Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Δημοσκόπηση Pulse: Αγωνία και φόβος για τον πόλεμο στην Ουκρανία και την οικονομία – Διψήφια η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Pulse: Αγωνία και φόβος για τον πόλεμο στην Ουκρανία και την οικονομία – Διψήφια η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Η ανησυχία είναι το κυρίαρχο συναίσθημα των πολιτών αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία ενώ υπάρχει μεγάλος φόβος για την οικονομία σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΙ.

Αρχικά στην ερώτηση για το αν θα πρέπει να χαλαρώσουν ακόμη περισσότερα τα για τον κορονοϊό το 50% απάντησε ναι και το 43% πως όχι.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση Pulse ένα συντριπτικό ποσοστό που φτάνει το 80% δηλώνει ότι «ανησυχεί πολύ» και «ανησυχεί αρκετά» για τις συνέπειες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Επίσης ένα τεράστιο ποσοστό που φτάνει και αυτό στο 80% θεωρεί ότι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία θα «επηρεάσει πολύ» και θα «επηρεάσει αρκετά» την ελληνική οικονομία.

Για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των αυξήσεων στις τιμές της ενέργειας, το 42% θεωρεί πως είναι «προς την σωστή κατεύθυνση, αλλά χρειάζονται κι άλλες», ενώ ένα 47% απαντά πως είναι «προς την λανθασμένη κατεύθυνση».

Για το «πώς αξιολογείτε τη στάση και τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο θέμα των αυξήσεων στις τιμές ενέργειας», το 38% τις αξιολογούν θετικά και το 51% αρνητικά.

 

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία παραμένει σε διψήφιο ποσοστό καθώς συγκεντρώνει 32%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23%, το ΚΙΝΑΛ 14%, το ΚΚΕ 5%, η Ελληνική Λύση 4% και το ΜέΡΑ25 3%.  Στην παράσταση νίκης, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 59% και ο ΣΥΡΙΖΑ 22%.

 

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ευρύ προβάδισμα απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα με 40% έναντι 25%του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ερώτημα ποιος πολιτικός αρχηγός εκφράζει καλύτερα τον κεντρώο χώρο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 26%, ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης με 24% και τρίτος έρχεται ο Αλέξης Τσίπρας με 21%.

Στην ερώτηση «πότε είναι καλύτερο να διεξαχθούν οι επόμενες εθνικές βουλευτικές εκλογές;» οι πολίτες είναι υπέρ της εξάντλησης της τετραετίας από την κυβέρνηση σε ποσοστό 47%. Ένα ποσοστό 26% θέλει εκλογές μέχρι το φετινό καλοκαίρι και ένα ποσοστό 19% θέλει κάλπες μέχρι το τέλος του 2022.

Δείτε εδώ ολόκληρη τη δημοσκόπηση

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις