωση
«Φιλοδοξία της κυβέρνησης είναι να θεσπιστεί το έτος ψηφιακής ενηλικίωσης, όπου τα 15 έτη να οριστούν ως το κατώφλι όπου ένας έφηβος θα μπορεί μόνος του να κάνει κάποιες επιλογές»
Ο Άκης Σκέρτσος
Ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει το βάρος στα Τέμπη για να σταματήσει τις διαρροές προς την Ζωή Κωνσταντοπούλου
Από σήμερα αναμένεται να λάβουν γνώση  της υπόθεσης και άλλοι βουλευτές -δικηγόροι στο επάγγελμα- καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί εφόσον αποφασίσει να καταθέσει πρόταση για προανακριτική να είναι πλήρως τεκμηριωμένη
Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου 1
Τι σηματοδοτεί η απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη να αφήσει τον Χάρη Δούκα εκτός «πρωινού καφέ»
Η απουσία του δημάρχου έχει την σημασία της καθώς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέλεξε να βάλει στο όργανο αυτό τους δύο από τους τρεις εσωκομματικούς του αντιπάλους
Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Δούκας 1
Με το βλέμμα στις δημοσκοπήσεις το Μέγαρο Μαξίμου: Στόχος το 32% μετά τη ΔΕΘ και ο ρόλος του Κώστα Καραμανλή
Σήμερα, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός σε ειδική εκδήλωση στο Μέγαρο Μαξίμου, θα παρουσιάσουν την Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Βίας και της Παραβατικότητας των Ανηλίκων
Το Μέγαρο Μαξίμου